Nötchokladkola

Dansukkers godaste kola som är ett måste i jul. Koka din egen sega och mjuka kola med ditt val av nötter och njut av ett underbart julgodis.

cirka 40 stycken

PT10M
Betyg (11 st)

Sätt betyg

Ingredienser

100 g smör
1 1/2 dl vispgrädde
1 3/4 dl Dansukker Strösocker
1 1/2 dl Dansukker Ljus Ekologisk Sirap
125 g mörk choklad, hackad
1 nypa salt
1 1/2 dl hela hasselnötter

Instruktioner

Smält smör och grädde tillsammans i en kastrull. Tillsätt socker och sirap. Låt koka upp.
Tillsätt hackad choklad och en nypa salt.
Låt koka under omröring då och då, tills temperaturen är 125 grader. Enklast är att använda en hushållstermometer annars kan du göra ett kulprov. Droppa lite av kolasmeten i ett glas kallt vatten, bildar den en rund halvmjuk kola så är den klar. Det tar cirka 30-40 minuter innan kolan når rätt temperatur.
Rör ner hasselnötterna och häll upp smeten i en smörjd eller klädd avlång form 30 x 10 cm. Låt stelna.
Skär i fyrkanter och servera.

Se film: Hur du lyckas med kolan!

Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Sylt och marmelad med Syltsocker

Från buske till burk!

Ta vara på sommarens frukter och bär och spana in våra läckra recept på sylt och marmelad. Perfekta att ha på frukostmackan, i yoghurten eller till pannkaksbuffén. Med hjälp av syltsocker är det extra enkelt att njuta av dina hemgjorda, läckra sylter och marmelader.

Inlagda gurkor

Inlagda sommargrönsaker

Spara ner en liten bit av sommaren i en burk. Med inlagda sommargrönsaker förlänger du smaken av sommaren. Perfekta att använda till sena grillkvällar. Följ recepten så har du snart kylen fylld med hemgjorda, inlagda sommargrönsaker!

Saft

Safta i sommar

Passa på att safta i sommar och spara ner dina favoritbär och frukter på flaska! Att safta är mycket enklare än vad man tror, se nedan för att bli inspirerad av våra härliga recept. Saften kan du servera omedelbart eller lagra för kommande mörka årstider. Förvara kallt eller i frysen.

Blåbärssylt

Blåbär – skogens bästa bär

Blåbär är väl ändå skogens bästa bär. Blåbärssäsongen brukar ta fart i juli och kan sträcka sig en bit in på hösten. Ta vara på skogens blåbär och använd för att baka paj, göra sylt och kräm.

Plommongalette med mandelspån

Plommonplock

Plommon är en av våra vanligaste trädgårdsfrukter och är goda att göra desserter och marmelader på. Varför inte göra en härlig plommonmarmelad eller plommonchutney att servera till ostbrickan? Eller testa vår härliga plommonpaj.

Björnbärscobbler i portionsformar

Björnbärslyx

Lyxa till det med björnbär i sommar! Björnbär passar utmärkt i bakverk, smoothies, sylt och saft. Dessutom är det extra fint att använda som dekoration och garnering. Björnbär växer under sensommaren och tidig höst.