Påsk-Tiramisu

Tiramisu är en klassisk och lyxig italiensk dessert. Denna Påsk-Tiramisu med smak av ananas passar utmärkt efter påskbuffén.

4 port

Betyg (5 st)

Sätt betyg

Ingredienser

50 g mandelspån
300 g ananas i egen juice
250 g mascarpone
250 g kesella
1/2 dl Dansukker Florsocker
1 1/2 dl vispgrädde
1/4 dl Dansukker Gelésocker Multi
75 g Savoiardikex
1 dl ägglikör

Instruktioner

Rosta mandelspånen i en torr stekpanna. Häll spadet av ananasen, men spara den. Skär anansringarna i mindre bitar. Blanda samman mascarpone, kesella och florsocker. Vispa grädden till fast skum tillsammans med gelésockret. Vänd ner grädden i mascarpone- blandningen. Bred ut hälften av blandningen i en låg form. Lägg anansbitarna ovanpå. Häll hälften av likören samt en halv deciliter av ananasspadet i en liten skål och doppa kexen däri. Lägg kexen ovanpå ananasen. Bred på resten av mascarponekrämen. Ringla över resterande likör och strö på mandelspånen. Ställ i kylskåp till serveringen.

Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Halloweenkakor

Halloween

Låt barnen klä ut sig, klä upp dig själv, och överraska med läskigt mumsiga godsaker.

Knäckig äppelpaj

Baka med äpple och päron

Skörda från din trädgård eller plocka dem i butik och baka med äpple och päron! Paj är inte det enda du kan baka med äpple och päron, utan frukterna passar i många spännande bakverk och desserter. Smakrik Pärongalette med chèvre och saftiga äppelmunkar är några av de goda recept som vi har samlat här.

Chutney

Chutney - kryddstark smaksättare

Chutney har sitt ursprung i den indiska matlagningen och består oftast av inkokt frukt, socker och kryddor. Chutney passar till det mesta och är en kryddstark smaksättare. Här har vi samlat våra bästa recept på chutneys som du kan använda i din matlagning.

Lingondricka

Läckert med lingon

Visst är det läckert med lingon! Dessutom har bären många användningsområden. Vi använder lingonen bland annat i kakor, till sylt eller varför inte göra lingonsaft? Nedan hittar du våra syrliga lingonrecept.

Äppelmos

Älskade äpplen

En av de frukter som är sist ut på sommaren är äpplet – läckert, saftigt och gott. Det går att göra så mycket med det. Vi har både läckra bakrecept med färska äpplen och förslag på hur du kan njuta av dina äpplen längre, som saft, äppelmarmelad eller äpplegelé.

Choklad- och tahinikakor

Gör livet mustigare med Muscovado!

Upptäck skillnaden med Muscovadorörsocker du också! Sockret är fuktigt, finkornigt och har en unikt mustig och fyllig smakton. Ljus muscovado påminner om ljuvlig smörkola och den mörka har en fin ton av lakrits. Går utmärkt att använda i all sorts bakning, matlagning och i dryck. Bara att prova och njuta!