Påskägg med kokos

Påskägg med kokos

16 stycken 1,5 timmar
Dessa påskägg fyllda med kokos smakar som bounty, underbart goda. Gör dina egna påskägg och dekorera som du själv önskar.
Påskägg med kokos
Betyg (79st)

Ingredienser

  • 50 g smör
  • 3 1/2-4 dl riven kokos
  • 1 1/2 dl Dansukker Florsocker
  • 1/2 dl Dansukker Ekologisk Sirap
  • 1/2 dl vispgrädde

Garnering

  • 200 g mörk choklad
  • 100 g vit choklad
  • karamellfärg, valfri färg
  • strössel, valfri sort och färg

Smaksättning

  • rivet skal av 1 lime, gärna obesprutad
  • 2-3 droppar pepparmint

Smält smöret i en kastrull och häll sedan i övriga ingredienser. Blanda i valfri smaksättning om så önskas.

Ställ för att svalna i kylen, cirka 30 minuter.

Forma till ägg och ställ i frysen cirka 20 minuter. Smält den mörka chokladen under tiden.

Doppa äggen i den smälta chokladen och ställ kallt i 20 minuter.

Dekorera äggen med vit choklad blandad med karamellfärg eller vit choklad och strössel.

Receptet är framtaget av

Dansukker

;