Ingredienser
Deg
50 g jäst
200 g smör, rumstempererat
5 dl vetemjöl
2 msk Dansukker Vit Sirap
2 ägg
Fyllning
150 g marsipan
1 dl Dansukker Farinsocker
100 g smör, rumstempererat
200 g krusbär
Garnering
ägg
mandelspån
Dansukker Pärlsocker
Instruktioner
Smula jästen och dela smöret i mindre bitar. Blanda i övriga ingredienser till degen i en matberedare. Kör till en jämn deg och låt sedan vila 15 minuter.
Förbered fyllningen. Riv marsipan och vispa tillsammans med farinsocker och smör till en jämn smet.
Knåda degen på ett mjölat bakbord och dela i tre delar. Kavla ut varje del till en rektangel, cirka 20x35 cm.
Bred fyllningen i mitten av rektangeln och strö över krusbär. Vik in kanterna över fyllningen och lägg odenselängderna på en plåt med bakplåtspapper. Lägg över en bakduk och låt jäsa cirka 40 minuter.
Sätt ugnen på 200°C.
Pensla längderna med uppvispat ägg och strö över mandelspån och pärlsocker. Grädda i mitten av ugnen i cirka 20 minuter. Låt odenselängderna svalna på galler och skär de sedan i bitar.
Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Sprid kärlek på Alla Hjärtans Dag
Bjud på fika med något extra gott som är en fröjd såväl för ögat som för gommen. Och din Valentin blir garanterat glad.

Säsong för Semlor
Semlor, eller fastlagsbullar, finns i en rad olika varianter. Inspireras av våra recept och bjud på egna semlor.

Vinterutflykter
Fyll på med energi i sportlovsbacken. Här har vi samlat goda recept som passar perfekt till utflykten och kan enkelt packas i termosen och ryggsäcken.

Citrusmarmelader
Finns det något godare än att börja morgonen med hemlagad marmelad på smörgåsen. Låt säsongens citrusfrukter inspirera dig.

Värmer gott när det är kallt
Varma drycker är bra under alla årstider i vårt lynniga, nordiska klimat. Men framförallt uppskattas de att värma sig med på vintern efter en tur i skidbacken.

Det enda svenska strösockret!
Nu har vi tagit fram en ny design på vårt Från Sverige-märkta strösocker. Allt för att göra det enklare för dig att välja svenskt!