Ingredienser
Tårtbotten 3 stycken
225 g smör, rumsvarmt
4 dl Dansukker Svenskt Strösocker
1 dl Dansukker Vit Sirap
5 ägg
7 1/2 dl vetemjöl
2 msk Maizena
2 tsk bakpulver
1 tsk salt
1 1/2 dl mjölk
Sylt
500 g valfria bär (t ex hallon eller blåbär)
3 dl Dansukker Gelésocker Multi
Creme cheese frosting
100 g smör, rumsvarmt
300 g färskost
6 dl Dansukker Florsocker
1 tsk Dansukker Vaniljsocker
3 tsk pepparkakskryddor
Garnering Isberg
2 1/2 dl Dansukker Strösocker
1/2 dl vatten
60 g / 1/2 dl Dansukker Glykossirap
Blå hushållsfärg
Instruktioner
Tårtbotten
Sätt ugnen på 175 °C.
Smörj tre runda formar (16 – 20 cm i diameter).
Vispa smör, socker och vit sirap ljust och krämigt i en stor bunke.
Tillsätt ett ägg i taget.
Sikta ner mjölet, Maizena, bakpulver och salt tillsammans med mjölken, rör till en jämn smet.
Fördela smeten i de tre formarna och grädda i 35 – 40 minuter.
Sylt
Blanda bär och gelésocker i en gryta och koka i 5 – 10 minuter beroende på typen av bär. Sylten ska bli ganska fast. Låt svalna.
Creme cheese frosting
Vispa ihop samtliga ingredienser.
Garnering Isberg
Koka socker, glykossirap och vatten till cirka 160 °C.
Tillsätt blå färg.
Häll ut sockerlagen på ett bakplåtspapper och låt svalna helt. Knäck i bitar.
Montera tårtan
Dela dem på mitten om tårtbottnarna blir för tjocka. Bred ett lager sylt på botten men inte ända ut till kanten. Varva resterande bottnar och sylt. Bred frosting över toppen av tårtan och dekorera med isbergen och valfritt strössel.
Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Halloween
Låt barnen klä ut sig, klä upp dig själv, och överraska med läskigt mumsiga godsaker.

Baka med äpple och päron
Skörda från din trädgård eller plocka dem i butik och baka med äpple och päron! Paj är inte det enda du kan baka med äpple och päron, utan frukterna passar i många spännande bakverk och desserter. Smakrik Pärongalette med chèvre och saftiga äppelmunkar är några av de goda recept som vi har samlat här.

Värmer gott när det är kallt
Här hittar du varianter på te, kaffe och varm choklad. Recept som passar allt ifrån att ta med sig ut i termos, till att avnjuta hemma, morgon, eftermiddag eller kväll.

Festliga drinkar
Upptäck våra läckra recept på festliga drinkar och hitta en favorit för varje smak och tillfälle. Med Svensk Vit Sirap går det snabbt och enkelt att blanda goda drinkar – helt utan att koka sockerlag.

Älskade äpplen
En av de frukter som är sist ut på sommaren är äpplet – läckert, saftigt och gott. Det går att göra så mycket med det. Vi har både läckra bakrecept med färska äpplen och förslag på hur du kan njuta av dina äpplen längre, som saft, äppelmarmelad eller äpplegelé.

Gör livet mustigare med Muscovado!
Upptäck skillnaden med Muscovadorörsocker du också! Sockret är fuktigt, finkornigt och har en unikt mustig och fyllig smakton. Ljus muscovado påminner om ljuvlig smörkola och den mörka har en fin ton av lakrits. Går utmärkt att använda i all sorts bakning, matlagning och i dryck. Bara att prova och njuta!