Nötchokladkola

Dansukkers godaste kola som är ett måste i jul. Koka din egen sega och mjuka kola med ditt val av nötter och njut av ett underbart julgodis.

cirka 40 stycken

Betyg (6 st)

Ingredienser

100 g smör
1 1/2 dl vispgrädde
1 3/4 dl Dansukker Strösocker
1 1/2 dl Dansukker Ljus Ekologisk Sirap
125 g mörk choklad, hackad
1 nypa salt
1 1/2 dl hela hasselnötter

Instruktioner

Smält smör och grädde tillsammans i en kastrull. Tillsätt socker och sirap. Låt koka upp.
Tillsätt hackad choklad och en nypa salt.
Låt koka under omröring då och då, tills temperaturen är 125 grader. Enklast är att använda en hushållstermometer annars kan du göra ett kulprov. Droppa lite av kolasmeten i ett glas kallt vatten, bildar den en rund halvmjuk kola så är den klar. Det tar cirka 30-40 minuter innan kolan når rätt temperatur.
Rör ner hasselnötterna och häll upp smeten i en smörjd eller klädd avlång form 30 x 10 cm. Låt stelna.
Skär i fyrkanter och servera.

Se film: Hur du lyckas med kolan!

Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Baka med sommarens bär

Baka med sommarens bär och bjud på något hembakat till kalaset.

Magiskt god Morotsbulle med frosting

Elsa Billgren och Sofia Wood har tagit fram ett helt nytt bakverk som är härligt saftigt, goffigt, kryddigt och alldeles underbart. Ett recept du inte vill missa!

Härliga jordgubbstider

Låt dig inspireras av våra recept med jordgubbar som ingrediens.

Gör din egen glass

Här har vi samlat våra bästa glassrecept, men experimentera gärna fram dina egna favoriter!

Syltskolan

I vår Syltskola hittar du alla tips om hur du kokar sylt, frågor och svar och recept.

Sommardesserter

När det är varmt är det extra gott att bjuda på en sötsyrlig och fräsch sommardessert som avslutning på grillkvällen eller sommarfesten.