Påskbakelser

Söta påskbakelser som föreställer harar och som smakar som prinsessbakelser. Trevliga bakelser att servera i påsk som alla kommer att älska.

6 stycken

PT1H

ca 2 timmar

Betyg (55 st)

Sätt betyg

Ingredienser

Hartassar
1 äggvita, ca 20 g
2-2 1/2 dl Dansukker EKO Florsocker

Dekoration
några droppar röd karamellfärg
Mallar (finns här)

Hallonsylt
200 g hallon
1 dl Dansukker Syltsocker

Vaniljkräm
2 äggulor
3 msk Dansukker Ljust Muscovadorörsocker
1 msk majsstärkelse
1 1/4 dl grädde
1 tsk Dansukker Vaniljsocker
1 msk Dansukker EKO Ljus Sirap
10 g smör, rumstempererat

Botten
3 ägg
1 1/2 dl Dansukker Ljust Muscovadorörsocker
3/4 dl potatismjöl
3/4 dl kokosmjöl
1 tsk bakpulver

Garnering
4 dl vispgrädde
vit marsipan
EKO Florsocker
hartassar
marshmallows

Instruktioner

Förbered hartassarna och hallonsylten minst en dag innan.

Börja med hartassarna. Blanda försiktigt ihop äggvita och florsocker. Dosera florsocker lite i taget. Blanda väl tills du får en tjock och jämn kristyr.

Fyll en spritspåse med kristyr. Använd en tyll med litet hål eller klipp ett litet hål i spritspåsen. Spara lite kristyr och häll i några droppar röd karamellfärg. Tillsätt florsocker om kristyren blir för lös. Lägg även denna kristyr i en spritspåse.

Skriv ut mallarna och tejpa på ett bakplåtspapper över mallarna. Spritsa en linje längs med det runda mönstret som ska föreställa tassar. Fyll sedan mitten med kristyren. Låt stelna en stund och spritsa sedan tre rosa prickar uppe på tassen och en lite större prick i nedre delen av tassen. Låt stelna helt.

Gör hallonsylten. Koka hallon och syltsocker i en kastrull i 3-4 minuter. Häll sylten i en varm, väl rengjord glasbruk och ställ i kylen.

Förbered vaniljkrämen. Vispa äggulor, muscovadorörsocker och majsstärkelse poröst. Koka upp grädde, vaniljsocker och sirap. Vispa samman allt och häll tillbaka smeten i kastrullen och koka upp under konstant vispning.

Häll över krämen i en skål när den tjocknat och tillsätt smöret lite i taget under vispning. Ställ kallt.

Gör tårtbotten. Sätt ugnen på 175°C, varmluft.

Vispa ägg och muscovadorörsocker poröst några minuter. Blanda potatismjöl, kokosmjöl och bakpulver i en skål och vänd ner i äggsmeten. Rör till en jämn smet.

Lägg ett bakplåtspapper i botten av en form, cirka 25x30 cm. Smörj kanterna och häll i smeten. Grädda i nedre delen av ugnen ca 6-7 minuter.

Montera bakelserna. Vispa upp grädden och stansa ut runda bottnar i en ungefärlig storlek på 7 cm och 5 cm i diameter, 6 av varje. Bre på hallonsylt på de största bottnarna och vaniljkräm på de mindre. Sätt de mindre bottnarna över de större bottnarna med hallonsylt och bre på ett tjockt lager grädde över varje bakelse.

Kavla ut marsipanen på florsocker så att den inte fastnar och skär ut runda ringar, cirka 14 cm i diameter. Täck bakelserna med marsipanen och forma till en liten bakelse. Dutta lite vatten på nedre delen av marsipanen och sätt fast två hartassar.

Tryck försiktigt ner toppen av bakelsen och dutta på lite vatten. Klipp en stor marshmallow eller använd små och sätt som svans på toppen där du duttat vattnet. Servera dina bakelser.

Tips. Botten är glutenfri men går lika bra att göra med vanligt vetemjöl.

Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Sylt och marmelad med Syltsocker

Från buske till burk!

Ta vara på sommarens frukter och bär och spana in våra läckra recept på sylt och marmelad. Perfekta att ha på frukostmackan, i yoghurten eller till pannkaksbuffén. Med hjälp av syltsocker är det extra enkelt att njuta av dina hemgjorda, läckra sylter och marmelader.

Inlagda gurkor

Inlagda sommargrönsaker

Spara ner en liten bit av sommaren i en burk. Med inlagda sommargrönsaker förlänger du smaken av sommaren. Perfekta att använda till sena grillkvällar. Följ recepten så har du snart kylen fylld med hemgjorda, inlagda sommargrönsaker!

Saft

Safta i sommar

Passa på att safta i sommar och spara ner dina favoritbär och frukter på flaska! Att safta är mycket enklare än vad man tror, se nedan för att bli inspirerad av våra härliga recept. Saften kan du servera omedelbart eller lagra för kommande mörka årstider. Förvara kallt eller i frysen.

Blåbärssylt

Blåbär – skogens bästa bär

Blåbär är väl ändå skogens bästa bär. Blåbärssäsongen brukar ta fart i juli och kan sträcka sig en bit in på hösten. Ta vara på skogens blåbär och använd för att baka paj, göra sylt och kräm.

Plommongalette med mandelspån

Plommonplock

Plommon är en av våra vanligaste trädgårdsfrukter och är goda att göra desserter och marmelader på. Varför inte göra en härlig plommonmarmelad eller plommonchutney att servera till ostbrickan? Eller testa vår härliga plommonpaj.

Björnbärscobbler i portionsformar

Björnbärslyx

Lyxa till det med björnbär i sommar! Björnbär passar utmärkt i bakverk, smoothies, sylt och saft. Dessutom är det extra fint att använda som dekoration och garnering. Björnbär växer under sensommaren och tidig höst.