Nyårsdessert med choklad- och hallonpannacotta

Vispad chokladpannacotta, hallonpannacotta, läcker brownie och god kolasås, en perfekt nyårsdessert. Denna dessert garanterat ett gott slut!

6 tallrikar

PT1H

ca 1,5 timme + 1 dygn för pannacottorna

Betyg (170 st)

Sätt betyg

Ingredienser

Vispad hallonpannacotta
100 g hallon
2 dl vispgrädde
2/3 dl Dansukker Gelésocker Multi

Vispad chokladpannacotta
40 g mörk choklad
40 g ljus choklad
3 dl vispgrädde
1/2 dl Dansukker Gelésocker Multi

Brownie
100 g mörk choklad 
150 g smör
1 1/4 dl Dansukker Svenskt Brun Farin Strö
3/4 dl Dansukker Svenskt Strösocker
3/4 dl kakao
1 nypa salt
2 ägg
1 dl vetemjöl

Kolasås
1 dl Dansukker Ljust Muscovadorörsocker
1 1/2 msk Dansukker Svensk Ljus Sirap
15 g smör
1 dl vispgrädde

Dekoration
vitt strössel
färska hallon

Instruktioner

Förbered hallon- och chokladpannacottan dagen innan. Börja med hallonpannacottan. Värm upp hallon och passera genom en finmaskig sil, spara saften. Koka grädde och gelésocker i 3 minuter.

Tillsätt saften och koka 2 minuter. Häll över pannacottan i en ren skål, plasta och kyl över natten.

Gör chokladpannacottan. Hacka mörk och ljus choklad. Koka upp grädde och ställ kastrullen åt sidan. Tillsätt chokladen och rör slät. Häll i gelésocker och koka i 30 sekunder. Häll över pannacottan i en ren skål, plasta och kyl över natten.

Förbered brownien. Sätt ugnen på 175°C, under- och övervärme. 

Hacka choklad. Smält smör och tillsätt chokladen, rör till en jämn smet. Tillsätt socker, kakao salt och blanda. Vispa i ett ägg i taget och vänd sist ner vetemjöl. Rör till en jämn smet.

Smörj en bakform, 10x15 cm och täck med ett bakplåtspapper och häll ner smeten. Grädda mitt i ugnen i cirka 20-23 minuter. Låt svalna.

Koka kolasåsen. Blanda muscovadorörsocker, sirap och smör i en tjockbottnad kastrull. Låt koka i cirka 2 minuter, tills såsen börjar tjockna lite.

Häll i grädde lite i taget och koka ytterligare cirka 4 minuter. Häll upp på en burk och ställ i kylen för att svalna och tjockna.

Montera desserten. Vispa upp pannacottorna separat och lägg i varsin spritspåse. Spritsa ut pannacottorna på tallrikarna.

Skär brownien i mindre bitar och sprid ut på tallrikarna. Häll kolasåsen i en spritspåse med ett litet hål i tyllen och spritsa ut.

Strö över strössel och hallon.

Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Sylt och marmelad med Syltsocker

Från buske till burk!

Ta vara på sommarens frukter och bär och spana in våra läckra recept på sylt och marmelad. Perfekta att ha på frukostmackan, i yoghurten eller till pannkaksbuffén. Med hjälp av syltsocker är det extra enkelt att njuta av dina hemgjorda, läckra sylter och marmelader.

Inlagda gurkor

Inlagda sommargrönsaker

Spara ner en liten bit av sommaren i en burk. Med inlagda sommargrönsaker förlänger du smaken av sommaren. Perfekta att använda till sena grillkvällar. Följ recepten så har du snart kylen fylld med hemgjorda, inlagda sommargrönsaker!

Saft

Safta i sommar

Passa på att safta i sommar och spara ner dina favoritbär och frukter på flaska! Att safta är mycket enklare än vad man tror, se nedan för att bli inspirerad av våra härliga recept. Saften kan du servera omedelbart eller lagra för kommande mörka årstider. Förvara kallt eller i frysen.

Blåbärssylt

Blåbär – skogens bästa bär

Blåbär är väl ändå skogens bästa bär. Blåbärssäsongen brukar ta fart i juli och kan sträcka sig en bit in på hösten. Ta vara på skogens blåbär och använd för att baka paj, göra sylt och kräm.

Plommongalette med mandelspån

Plommonplock

Plommon är en av våra vanligaste trädgårdsfrukter och är goda att göra desserter och marmelader på. Varför inte göra en härlig plommonmarmelad eller plommonchutney att servera till ostbrickan? Eller testa vår härliga plommonpaj.

Björnbärscobbler i portionsformar

Björnbärslyx

Lyxa till det med björnbär i sommar! Björnbär passar utmärkt i bakverk, smoothies, sylt och saft. Dessutom är det extra fint att använda som dekoration och garnering. Björnbär växer under sensommaren och tidig höst.