Nötsäckar

8 stycken

Betyg (1 st)

Ingredienser

1 kyld smördeg

Fyllning
2 msk russin
1 msk torkade tranbär
2 msk rom
100 g valnötter
2 msk flytande margarin
1/2 dl Dansukker Florsocker
1 msk Dansukker Ljus Sirap
1 tsk Dansukker Vaniljsocker

Pensling
1 ägg

Garnering
Dansukker Florsocker

Instruktioner

Blanda russin, tranbär och rom i en skål och låt stå i en timme. Finhacka nötterna. Blanda samman samtliga ingredienser till fyllningen. Skär smördegsplattan i 8 lika stora bitar. Fördela fyllningen på degbitarna. Vik samman till en "säck". Ställ på plåt med bakplåtspapper. Pensla "säckarna" med uppvispat ägg. Grädda mitt i ugnen i 200° i cirka 20 minuter. Låt svalna av på galler. Dofta florsocker över "säckarna" vid serveringen. Äts med fördel lätt ljumna.

Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Baka med sommarens bär

Baka med sommarens bär och bjud på något hembakat till kalaset.

Magiskt god Morotsbulle med frosting

Elsa Billgren och Sofia Wood har tagit fram ett helt nytt bakverk som är härligt saftigt, goffigt, kryddigt och alldeles underbart. Ett recept du inte vill missa!

Himmelska hallon

Våra himmelska hallon är med sin söta smak perfekt till bakverk och desserter.

Gör din egen glass

Här har vi samlat våra bästa glassrecept, men experimentera gärna fram dina egna favoriter!

Syltskolan

I vår Syltskola hittar du alla tips om hur du kokar sylt, frågor och svar och recept.

Sommardesserter

När det är varmt är det extra gott att bjuda på en sötsyrlig och fräsch sommardessert som avslutning på grillkvällen eller sommarfesten.