Påskbryssel

Påskbryssel

cirka 50 stycken
Brysselkakor är klassiska småkakor rullade i socker. Rulla brysselkakorna i gult pärlsocker och bjud på i påsk. Påskbryssel är gott till fikat.
Påskbryssel
Betyg (10st)

Ingredienser

  • 5 dl vetemjöl
  • 1 dl Dansukker Finkornigt Strösocker
  • 1 tsk Dansukker Vaniljsocker
  • 200 g smör eller margarin

Garnering

  • 2 dl Dansukker Pärlsocker
  • Gul och/eller grön hushållsfärg
  • 1 äggvita

Börja med garneringen genom att ta en matsked vatten i ett glas och färga med hushållsfärg till önskad färg. Lägg i pärlsockret och blanda väl. Bred ut de färgade pärlorna på ett fat.

Blanda samman ingredienserna till degen. Forma degen till en rulle, cirka 5 centimeter i diameter. Pensla rullen med uppvispad äggvita och rulla den därefter i pärlsockret. Skär i skivor, 3-4 mm tjocka och lägg på plåt med bakplåtspapper.

Grädda mitt i ugnen i 175 °C i cirka 10 minuter.

Receptet är framtaget av

Dansukker

;