Nöt- och karamellkakor

cirka 25-30 stycken

50 minuter

Betyg (14 st)

Ingredienser

125 g rumstempererat smör
1 dl Dansukker Florsocker
2 tsk Dansukker Vaniljsocker
2 nypor salt
1 äggvita
2 1/2 dl vetemjöl

Fyllning
20 g smör
1 msk Dansukker Glykossirap
1 1/2 msk Dansukker Farinsocker
1/2 dl hackad mandel

Instruktioner

Sätt ugnen på 190 °C.

Vispa ihop smör, florsocker, vaniljsocker och salt. Tillsätt äggvita och vetemjöl och vispa till en smidig deg.

Dela degen i två delar och rulla ut till ca 2 cm tjocka rullar. Platta ut rullarna tunt på ett bakplåtspapper och tryck en grop i mitten av längden där fyllningen ska tillsättas. Ställ i kylen medan du gör fyllningen.

Smält alla ingredienserna till fyllningen på låg värme i en kastrull. Häll blandningen på en silikonmatta eller oljat bakplåtspapper. Låt svalna.

Rulla fyllningen till två rullar och lägg längs med gropen.

Grädda kakorna i 8–10 minuter. Ta ut från ugnen och skär direkt till snittar. Låt svalna.

Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Päronkaka med rosmarin

Baka med äpple och päron

Skörda från din trädgård eller plocka dem i butik och baka med äpple och päron! Paj är inte det enda du kan baka med äpple och päron, utan frukterna passar i många spännande bakverk och desserter.

Chutney

Chutney - kryddstark smaksättare

Chutney har sitt ursprung i den indiska matlagningen och består oftast av inkokt frukt, socker och kryddor. Chutney passar till det mesta och är en kryddstark smaksättare.

Traditionell lingonsylt

Läckert med lingon

Visst är det läckert med lingon! Dessutom har bären många användningsområden. Vi använder lingonen bland annat i kakor, till sylt eller varför inte göra lingonsaft? Nedan hittar du våra syrliga lingonrecept.

Inlagda sommargrönsaker

Inlagda sommargrönsaker

Spara ner en liten bit av sommaren i en burk. Med inlagda sommargrönsaker förlänger du smaken av sommaren. Perfekta att använda till sena grillkvällar. Följ recepten så har du snart kylen fylld med hemgjorda, inlagda sommargrönsaker!

Plommonpaj

Plommonplock

Plommon är en av våra vanligaste trädgårdsfrukter och är goda att göra desserter och marmelader på. Varför inte göra en härlig plommonmarmelad eller plommonchutney att servera till ostbrickan? Eller testa vår härliga plommonpaj.

Äppelmos

Älskade äpplen

En av de frukter som är sist ut på sommaren är äpplet – läckert, saftigt och gott. Det går att göra så mycket med det. Vi har både läckra bakrecept med färska äpplen och förslag på hur du kan njuta av dina äpplen längre, som saft, äppelmarmelad eller äpplegelé.