Ingredienser
200 g hasselnötter
2 msk solrosolja
3/4 dl Dansukker EKO Socker
1 tsk Dansukker Vaniljsocker
3/4 dl kakao
1 nypa salt, om lite sälta uppskattas
Instruktioner
Rosta hasselnötter i en torr stekpanna. Lägg hasselnötterna i en ren kökshandduk och gnugga mellan händerna tills skalet har tagits bort. Låt nötterna svalna.
Mal hasselnötterna i en mixer tills fettet kommer ut och blandningen är krämig.
Tillsätt solrosolja, socker, vaniljsocker och kakao i nöttmixen och mixa till en krämig blandning. Häll nötkrämen i en väl rengjord burk, slut väl och förvara i kylskåp.
Nötkrämen kan förvaras några veckor i kylskåpet.
Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Sprid kärlek på Alla Hjärtans Dag
Bjud på fika med något extra gott som är en fröjd såväl för ögat som för gommen. Och din Valentin blir garanterat glad.

Säsong för Semlor
Semlor, eller fastlagsbullar, finns i en rad olika varianter. Inspireras av våra recept och bjud på egna semlor.

Vinterutflykter
Fyll på med energi i sportlovsbacken. Här har vi samlat goda recept som passar perfekt till utflykten och kan enkelt packas i termosen och ryggsäcken.

Citrusmarmelader
Finns det något godare än att börja morgonen med hemlagad marmelad på smörgåsen. Låt säsongens citrusfrukter inspirera dig.

Värmer gott när det är kallt
Varma drycker är bra under alla årstider i vårt lynniga, nordiska klimat. Men framförallt uppskattas de att värma sig med på vintern efter en tur i skidbacken.

Det enda svenska strösockret!
Nu har vi tagit fram en ny design på vårt Från Sverige-märkta strösocker. Allt för att göra det enklare för dig att välja svenskt!