Påskdessert med hemmagjord lemoncurd

4 portioner

Betyg (8 st)

Ingredienser

Maränger
2 äggvitor
1 1/2 dl Dansukker EKO Socker
2 droppar citronsaft

Lemoncurd
2 dl färskpressad citronsaft
3 ägg
5 dl Dansukker Syltsocker
200 g smör

Kex
8 st digestivekex
1 msk Dansukker EKO Socker
25 g smör
1 tsk kardemumma

Garnering
3 dl grädde
100 g blåbär
8 maränger
Dansukker EKO Florsocker

Instruktioner

Sätt ugnen på 125°C och börja med marängerna. Vispa äggvitorna och halva sockret till ett fast skum. Vispa ner resten av sockret och citronsaften i smeten.

Fyll en spritspåse och spritsa ut små toppar på ett bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen i cirka en timme.

Gör sedan lemoncurden. Pressa citronerna och sila saften för att få bort kärnor. Blanda ägg, syltsocker och citronsaft i en kastrull. Sätt kastrullen på en platta och sjud på låg värme under omrörning tills curden börjar tjockna.

Tillsätt smöret i små klickar medans du rör om. Ta kastrullen från plattan och sila genom en finmaskig sil. Häll upp lemoncurden i en väl rengjord burk. Låt svalna.

Förbered kexen. Sätt sedan ugnen på 175°C.

Krossa kexen och lägg de på en plåt. Dela smöret i små kuber i sprid ut det på plåten. Strö över kardemumman. Rosta i mitten av ugnen tills kexen fått fin färg, cirka 5 -10 minuter.

Vispa grädden med strösocker och sätt ihop desserten. Varva kex, lemoncurd, grädde, blåbär och maränger i ett glas.

Toppa med blåbär och pudra över florsocker.

Se film: Så här gör du Påskdessert med hemmagjord lemoncurd

Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Päronkaka med rosmarin

Baka med äpple och päron

Skörda från din trädgård eller plocka dem i butik och baka med äpple och päron! Paj är inte det enda du kan baka med äpple och päron, utan frukterna passar i många spännande bakverk och desserter.

Chutney

Chutney - kryddstark smaksättare

Chutney har sitt ursprung i den indiska matlagningen och består oftast av inkokt frukt, socker och kryddor. Chutney passar till det mesta och är en kryddstark smaksättare.

Traditionell lingonsylt

Läckert med lingon

Visst är det läckert med lingon! Dessutom har bären många användningsområden. Vi använder lingonen bland annat i kakor, till sylt eller varför inte göra lingonsaft? Nedan hittar du våra syrliga lingonrecept.

Inlagda sommargrönsaker

Inlagda sommargrönsaker

Spara ner en liten bit av sommaren i en burk. Med inlagda sommargrönsaker förlänger du smaken av sommaren. Perfekta att använda till sena grillkvällar. Följ recepten så har du snart kylen fylld med hemgjorda, inlagda sommargrönsaker!

Plommonpaj

Plommonplock

Plommon är en av våra vanligaste trädgårdsfrukter och är goda att göra desserter och marmelader på. Varför inte göra en härlig plommonmarmelad eller plommonchutney att servera till ostbrickan? Eller testa vår härliga plommonpaj.

Äppelmos

Älskade äpplen

En av de frukter som är sist ut på sommaren är äpplet – läckert, saftigt och gott. Det går att göra så mycket med det. Vi har både läckra bakrecept med färska äpplen och förslag på hur du kan njuta av dina äpplen längre, som saft, äppelmarmelad eller äpplegelé.