Ingredienser
Deg
50 g jäst
200 g smör, rumstempererat
5 dl vetemjöl
2 msk Dansukker Vit Sirap
2 ägg
Fyllning
150 g marsipan
1 dl Dansukker Farinsocker
100 g smör, rumstempererat
200 g krusbär
Garnering
ägg
mandelspån
Dansukker Pärlsocker
Instruktioner
Smula jästen och dela smöret i mindre bitar. Blanda i övriga ingredienser till degen i en matberedare. Kör till en jämn deg och låt sedan vila 15 minuter.
Förbered fyllningen. Riv marsipan och vispa tillsammans med farinsocker och smör till en jämn smet.
Knåda degen på ett mjölat bakbord och dela i tre delar. Kavla ut varje del till en rektangel, cirka 20x35 cm.
Bred fyllningen i mitten av rektangeln och strö över krusbär. Vik in kanterna över fyllningen och lägg odenselängderna på en plåt med bakplåtspapper. Lägg över en bakduk och låt jäsa cirka 40 minuter.
Sätt ugnen på 200°C.
Pensla längderna med uppvispat ägg och strö över mandelspån och pärlsocker. Grädda i mitten av ugnen i cirka 20 minuter. Låt odenselängderna svalna på galler och skär de sedan i bitar.
Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.
Fredagsmys
Fredag är kanske veckans absolut bästa dag och fredagsmys är det bästa sättet att fira arbetsveckans slut. Vi har recepten till din myskväll!
Bjud på frasiga våfflor
Bjud på frasiga, nygräddade våfflor med hemmagjord sylt och andra toppings.
Baka i långpanna
Att baka i långpanna är både enkelt och praktiskt och framför allt blir det ju så mycket av ditt bak. Perfekt om du ska ha kalas eller bjuda på fika på jobbet.
Värmer gott när det är kallt
Här hittar du varianter på te, kaffe och varm choklad. Recept som passar allt ifrån att ta med sig ut i termos, till att avnjuta hemma, morgon, eftermiddag eller kväll.
Citrusmarmelader
Finns det något godare än att börja morgonen med hemlagad marmelad på smörgåsen. Låt säsongens citrusfrukter inspirera dig. Använder du dessutom vårt Syltsocker gör du din egen marmelad på några minuter.
Ljuvlig choklad
Mmm! Finns det något godare än en riktigt fyllig och smarrig chokladkaka som får livsandarna att jubla. Som en extra guldkant på tillvaron eller som avslutning på en god måltid.