Ingredienser
Maränger
2 äggvitor
1 1/2 dl Dansukker EKO Socker
2 droppar citronsaft
Lemoncurd
2 dl färskpressad citronsaft
3 ägg
5 dl Dansukker Syltsocker
200 g smör
Kex
8 st digestivekex
1 msk Dansukker EKO Socker
25 g smör
1 tsk kardemumma
Garnering
3 dl grädde
100 g blåbär
8 maränger
Dansukker EKO Florsocker
Instruktioner
Sätt ugnen på 125°C och börja med marängerna. Vispa äggvitorna och halva sockret till ett fast skum. Vispa ner resten av sockret och citronsaften i smeten.
Fyll en spritspåse och spritsa ut små toppar på ett bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen i cirka en timme.
Gör sedan lemoncurden. Pressa citronerna och sila saften för att få bort kärnor. Blanda ägg, syltsocker och citronsaft i en kastrull. Sätt kastrullen på en platta och sjud på låg värme under omrörning tills curden börjar tjockna.
Tillsätt smöret i små klickar medans du rör om. Ta kastrullen från plattan och sila genom en finmaskig sil. Häll upp lemoncurden i en väl rengjord burk. Låt svalna.
Förbered kexen. Sätt sedan ugnen på 175°C.
Krossa kexen och lägg de på en plåt. Dela smöret i små kuber i sprid ut det på plåten. Strö över kardemumman. Rosta i mitten av ugnen tills kexen fått fin färg, cirka 5 -10 minuter.
Vispa grädden med strösocker och sätt ihop desserten. Varva kex, lemoncurd, grädde, blåbär och maränger i ett glas.
Toppa med blåbär och pudra över florsocker.
Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.
Fira Kladdkakans dag 7 november!
Kladdkakan kan varieras med smaker som hasselnöt, kokos och chili och den kan även göras helt glutenfri. Servera med grädde eller glass och gärna några färgglada bär!
Gör livet mustigare med Muscovado!
Upptäck skillnaden med Muscovadorörsocker du också! Sockret är fuktigt, finkornigt och har en unikt mustig och fyllig smakton. Ljus muscovado påminner om ljuvlig smörkola och den mörka har en fin ton av lakrits. Går utmärkt att använda i all sorts bakning, matlagning och i dryck. Bara att prova och njuta!
Värmer gott när det är kallt
Här hittar du varianter på te, kaffe och varm choklad. Recept som passar allt ifrån att ta med sig ut i termos, till att avnjuta hemma, morgon, eftermiddag eller kväll.
Festliga drinkar
Upptäck våra läckra recept på festliga drinkar och hitta en favorit för varje smak och tillfälle. Med Svensk Vit Sirap går det snabbt och enkelt att blanda goda drinkar – helt utan att koka sockerlag.
Fredagsmys
Fredag är kanske veckans absolut bästa dag och fredagsmys är det bästa sättet att fira arbetsveckans slut. Ladda upp inför helgen genom att kura ihop i TV-soffan tillsammans med familj, vänner och något särskilt gott. Vi har recepten till din myskväll!
Baka med äpple och päron
Skörda från din trädgård eller plocka dem i butik och baka med äpple och päron! Paj är inte det enda du kan baka med äpple och päron, utan frukterna passar i många spännande bakverk och desserter. Smakrik Pärongalette med chèvre och saftiga äppelmunkar är några av de goda recept som vi har samlat här.