Nyponmarmelad med färska nypon

En underbar nyponmarmelad på färska nypon. Plocka dina nypon vid havet och njut sedan av en hemgjord nyponmarmelad till ostbrickan.

1 burk

2 timmar

Betyg (24 st)

Ingredienser

400 g nypon (ca 800 g hela nypon)
1/2 dl vatten
1 msk färskpressad citronsaft
200 g Dansukker Syltsocker (ca 2 dl)

Instruktioner

Skölj nypon och använd en liten vass kniv och skär bort blomfästet. Dela nyponen på mitten och rensa bort kärnorna med en liten sked eller händerna. Använd gärna plasthandskar.

Koka nypon och vatten under lock i 5 minuter. Rör om då och då. Tillsätt citronsaft och syltsocker och koka ytterligare ca 4 minuter.

Skumma och häll upp marmeladen i en varm och väl rengjord burk. Förslut. Förvara svalt.

Det tar lite tid att rensa nyponen men det är värt det i slutändan. Passar utmärkt till ostbrickan.

Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Päronkaka med rosmarin

Baka med äpple och päron

Skörda från din trädgård eller plocka dem i butik och baka med äpple och päron! Paj är inte det enda du kan baka med äpple och päron, utan frukterna passar i många spännande bakverk och desserter.

Chutney

Chutney - kryddstark smaksättare

Chutney har sitt ursprung i den indiska matlagningen och består oftast av inkokt frukt, socker och kryddor. Chutney passar till det mesta och är en kryddstark smaksättare.

Traditionell lingonsylt

Läckert med lingon

Visst är det läckert med lingon! Dessutom har bären många användningsområden. Vi använder lingonen bland annat i kakor, till sylt eller varför inte göra lingonsaft? Nedan hittar du våra syrliga lingonrecept.

Inlagda sommargrönsaker

Inlagda sommargrönsaker

Spara ner en liten bit av sommaren i en burk. Med inlagda sommargrönsaker förlänger du smaken av sommaren. Perfekta att använda till sena grillkvällar. Följ recepten så har du snart kylen fylld med hemgjorda, inlagda sommargrönsaker!

Plommonpaj

Plommonplock

Plommon är en av våra vanligaste trädgårdsfrukter och är goda att göra desserter och marmelader på. Varför inte göra en härlig plommonmarmelad eller plommonchutney att servera till ostbrickan? Eller testa vår härliga plommonpaj.

Äppelmos

Älskade äpplen

En av de frukter som är sist ut på sommaren är äpplet – läckert, saftigt och gott. Det går att göra så mycket med det. Vi har både läckra bakrecept med färska äpplen och förslag på hur du kan njuta av dina äpplen längre, som saft, äppelmarmelad eller äpplegelé.