Naked Frozen Cake

1 tårta 8-10 portioner

Betyg (17 st)

Sätt betyg

Ingredienser

Tårtbotten 3 stycken
225 g smör, rumsvarmt
4 dl Dansukker Svenskt Strösocker
1 dl Dansukker Vit Sirap
5 ägg
7 1/2 dl vetemjöl
2 msk Maizena
2 tsk bakpulver
1 tsk salt
1 1/2 dl mjölk

Sylt
500 g valfria bär (t ex hallon eller blåbär)
3 dl Dansukker Gelésocker Multi

Creme cheese frosting
100 g smör, rumsvarmt
300 g färskost
6 dl Dansukker Florsocker
1 tsk Dansukker Vaniljsocker
3 tsk pepparkakskryddor

Garnering Isberg
2 1/2 dl Dansukker Strösocker
1/2 dl vatten
60 g / 1/2 dl Dansukker Glykossirap
Blå hushållsfärg

Instruktioner

Tårtbotten
Sätt ugnen på 175 °C.
Smörj tre runda formar (16 – 20 cm i diameter).
Vispa smör, socker och vit sirap ljust och krämigt i en stor bunke.
Tillsätt ett ägg i taget.
Sikta ner mjölet, Maizena, bakpulver och salt tillsammans med mjölken, rör till en jämn smet.
Fördela smeten i de tre formarna och grädda i 35 – 40 minuter.

Sylt
Blanda bär och gelésocker i en gryta och koka i 5 – 10 minuter beroende på typen av bär. Sylten ska bli ganska fast. Låt svalna.

Creme cheese frosting
Vispa ihop samtliga ingredienser.

Garnering Isberg
Koka socker, glykossirap och vatten till cirka 160 °C.
Tillsätt blå färg.
Häll ut sockerlagen på ett bakplåtspapper och låt svalna helt. Knäck i bitar.

Montera tårtan
Dela dem på mitten om tårtbottnarna blir för tjocka. Bred ett lager sylt på botten men inte ända ut till kanten. Varva resterande bottnar och sylt. Bred frosting över toppen av tårtan och dekorera med isbergen och valfritt strössel.

Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Fläderblomssaft, fläderisglass och flädersangria

Fantastiska fläder

Äntligen blommar den fantastiska flädern! Fläderblommorna kan du hitta i juni-juli och i augusti blir fläderbären mogna. Av både fläderblommorna och fläderbären kan du göra massvis med gott – och dessutom är det väldigt lätt att göra. Här har vi samlat alla våra fantastiska fläderrecept!

Enkel jordgubbstårta

Härliga jordgubbstider

Sommaren – härliga jordgubbstider! Nu gäller det att ta vara på alla jordgubbar. De är givetvis goda att äta som de är, men låt dig gärna inspireras av våra recept med jordgubbar som ingrediens. Om du inte hinner ta vara på denna härliga jordgubbstid, så är bären lätta att frysa in till vintern.

Vaniljglass med lemoncurd och bärripple

Sommardesserter

När det är varmt är det extra gott att bjuda på en sötsyrlig och fräsch sommardessert som avslutning på grillkvällen eller sommarfesten. Här hittar du våra tips på härliga sommardesserter, både för den som vill bjuda på ett enklare alternativ och för er som vill testa något lite mer avancerat.

Rabarbermarmelad med punsch

Läckra recept på sylt och marmelad

Ta vara på sommarens frukter och bär och spana in våra läckra recept på sylt och marmelad. Perfekta att ha på frukostmackan, i yoghurten eller till pannkaksbuffén. Med hjälp av syltsocker är det extra enkelt att njuta av dina hemgjorda, läckra sylter och marmelader.

Fläderisglass

Gör din egen glass

Gör din egen glass i sommar! För varför köpa glass om du kan göra den helt själv? Använd Glykossirap som ger glassen en krämig och mjuk konsistens. Här har vi samlat våra bästa glassrecept, men experimentera gärna fram dina egna favoriter!

Flädersangria

Sommardrinkar

Bjud någon du tycker om på en uppiggande drink med smak av sommar. Här hittar du läskande sommardrinkar för alla smaker och även alkoholfria alternativ. Varför inte testa Bubbelsangria eller Rabarber Margarita?