Nyårsdessert med choklad- och hallonpannacotta

Vispad chokladpannacotta, hallonpannacotta, läcker brownie och god kolasås, en perfekt nyårsdessert. Denna dessert garanterat ett gott slut!

6 tallrikar

ca 1,5 timme + 1 dygn för pannacottorna

Betyg (29 st)

Ingredienser

Vispad hallonpannacotta
100 g hallon
2 dl vispgrädde
2/3 dl Dansukker Gelésocker Multi

Vispad chokladpannacotta
40 g mörk choklad
40 g ljus choklad
3 dl vispgrädde
1/2 dl Dansukker Gelésocker Multi

Brownie
100 g mörk choklad 
150 g smör
1 1/4 dl Dansukker Svenskt Brun Farin Strö
3/4 dl Dansukker Svenskt Strösocker
3/4 dl kakao
1 nypa salt
2 ägg
1 dl vetemjöl

Kolasås
1 dl Dansukker Ljust Muscovadorörsocker
1 1/2 msk Dansukker Svensk Ljus Sirap
15 g smör
1 dl vispgrädde

Dekoration
vitt strössel
färska hallon

Instruktioner

Förbered hallon- och chokladpannacottan dagen innan. Börja med hallonpannacottan. Värm upp hallon och passera genom en finmaskig sil, spara saften. Koka grädde och gelésocker i 3 minuter.

Tillsätt saften och koka 2 minuter. Häll över pannacottan i en ren skål, plasta och kyl över natten.

Gör chokladpannacottan. Hacka mörk och ljus choklad. Koka upp grädde och ställ kastrullen åt sidan. Tillsätt chokladen och rör slät. Häll i gelésocker och koka i 30 sekunder. Häll över pannacottan i en ren skål, plasta och kyl över natten.

Förbered brownien. Sätt ugnen på 175°C, under- och övervärme. 

Hacka choklad. Smält smör och tillsätt chokladen, rör till en jämn smet. Tillsätt socker, kakao salt och blanda. Vispa i ett ägg i taget och vänd sist ner vetemjöl. Rör till en jämn smet.

Smörj en bakform, 10x15 cm och täck med ett bakplåtspapper och häll ner smeten. Grädda mitt i ugnen i cirka 20-23 minuter. Låt svalna.

Koka kolasåsen. Blanda muscovadorörsocker, sirap och smör i en tjockbottnad kastrull. Låt koka i cirka 2 minuter, tills såsen börjar tjockna lite.

Häll i grädde lite i taget och koka ytterligare cirka 4 minuter. Häll upp på en burk och ställ i kylen för att svalna och tjockna.

Montera desserten. Vispa upp pannacottorna separat och lägg i varsin spritspåse. Spritsa ut pannacottorna på tallrikarna.

Skär brownien i mindre bitar och sprid ut på tallrikarna. Häll kolasåsen i en spritspåse med ett litet hål i tyllen och spritsa ut.

Strö över strössel och hallon.

Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Sprid kärlek på Alla Hjärtans Dag

Bjud på fika med något extra gott som är en fröjd såväl för ögat som för gommen. Och din Valentin blir garanterat glad.

Säsong för Semlor

Semlor, eller fastlagsbullar, finns i en rad olika varianter. Inspireras av våra recept och bjud på egna semlor.

Vinterutflykter

Fyll på med energi i sportlovsbacken. Här har vi samlat goda recept som passar perfekt till utflykten och kan enkelt packas i termosen och ryggsäcken.

Citrusmarmelader

Finns det något godare än att börja morgonen med hemlagad marmelad på smörgåsen. Låt säsongens citrusfrukter inspirera dig.

Värmer gott när det är kallt

Varma drycker är bra under alla årstider i vårt lynniga, nordiska klimat. Men framförallt uppskattas de att värma sig med på vintern efter en tur i skidbacken.

Det enda svenska strösockret!

Nu har vi tagit fram en ny design på vårt Från Sverige-märkta strösocker. Allt för att göra det enklare för dig att välja svenskt!