Nötkaka med hallonganache

Nötkaka med hallonganache är en riktig läckerbit att bjuda på! En nötkaka med hackad mjölkchoklad toppad med en len och krämig hallonganache på vit choklad.

10 bitar

PT55M

ca 1 timme + 1 dygn i kylskåpet

Betyg (93 st)

Sätt betyg

Ingredienser

Nötbotten
3 msk (40 g) hasselnötter
3 msk (40 g) valnötter
2 ägg
1 dl Dansukker Farinsocker
75 g smör
1 msk Dansukker Mörk Sirap
1 dl vetemjöl
1/2 tsk salt
75 g mjölkchoklad

Hallonganache
275 g vit choklad
250 g frysta hallon
75 ml grädde
20 g citronsaft

Garnering
färska hallon
ätliga blommor, t ex röd harsyra

Instruktioner

Sätt ugnen på 170°C.

Mixa hasselnötter och valnötter till ett fint nötmjöl. Vispa därefter ihop ägg och farinsocker. Smält smöret och vispa ner i äggsmeten tillsammans med sirapen. Rör ner mjöl, nötmjöl och salt. Hacka chokladen fint och vänd ner i smeten.

Smörj en brödform, cirka 27cm x 20cm. Klä formen med ett bakplåtspapper och häll ner smeten i formen. Baka nötkakan i nedre delen av ugnen i 18-20 min och låt bottnen kallna i formen.

Gör hallonganachen. Hacka vit choklad fint och lägg i en skål. Koka upp hallonen och pressa genom en finmaskig sil. Koka upp hallonsaft, citronsaft och grädde. Häll den varma saftblandningen över chokladen och rör till en jämn smet.

Häll 80 gram av ganachen i en spritspåse och lägg den i kylen. Häll resten av ganachen över nötbottnen som är kvar i brödformen. Ställ kakan i kylskåpet över natten.

Ta ut kakan från kylskåpet och från formen. Skär bort sidorna av kakan och skär bitar i cirka 2,5 cm. Spritsa fem små klickar av ganachen på varje bit och sätt ett halvt hallon på varje klick.

Dekorera med ätliga blommor före servering.

Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Fläderblomssaft, fläderisglass och flädersangria

Fantastiska fläder

Äntligen blommar den fantastiska flädern! Fläderblommorna kan du hitta i juni-juli och i augusti blir fläderbären mogna. Av både fläderblommorna och fläderbären kan du göra massvis med gott – och dessutom är det väldigt lätt att göra. Här har vi samlat alla våra fantastiska fläderrecept!

Enkel jordgubbstårta

Härliga jordgubbstider

Sommaren – härliga jordgubbstider! Nu gäller det att ta vara på alla jordgubbar. De är givetvis goda att äta som de är, men låt dig gärna inspireras av våra recept med jordgubbar som ingrediens. Om du inte hinner ta vara på denna härliga jordgubbstid, så är bären lätta att frysa in till vintern.

Vaniljglass med lemoncurd och bärripple

Sommardesserter

När det är varmt är det extra gott att bjuda på en sötsyrlig och fräsch sommardessert som avslutning på grillkvällen eller sommarfesten. Här hittar du våra tips på härliga sommardesserter, både för den som vill bjuda på ett enklare alternativ och för er som vill testa något lite mer avancerat.

Rabarbermarmelad med punsch

Läckra recept på sylt och marmelad

Ta vara på sommarens frukter och bär och spana in våra läckra recept på sylt och marmelad. Perfekta att ha på frukostmackan, i yoghurten eller till pannkaksbuffén. Med hjälp av syltsocker är det extra enkelt att njuta av dina hemgjorda, läckra sylter och marmelader.

Fläderisglass

Gör din egen glass

Gör din egen glass i sommar! För varför köpa glass om du kan göra den helt själv? Använd Glykossirap som ger glassen en krämig och mjuk konsistens. Här har vi samlat våra bästa glassrecept, men experimentera gärna fram dina egna favoriter!

Flädersangria

Sommardrinkar

Bjud någon du tycker om på en uppiggande drink med smak av sommar. Här hittar du läskande sommardrinkar för alla smaker och även alkoholfria alternativ. Varför inte testa Bubbelsangria eller Rabarber Margarita?