Nyårsdessert med choklad- och hallonpannacotta

Vispad chokladpannacotta, hallonpannacotta, läcker brownie och god kolasås, en perfekt nyårsdessert. Denna dessert garanterat ett gott slut!

6 tallrikar

PT1H

ca 1,5 timme + 1 dygn för pannacottorna

Betyg (170 st)

Sätt betyg

Ingredienser

Vispad hallonpannacotta
100 g hallon
2 dl vispgrädde
2/3 dl Dansukker Gelésocker Multi

Vispad chokladpannacotta
40 g mörk choklad
40 g ljus choklad
3 dl vispgrädde
1/2 dl Dansukker Gelésocker Multi

Brownie
100 g mörk choklad 
150 g smör
1 1/4 dl Dansukker Svenskt Brun Farin Strö
3/4 dl Dansukker Svenskt Strösocker
3/4 dl kakao
1 nypa salt
2 ägg
1 dl vetemjöl

Kolasås
1 dl Dansukker Ljust Muscovadorörsocker
1 1/2 msk Dansukker Svensk Ljus Sirap
15 g smör
1 dl vispgrädde

Dekoration
vitt strössel
färska hallon

Instruktioner

Förbered hallon- och chokladpannacottan dagen innan. Börja med hallonpannacottan. Värm upp hallon och passera genom en finmaskig sil, spara saften. Koka grädde och gelésocker i 3 minuter.

Tillsätt saften och koka 2 minuter. Häll över pannacottan i en ren skål, plasta och kyl över natten.

Gör chokladpannacottan. Hacka mörk och ljus choklad. Koka upp grädde och ställ kastrullen åt sidan. Tillsätt chokladen och rör slät. Häll i gelésocker och koka i 30 sekunder. Häll över pannacottan i en ren skål, plasta och kyl över natten.

Förbered brownien. Sätt ugnen på 175°C, under- och övervärme. 

Hacka choklad. Smält smör och tillsätt chokladen, rör till en jämn smet. Tillsätt socker, kakao salt och blanda. Vispa i ett ägg i taget och vänd sist ner vetemjöl. Rör till en jämn smet.

Smörj en bakform, 10x15 cm och täck med ett bakplåtspapper och häll ner smeten. Grädda mitt i ugnen i cirka 20-23 minuter. Låt svalna.

Koka kolasåsen. Blanda muscovadorörsocker, sirap och smör i en tjockbottnad kastrull. Låt koka i cirka 2 minuter, tills såsen börjar tjockna lite.

Häll i grädde lite i taget och koka ytterligare cirka 4 minuter. Häll upp på en burk och ställ i kylen för att svalna och tjockna.

Montera desserten. Vispa upp pannacottorna separat och lägg i varsin spritspåse. Spritsa ut pannacottorna på tallrikarna.

Skär brownien i mindre bitar och sprid ut på tallrikarna. Häll kolasåsen i en spritspåse med ett litet hål i tyllen och spritsa ut.

Strö över strössel och hallon.

Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Mandelkaka med rabarber

Rabarberdags

Nu skjuter rabarberna i höjden och det är dags att skörda de första mjälla stjälkarna. Rabarberpaj är en klassiker, men det finns en mängd andra läckra användningsområden.

Gräddglass på pinne

Gör din egen glass

Varför köpa glass om du kan göra den helt själv? Använd Glykossirap som ger glassen en krämig och mjuk konsistens. Här har vi samlat våra bästa glassrecept, men experimentera gärna fram dina egna favoriter!

Försommarfika

Försommarfika

Duka upp för en försommarfika i solen! Här har vi samlat våra bästa recept på bakverk och drycker för en härlig eftermiddag på balkongen, i parken eller i trädgården.

Sommartårta

Tårtor till vårens fester och firanden

Bjud på en härlig tårta till säsongens firanden så som student, skolavslutning, konfirmation och andra festliga tillfällen. Här hittar du inspirerande tårtor för vårens och sommarens fester!

Grillmarinader

Goda grillsåser, marinader och rubs

Sätt lite extra piff på grillkvällen med en riktigt god hemmagjord sås som tillbehör. Här hittar du snabbfixade såser för alla tillfällen.

Blondies med krusbärsmarmelad

Baka i långpanna

Att baka i långpanna är både enkelt och praktiskt och framför allt blir det ju så mycket av ditt bak. Perfekt om du ska ha kalas eller bjuda på fika på jobbet.