Påsk-Tiramisu

Tiramisu är en klassisk och lyxig italiensk dessert. Denna Påsk-Tiramisu med smak av ananas passar utmärkt efter påskbuffén.

4 port

Betyg (0 st)

Ingredienser

50 g mandelspån
300 g ananas i egen juice
250 g mascarpone
250 g kesella
1/2 dl Dansukker Florsocker
1 1/2 dl vispgrädde
1/4 dl Dansukker Gelésocker Multi
75 g Savoiardikex
1 dl ägglikör

Instruktioner

Rosta mandelspånen i en torr stekpanna. Häll spadet av ananasen, men spara den. Skär anansringarna i mindre bitar. Blanda samman mascarpone, kesella och florsocker. Vispa grädden till fast skum tillsammans med gelésockret. Vänd ner grädden i mascarpone- blandningen. Bred ut hälften av blandningen i en låg form. Lägg anansbitarna ovanpå. Häll hälften av likören samt en halv deciliter av ananasspadet i en liten skål och doppa kexen däri. Lägg kexen ovanpå ananasen. Bred på resten av mascarponekrämen. Ringla över resterande likör och strö på mandelspånen. Ställ i kylskåp till serveringen.

Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Jul med smak av svensk sirap!

Här bjuder vi på våra godaste recept som förgyller både lussefika, glöggmingel, tomte-väntan och julbord. Alla är bakade och blandade med Sveriges enda svenska sirap – Dansukkers. Njut!

Det enda svenska strösockret!

Nu har vi tagit fram en ny design på vårt Från Sverige-märkta strösocker. Allt för att göra det enklare för dig att välja svenskt!

Pepparkakor

Finns det något bättre än doften av nybakade pepparkakor? Ja, det skulle väl i så fall vara smaken av dem.

Julgodis

Julgodis är ett måste för alla som gillar sötsaker. Duka fram hemgjord knäck, kola, praliner och tryfflar på godisbordet.

Baka med saffran

Saffran har en härlig rund och aromatisk karaktär som passar perfekt i bakning och är en uppskattad krydda världen över.

Julens godaste recept

Det är få tider på året som är så mysiga som runt jul. Här hittar du julens bakverk, godis, pyssel, drycker, mat och desserter.