Ingredienser
Tårtbotten 3 stycken
225 g smör, rumsvarmt
4 dl Dansukker Svenskt Strösocker
1 dl Dansukker Vit Sirap
5 ägg
7 1/2 dl vetemjöl
2 msk Maizena
2 tsk bakpulver
1 tsk salt
1 1/2 dl mjölk
Sylt
500 g valfria bär (t ex hallon eller blåbär)
3 dl Dansukker Gelésocker Multi
Creme cheese frosting
100 g smör, rumsvarmt
300 g färskost
6 dl Dansukker Florsocker
1 tsk Dansukker Vaniljsocker
3 tsk pepparkakskryddor
Garnering Isberg
2 1/2 dl Dansukker Strösocker
1/2 dl vatten
60 g / 1/2 dl Dansukker Glykossirap
Blå hushållsfärg
Instruktioner
Tårtbotten
Sätt ugnen på 175 °C.
Smörj tre runda formar (16 – 20 cm i diameter).
Vispa smör, socker och vit sirap ljust och krämigt i en stor bunke.
Tillsätt ett ägg i taget.
Sikta ner mjölet, Maizena, bakpulver och salt tillsammans med mjölken, rör till en jämn smet.
Fördela smeten i de tre formarna och grädda i 35 – 40 minuter.
Sylt
Blanda bär och gelésocker i en gryta och koka i 5 – 10 minuter beroende på typen av bär. Sylten ska bli ganska fast. Låt svalna.
Creme cheese frosting
Vispa ihop samtliga ingredienser.
Garnering Isberg
Koka socker, glykossirap och vatten till cirka 160 °C.
Tillsätt blå färg.
Häll ut sockerlagen på ett bakplåtspapper och låt svalna helt. Knäck i bitar.
Montera tårtan
Dela dem på mitten om tårtbottnarna blir för tjocka. Bred ett lager sylt på botten men inte ända ut till kanten. Varva resterande bottnar och sylt. Bred frosting över toppen av tårtan och dekorera med isbergen och valfritt strössel.
Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.
Baka med äpple och päron
Skörda från din trädgård eller plocka dem i butik och baka med äpple och päron! Paj är inte det enda du kan baka med äpple och päron, utan frukterna passar i många spännande bakverk och desserter.
Chutney - kryddstark smaksättare
Chutney har sitt ursprung i den indiska matlagningen och består oftast av inkokt frukt, socker och kryddor. Chutney passar till det mesta och är en kryddstark smaksättare.
Läckert med lingon
Visst är det läckert med lingon! Dessutom har bären många användningsområden. Vi använder lingonen bland annat i kakor, till sylt eller varför inte göra lingonsaft? Nedan hittar du våra syrliga lingonrecept.
Inlagda sommargrönsaker
Spara ner en liten bit av sommaren i en burk. Med inlagda sommargrönsaker förlänger du smaken av sommaren. Perfekta att använda till sena grillkvällar. Följ recepten så har du snart kylen fylld med hemgjorda, inlagda sommargrönsaker!
Plommonplock
Plommon är en av våra vanligaste trädgårdsfrukter och är goda att göra desserter och marmelader på. Varför inte göra en härlig plommonmarmelad eller plommonchutney att servera till ostbrickan? Eller testa vår härliga plommonpaj.
Älskade äpplen
En av de frukter som är sist ut på sommaren är äpplet – läckert, saftigt och gott. Det går att göra så mycket med det. Vi har både läckra bakrecept med färska äpplen och förslag på hur du kan njuta av dina äpplen längre, som saft, äppelmarmelad eller äpplegelé.