Muscovadopudding med kanderade nötter

4 portioner Tid: 1 timme + tid att kallna

Betyg (28 st)

Sätt betyg

Ingredienser

Muscovadopudding
5 dl vispgrädde
1 dl mjölk
¾ dl Dansukker Mörkt Muscovadorörsocker
2 tsk Dansukker Vaniljsocker
6 äggulor

Kanderade nötter
2 msk Dansukker Ljus Sirap
1 msk Dansukker Rörsocker Strö
2 krm salt
100 g nötter

Tillbehör
färska bär, t ex hallon, blåbär eller jordgubbar
mynta eller citronmeliss

Instruktioner

En variant på crème brûlée som smakar karamell av muscovadorörsockret.

Gör så här
1. Sätt ugnen på 125°.
2. Koka upp vispgrädde, mjölk, muscovadorörsocker och vaniljsocker i en kastrull, ta av från spisen och blanda i äggulorna en i taget under vispning. Vispa ordentligt tills det tjocknat något.
3. Ställ fyra formar i en ugnslångpanna och fördela vaniljsåsen i formarna. Ställ in långpannan mitt i ugnen och häll varmt vatten runt formarna och grädda cirka 30 minuter tills puddingen stannat. Ta ut och ställ svalt. Höj ugnsvärmen till 175°.
4. Kanderade nötter: Blanda sirap, socker och salt i en kastrull. Rör i nötterna när sockret har smält helt. Häll blandningen på en plåt med bakplåtspapper och rosta dem cirka 15 minuter. Rör om i nötterna efter halva tiden. Ta ut, låt svalna och bryt i bitar.
5. Garnera puddingen med kanderade nötter, färska bär och mynta.

Recept Erika Holmberg, Obbola

Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Sylt och marmelad med Syltsocker

Från buske till burk!

Ta vara på sommarens frukter och bär och spana in våra läckra recept på sylt och marmelad. Perfekta att ha på frukostmackan, i yoghurten eller till pannkaksbuffén. Med hjälp av syltsocker är det extra enkelt att njuta av dina hemgjorda, läckra sylter och marmelader.

Inlagda gurkor

Inlagda sommargrönsaker

Spara ner en liten bit av sommaren i en burk. Med inlagda sommargrönsaker förlänger du smaken av sommaren. Perfekta att använda till sena grillkvällar. Följ recepten så har du snart kylen fylld med hemgjorda, inlagda sommargrönsaker!

Saft

Safta i sommar

Passa på att safta i sommar och spara ner dina favoritbär och frukter på flaska! Att safta är mycket enklare än vad man tror, se nedan för att bli inspirerad av våra härliga recept. Saften kan du servera omedelbart eller lagra för kommande mörka årstider. Förvara kallt eller i frysen.

Blåbärssylt

Blåbär – skogens bästa bär

Blåbär är väl ändå skogens bästa bär. Blåbärssäsongen brukar ta fart i juli och kan sträcka sig en bit in på hösten. Ta vara på skogens blåbär och använd för att baka paj, göra sylt och kräm.

Plommongalette med mandelspån

Plommonplock

Plommon är en av våra vanligaste trädgårdsfrukter och är goda att göra desserter och marmelader på. Varför inte göra en härlig plommonmarmelad eller plommonchutney att servera till ostbrickan? Eller testa vår härliga plommonpaj.

Björnbärscobbler i portionsformar

Björnbärslyx

Lyxa till det med björnbär i sommar! Björnbär passar utmärkt i bakverk, smoothies, sylt och saft. Dessutom är det extra fint att använda som dekoration och garnering. Björnbär växer under sensommaren och tidig höst.