Påskbakelser

Påskbakelser

6 stycken ca 2 timmar
Söta påskbakelser som föreställer harar och som smakar som prinsessbakelser. Trevliga bakelser att servera i påsk som alla kommer att älska.
Påskbakelser
Betyg (20st)

Ingredienser

    Hartassar

    • 1 äggvita, ca 20 g
    • 2-2 1/2 dl Dansukker Florsocker

    Dekoration

    • några droppar röd karamellfärg
    • Mallar (finns här)

    Hallonsylt

    • 200 g hallon
    • 1 dl Dansukker Syltsocker

    Vaniljkräm

    • 2 äggulor
    • 3 msk Dansukker Ljust Muscovadorörsocker
    • 1 msk majsstärkelse
    • 1 1/4 dl grädde
    • 1 tsk Dansukker Vaniljsocker
    • 1 msk Dansukker EKO Ljus Sirap
    • 10 g smör, rumstempererat

    Botten

    • 3 ägg
    • 1 1/2 dl Dansukker Ljust Muscovadorörsocker
    • 3/4 dl potatismjöl
    • 3/4 dl kokosmjöl
    • 1 tsk bakpulver

    Garnering

    • 4 dl vispgrädde
    • vit marsipan
    • EKO Florsocker
    • hartassar
    • marshmallows

    Förbered hartassarna och hallonsylten minst en dag innan.

    Börja med hartassarna. Blanda försiktigt ihop äggvita och florsocker. Dosera florsocker lite i taget. Blanda väl tills du får en tjock och jämn kristyr.

    Fyll en spritspåse med kristyr. Använd en tyll med litet hål eller klipp ett litet hål i spritspåsen. Spara lite kristyr och häll i några droppar röd karamellfärg. Tillsätt florsocker om kristyren blir för lös. Lägg även denna kristyr i en spritspåse.

    Skriv ut mallarna och tejpa på ett bakplåtspapper över mallarna. Spritsa en linje längs med det runda mönstret som ska föreställa tassar. Fyll sedan mitten med kristyren. Låt stelna en stund och spritsa sedan tre rosa prickar uppe på tassen och en lite större prick i nedre delen av tassen. Låt stelna helt.

    Gör hallonsylten. Koka hallon och syltsocker i en kastrull i 3-4 minuter. Häll sylten i en varm, väl rengjord glasbruk och ställ i kylen.

    Förbered vaniljkrämen. Vispa äggulor, muscovadorörsocker och majsstärkelse poröst. Koka upp grädde, vaniljsocker och sirap. Vispa samman allt och häll tillbaka smeten i kastrullen och koka upp under konstant vispning.

    Häll över krämen i en skål när den tjocknat och tillsätt smöret lite i taget under vispning. Ställ kallt.

    Gör tårtbotten. Sätt ugnen på 175°C, varmluft.

    Vispa ägg och muscovadorörsocker poröst några minuter. Blanda potatismjöl, kokosmjöl och bakpulver i en skål och vänd ner i äggsmeten. Rör till en jämn smet.

    Lägg ett bakplåtspapper i botten av en form, cirka 25x30 cm. Smörj kanterna och häll i smeten. Grädda i nedre delen av ugnen ca 6-7 minuter.

    Montera bakelserna. Vispa upp grädden och stansa ut runda bottnar i en ungefärlig storlek på 7 cm och 5 cm i diameter, 6 av varje. Bre på hallonsylt på de största bottnarna och vaniljkräm på de mindre. Sätt de mindre bottnarna över de större bottnarna med hallonsylt och bre på ett tjockt lager grädde över varje bakelse.

    Kavla ut marsipanen på florsocker så att den inte fastnar och skär ut runda ringar, cirka 14 cm i diameter. Täck bakelserna med marsipanen och forma till en liten bakelse. Dutta lite vatten på nedre delen av marsipanen och sätt fast två hartassar.

    Tryck försiktigt ner toppen av bakelsen och dutta på lite vatten. Klipp en stor marshmallow eller använd små och sätt som svans på toppen där du duttat vattnet. Servera dina bakelser.

    Tips. Botten är glutenfri men går lika bra att göra med vanligt vetemjöl.

    Receptet är framtaget av

    Dansukker

    ;