Nallepepparkakor

cirka 30 stycken
Nallepepparkakor
Betyg: (0st)

Ingredienser

1 1/2 dl kaffegrädde
4 dl Dansukker Farinsocker
1 1/2 dl Dansukker Ljus Ekologisk Sirap
1 tsk mald ingefära
1 tsk mald kanel
2 1/2 tsk bikarbonat
1 msk vatten
11 dl vetemjöl

Rör samman grädde, socker, sirap och kryddor. Lös upp bikarbonaten i vattnet och rör ner i smeten. Arbeta in mjölet i smeten och arbeta degen smidig. Låt degen vila över natten.

Dela degen i fyra bitar. Av varje degbit skall det bli 10 större bitar till kroppen, 10 något mindre bitar till huvudet och 40 stycken bitar till armar och ben samt 20 små till öronen. Forma stänger av de som skall bli armar och ben, de andra rullas till kulor. Sätt samman till nallar som läggs på plåtar med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen i 200 °C i cirka 15 minuter. Sätt en pinne i varje nalle så fort de kommer ut ur ugnen. Låt svalna på galler. Garnera med kristyr.

Degen kan även bakas ut till vanliga, runda smörgåspepparkakor.

Receptet är framtaget av

Dansukker