Nötkräm - Recept

Nötkräm

1 burk, ca 300 g 25 min + kyltid
Nötkräm
Betyg (0st)

Ingredienser

  • 200 g hasselnötter
  • 2 msk solrosolja
  • 3/4 dl Dansukker EKO Socker
  • 1 tsk Dansukker Vaniljsocker
  • 3/4 dl kakao
  • 1 nypa salt, om lite sälta uppskattas

Rosta hasselnötter i en torr stekpanna. Lägg hasselnötterna i en ren kökshandduk och gnugga mellan händerna tills skalet har tagits bort. Låt nötterna svalna.

Mal hasselnötterna i en mixer tills fettet kommer ut och blandningen är krämig.

Tillsätt solrosolja, socker, vaniljsocker och kakao i nöttmixen och mixa till en krämig blandning. Häll nötkrämen i en väl rengjord burk, slut väl och förvara i kylskåp.

Nötkrämen kan förvaras några veckor i kylskåpet.

Receptet är framtaget av

Dansukker

;