Påskbryssel

Brysselkakor är klassiska småkakor rullade i socker. Rulla brysselkakorna i gult pärlsocker och bjud på i påsk. Påskbryssel är gott till fikat.

cirka 50 stycken

Betyg (10 st)

Ingredienser

5 dl vetemjöl
1 dl Dansukker Finkornigt Strösocker
1 tsk Dansukker Vaniljsocker
200 g smör eller margarin

Garnering
2 dl Dansukker Pärlsocker
Gul och/eller grön hushållsfärg
1 äggvita

Instruktioner

Börja med garneringen genom att ta en matsked vatten i ett glas och färga med hushållsfärg till önskad färg. Lägg i pärlsockret och blanda väl. Bred ut de färgade pärlorna på ett fat.

Blanda samman ingredienserna till degen. Forma degen till en rulle, cirka 5 centimeter i diameter. Pensla rullen med uppvispad äggvita och rulla den därefter i pärlsockret. Skär i skivor, 3-4 mm tjocka och lägg på plåt med bakplåtspapper.

Grädda mitt i ugnen i 175 °C i cirka 10 minuter.

Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Baka med sommarens bär

Baka med sommarens bär och bjud på något hembakat till kalaset.

Magiskt god Morotsbulle med frosting

Elsa Billgren och Sofia Wood har tagit fram ett helt nytt bakverk som är härligt saftigt, goffigt, kryddigt och alldeles underbart. Ett recept du inte vill missa!

Härliga jordgubbstider

Låt dig inspireras av våra recept med jordgubbar som ingrediens.

Gör din egen glass

Här har vi samlat våra bästa glassrecept, men experimentera gärna fram dina egna favoriter!

Syltskolan

I vår Syltskola hittar du alla tips om hur du kokar sylt, frågor och svar och recept.

Sommardesserter

När det är varmt är det extra gott att bjuda på en sötsyrlig och fräsch sommardessert som avslutning på grillkvällen eller sommarfesten.