Påskbakelser

Söta påskbakelser som föreställer harar och som smakar som prinsessbakelser. Trevliga bakelser att servera i påsk som alla kommer att älska.

6 stycken

ca 2 timmar

Betyg (51 st)

Ingredienser

Hartassar
1 äggvita, ca 20 g
2-2 1/2 dl Dansukker EKO Florsocker

Dekoration
några droppar röd karamellfärg
Mallar (finns här)

Hallonsylt
200 g hallon
1 dl Dansukker Syltsocker

Vaniljkräm
2 äggulor
3 msk Dansukker Ljust Muscovadorörsocker
1 msk majsstärkelse
1 1/4 dl grädde
1 tsk Dansukker Vaniljsocker
1 msk Dansukker EKO Ljus Sirap
10 g smör, rumstempererat

Botten
3 ägg
1 1/2 dl Dansukker Ljust Muscovadorörsocker
3/4 dl potatismjöl
3/4 dl kokosmjöl
1 tsk bakpulver

Garnering
4 dl vispgrädde
vit marsipan
EKO Florsocker
hartassar
marshmallows

Instruktioner

Förbered hartassarna och hallonsylten minst en dag innan.

Börja med hartassarna. Blanda försiktigt ihop äggvita och florsocker. Dosera florsocker lite i taget. Blanda väl tills du får en tjock och jämn kristyr.

Fyll en spritspåse med kristyr. Använd en tyll med litet hål eller klipp ett litet hål i spritspåsen. Spara lite kristyr och häll i några droppar röd karamellfärg. Tillsätt florsocker om kristyren blir för lös. Lägg även denna kristyr i en spritspåse.

Skriv ut mallarna och tejpa på ett bakplåtspapper över mallarna. Spritsa en linje längs med det runda mönstret som ska föreställa tassar. Fyll sedan mitten med kristyren. Låt stelna en stund och spritsa sedan tre rosa prickar uppe på tassen och en lite större prick i nedre delen av tassen. Låt stelna helt.

Gör hallonsylten. Koka hallon och syltsocker i en kastrull i 3-4 minuter. Häll sylten i en varm, väl rengjord glasbruk och ställ i kylen.

Förbered vaniljkrämen. Vispa äggulor, muscovadorörsocker och majsstärkelse poröst. Koka upp grädde, vaniljsocker och sirap. Vispa samman allt och häll tillbaka smeten i kastrullen och koka upp under konstant vispning.

Häll över krämen i en skål när den tjocknat och tillsätt smöret lite i taget under vispning. Ställ kallt.

Gör tårtbotten. Sätt ugnen på 175°C, varmluft.

Vispa ägg och muscovadorörsocker poröst några minuter. Blanda potatismjöl, kokosmjöl och bakpulver i en skål och vänd ner i äggsmeten. Rör till en jämn smet.

Lägg ett bakplåtspapper i botten av en form, cirka 25x30 cm. Smörj kanterna och häll i smeten. Grädda i nedre delen av ugnen ca 6-7 minuter.

Montera bakelserna. Vispa upp grädden och stansa ut runda bottnar i en ungefärlig storlek på 7 cm och 5 cm i diameter, 6 av varje. Bre på hallonsylt på de största bottnarna och vaniljkräm på de mindre. Sätt de mindre bottnarna över de större bottnarna med hallonsylt och bre på ett tjockt lager grädde över varje bakelse.

Kavla ut marsipanen på florsocker så att den inte fastnar och skär ut runda ringar, cirka 14 cm i diameter. Täck bakelserna med marsipanen och forma till en liten bakelse. Dutta lite vatten på nedre delen av marsipanen och sätt fast två hartassar.

Tryck försiktigt ner toppen av bakelsen och dutta på lite vatten. Klipp en stor marshmallow eller använd små och sätt som svans på toppen där du duttat vattnet. Servera dina bakelser.

Tips. Botten är glutenfri men går lika bra att göra med vanligt vetemjöl.

Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Päronkaka med rosmarin

Baka med äpple och päron

Skörda från din trädgård eller plocka dem i butik och baka med äpple och päron! Paj är inte det enda du kan baka med äpple och päron, utan frukterna passar i många spännande bakverk och desserter.

Chutney

Chutney - kryddstark smaksättare

Chutney har sitt ursprung i den indiska matlagningen och består oftast av inkokt frukt, socker och kryddor. Chutney passar till det mesta och är en kryddstark smaksättare.

Traditionell lingonsylt

Läckert med lingon

Visst är det läckert med lingon! Dessutom har bären många användningsområden. Vi använder lingonen bland annat i kakor, till sylt eller varför inte göra lingonsaft? Nedan hittar du våra syrliga lingonrecept.

Inlagda sommargrönsaker

Inlagda sommargrönsaker

Spara ner en liten bit av sommaren i en burk. Med inlagda sommargrönsaker förlänger du smaken av sommaren. Perfekta att använda till sena grillkvällar. Följ recepten så har du snart kylen fylld med hemgjorda, inlagda sommargrönsaker!

Plommonpaj

Plommonplock

Plommon är en av våra vanligaste trädgårdsfrukter och är goda att göra desserter och marmelader på. Varför inte göra en härlig plommonmarmelad eller plommonchutney att servera till ostbrickan? Eller testa vår härliga plommonpaj.

Äppelmos

Älskade äpplen

En av de frukter som är sist ut på sommaren är äpplet – läckert, saftigt och gott. Det går att göra så mycket med det. Vi har både läckra bakrecept med färska äpplen och förslag på hur du kan njuta av dina äpplen längre, som saft, äppelmarmelad eller äpplegelé.