Nöt- och karamellkakor

cirka 25-30 stycken

50 minuter

Betyg (0 st)

Ingredienser

125 g rumstempererat smör
1 dl Dansukker Florsocker
2 tsk Dansukker Vaniljsocker
2 nypor salt
1 äggvita
2 1/2 dl vetemjöl

Fyllning
20 g smör
1 msk Dansukker Glykossirap
1 1/2 msk Dansukker Farinsocker
1/2 dl hackad mandel

Instruktioner

Sätt ugnen på 190 °C.

Vispa ihop smör, florsocker, vaniljsocker och salt. Tillsätt äggvita och vetemjöl och vispa till en smidig deg.

Dela degen i två delar och rulla ut till ca 2 cm tjocka rullar. Platta ut rullarna tunt på ett bakplåtspapper och tryck en grop i mitten av längden där fyllningen ska tillsättas. Ställ i kylen medan du gör fyllningen.

Smält alla ingredienserna till fyllningen på låg värme i en kastrull. Häll blandningen på en silikonmatta eller oljat bakplåtspapper. Låt svalna.

Rulla fyllningen till två rullar och lägg längs med gropen.

Grädda kakorna i 8–10 minuter. Ta ut från ugnen och skär direkt till snittar. Låt svalna.

Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Baka med sommarens bär

Baka med sommarens bär och bjud på något hembakat till kalaset.

Magiskt god Morotsbulle med frosting

Elsa Billgren och Sofia Wood har tagit fram ett helt nytt bakverk som är härligt saftigt, goffigt, kryddigt och alldeles underbart. Ett recept du inte vill missa!

Härliga jordgubbstider

Låt dig inspireras av våra recept med jordgubbar som ingrediens.

Gör din egen glass

Här har vi samlat våra bästa glassrecept, men experimentera gärna fram dina egna favoriter!

Syltskolan

I vår Syltskola hittar du alla tips om hur du kokar sylt, frågor och svar och recept.

Sommardesserter

När det är varmt är det extra gott att bjuda på en sötsyrlig och fräsch sommardessert som avslutning på grillkvällen eller sommarfesten.