Nyponmarmelad med färska nypon

En underbar nyponmarmelad på färska nypon. Plocka dina nypon vid havet och njut sedan av en hemgjord nyponmarmelad till ostbrickan.

1 burk

2 timmar

Betyg (1 st)

Ingredienser

400 g nypon (ca 800 g hela nypon)
1/2 dl vatten
1 msk färskpressad citronsaft
200 g Dansukker Syltsocker (ca 2 dl)

Instruktioner

Skölj nypon och använd en liten vass kniv och skär bort blomfästet. Dela nyponen på mitten och rensa bort kärnorna med en liten sked eller händerna. Använd gärna plasthandskar.

Koka nypon och vatten under lock i 5 minuter. Rör om då och då. Tillsätt citronsaft och syltsocker och koka ytterligare ca 4 minuter.

Skumma och häll upp marmeladen i en varm och väl rengjord burk. Förslut. Förvara svalt.

Det tar lite tid att rensa nyponen men det är värt det i slutändan. Passar utmärkt till ostbrickan.

Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Sprid kärlek på Alla Hjärtans Dag

Bjud på fika med något extra gott som är en fröjd såväl för ögat som för gommen. Och din Valentin blir garanterat glad.

Säsong för Semlor

Semlor, eller fastlagsbullar, finns i en rad olika varianter. Inspireras av våra recept och bjud på egna semlor.

Vinterutflykter

Fyll på med energi i sportlovsbacken. Här har vi samlat goda recept som passar perfekt till utflykten och kan enkelt packas i termosen och ryggsäcken.

Citrusmarmelader

Finns det något godare än att börja morgonen med hemlagad marmelad på smörgåsen. Låt säsongens citrusfrukter inspirera dig.

Värmer gott när det är kallt

Varma drycker är bra under alla årstider i vårt lynniga, nordiska klimat. Men framförallt uppskattas de att värma sig med på vintern efter en tur i skidbacken.

Det enda svenska strösockret!

Nu har vi tagit fram en ny design på vårt Från Sverige-märkta strösocker. Allt för att göra det enklare för dig att välja svenskt!