Nöt- och karamellkakor

cirka 25-30 stycken 50 minuter
Nöt- och karamellkakor
Betyg: (0st)

Ingredienser

  • 125 g rumstempererat smör
  • 1 dl Dansukker Florsocker
  • 2 tsk Dansukker Vaniljsocker
  • 2 nypor salt
  • 1 äggvita
  • 2 1/2 dl vetemjöl

Fyllning

  • 20 g smör
  • 1 msk Dansukker Glykossirap
  • 1 1/2 msk Dansukker Farinsocker
  • 1/2 dl hackad mandel

Sätt ugnen på 190 °C.

Vispa ihop smör, florsocker, vaniljsocker och salt. Tillsätt äggvita och vetemjöl och vispa till en smidig deg.

Dela degen i två delar och rulla ut till ca 2 cm tjocka rullar. Platta ut rullarna tunt på ett bakplåtspapper och tryck en grop i mitten av längden där fyllningen ska tillsättas. Ställ i kylen medan du gör fyllningen.

Smält alla ingredienserna till fyllningen på låg värme i en kastrull. Häll blandningen på en silikonmatta eller oljat bakplåtspapper. Låt svalna.

Rulla fyllningen till två rullar och lägg längs med gropen.

Grädda kakorna i 8–10 minuter. Ta ut från ugnen och skär direkt till snittar. Låt svalna.

Receptet är framtaget av

Dansukker