Nyponmarmelad med färska nypon - Recept

Nyponmarmelad med färska nypon

1 burk 2 timmar
En underbar nyponmarmelad på färska nypon. Plocka dina nypon vid havet och njut sedan av en hemgjord nyponmarmelad till ostbrickan.
Nyponmarmelad med färska nypon
Betyg (0st)

Ingredienser

  • 400 g nypon (ca 800 g hela nypon)
  • 1/2 dl vatten
  • 1 msk färskpressad citronsaft
  • 200 g Dansukker Syltsocker (ca 2 dl)

Skölj nypon och använd en liten vass kniv och skär bort blomfästet. Dela nyponen på mitten och rensa bort kärnorna med en liten sked eller händerna. Använd gärna plasthandskar.

Koka nypon och vatten under lock i 5 minuter. Rör om då och då. Tillsätt citronsaft och syltsocker och koka ytterligare ca 4 minuter.

Skumma och häll upp marmeladen i en varm och väl rengjord burk. Förslut. Förvara svalt.

Det tar lite tid att rensa nyponen men det är värt det i slutändan. Passar utmärkt till ostbrickan.

Receptet är framtaget av

Dansukker

;