Muscovadopudding med kanderade nötter

4 portioner Tid: 1 timme + tid att kallna

Betyg (28 st)

Ingredienser

Muscovadopudding
5 dl vispgrädde
1 dl mjölk
¾ dl Dansukker Mörkt Muscovadorörsocker
2 tsk Dansukker Vaniljsocker
6 äggulor

Kanderade nötter
2 msk Dansukker Ljus Sirap
1 msk Dansukker Rörsocker Strö
2 krm salt
100 g nötter

Tillbehör
färska bär, t ex hallon, blåbär eller jordgubbar
mynta eller citronmeliss

Instruktioner

En variant på crème brûlée som smakar karamell av muscovadorörsockret.

Gör så här
1. Sätt ugnen på 125°.
2. Koka upp vispgrädde, mjölk, muscovadorörsocker och vaniljsocker i en kastrull, ta av från spisen och blanda i äggulorna en i taget under vispning. Vispa ordentligt tills det tjocknat något.
3. Ställ fyra formar i en ugnslångpanna och fördela vaniljsåsen i formarna. Ställ in långpannan mitt i ugnen och häll varmt vatten runt formarna och grädda cirka 30 minuter tills puddingen stannat. Ta ut och ställ svalt. Höj ugnsvärmen till 175°.
4. Kanderade nötter: Blanda sirap, socker och salt i en kastrull. Rör i nötterna när sockret har smält helt. Häll blandningen på en plåt med bakplåtspapper och rosta dem cirka 15 minuter. Rör om i nötterna efter halva tiden. Ta ut, låt svalna och bryt i bitar.
5. Garnera puddingen med kanderade nötter, färska bär och mynta.

Recept Erika Holmberg, Obbola

Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Våfflor med salt karamell, banan och bär

Bjud på frasiga våfflor

Fira våffeldagen med att bjuda på frasiga, nygräddade våfflor med hemmagjord sylt.

Påskig Rocky Road

Påskens godsaker

Här hittar du både bakverk, godis och desserter för en riktigt glad påskhelg.

Blondies med krusbärsmarmelad

Baka i långpanna

Att baka i långpanna är både enkelt och praktiskt och framför allt blir det ju så mycket av ditt bak. Perfekt om du ska ha kalas eller bjuda på fika på jobbet.

Varm kaffedryck

Värmer gott när det är kallt

Här hittar du varianter på te, kaffe och varm choklad. Recept som passar allt ifrån att ta med sig ut i termos, till att avnjuta hemma, morgon, eftermiddag eller kväll.

Citrusmarmelad med saffran

Citrusmarmelader

Finns det något godare än att börja morgonen med hemlagad marmelad på smörgåsen. Låt säsongens citrusfrukter inspirera dig. Använder du dessutom vårt Syltsocker gör du din egen marmelad på några minuter.

Brownie med mjölkchokladganache och pekannötter

Ljuvlig choklad

Mmm! Finns det något godare än en riktigt fyllig och smarrig chokladkaka som får livsandarna att jubla. Som en extra guldkant på tillvaron eller som avslutning på en god måltid.