Påskbryssel

Brysselkakor är klassiska småkakor rullade i socker. Rulla brysselkakorna i gult pärlsocker och bjud på i påsk. Påskbryssel är gott till fikat.

cirka 50 stycken

Betyg (10 st)

Ingredienser

5 dl vetemjöl
1 dl Dansukker Finkornigt Strösocker
1 tsk Dansukker Vaniljsocker
200 g smör eller margarin

Garnering
2 dl Dansukker Pärlsocker
Gul och/eller grön hushållsfärg
1 äggvita

Instruktioner

Börja med garneringen genom att ta en matsked vatten i ett glas och färga med hushållsfärg till önskad färg. Lägg i pärlsockret och blanda väl. Bred ut de färgade pärlorna på ett fat.

Blanda samman ingredienserna till degen. Forma degen till en rulle, cirka 5 centimeter i diameter. Pensla rullen med uppvispad äggvita och rulla den därefter i pärlsockret. Skär i skivor, 3-4 mm tjocka och lägg på plåt med bakplåtspapper.

Grädda mitt i ugnen i 175 °C i cirka 10 minuter.

Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Våffeldagen

Den 25 mars firar vi Våffeldagen. Och vad passar då bättre än att bjuda på frasiga, nygräddade våfflor med hemmagjord sylt.

Påskens godsaker

Här hittar du både bakverk, godis och desserter för en riktigt glad påskhelg.

Pannkakor

Barn älskar pannkakor. Och det gör vuxna med. Pannkakor är perfekta som mellanmål, utflyktsmat, brunch eller efterrätt – och så är de lätta att variera med olika goda tillbehör.

Citrusmarmelader

Finns det något godare än att börja morgonen med hemlagad marmelad på smörgåsen. Låt säsongens citrusfrukter inspirera dig.

Värmer gott när det är kallt

Varma drycker är bra under alla årstider i vårt lynniga, nordiska klimat. Men framförallt uppskattas de att värma sig med på vintern efter en tur i skidbacken.

Se till att du har svenskt socker i påsen.

När du väljer vårt svenska strösocker bidrar du till att stötta skånska sockerbetsodlare samtidigt som Sveriges inhemska produktion av livsmedel bevaras och stärks. Något som är viktigare än någonsin just nu. Läs varför här.