Påskdessert med hemmagjord lemoncurd

4 portioner

Betyg (8 st)

Sätt betyg

Ingredienser

Maränger
2 äggvitor
1 1/2 dl Dansukker EKO Socker
2 droppar citronsaft

Lemoncurd
2 dl färskpressad citronsaft
3 ägg
5 dl Dansukker Syltsocker
200 g smör

Kex
8 st digestivekex
1 msk Dansukker EKO Socker
25 g smör
1 tsk kardemumma

Garnering
3 dl grädde
100 g blåbär
8 maränger
Dansukker EKO Florsocker

Instruktioner

Sätt ugnen på 125°C och börja med marängerna. Vispa äggvitorna och halva sockret till ett fast skum. Vispa ner resten av sockret och citronsaften i smeten.

Fyll en spritspåse och spritsa ut små toppar på ett bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen i cirka en timme.

Gör sedan lemoncurden. Pressa citronerna och sila saften för att få bort kärnor. Blanda ägg, syltsocker och citronsaft i en kastrull. Sätt kastrullen på en platta och sjud på låg värme under omrörning tills curden börjar tjockna.

Tillsätt smöret i små klickar medans du rör om. Ta kastrullen från plattan och sila genom en finmaskig sil. Häll upp lemoncurden i en väl rengjord burk. Låt svalna.

Förbered kexen. Sätt sedan ugnen på 175°C.

Krossa kexen och lägg de på en plåt. Dela smöret i små kuber i sprid ut det på plåten. Strö över kardemumman. Rosta i mitten av ugnen tills kexen fått fin färg, cirka 5 -10 minuter.

Vispa grädden med strösocker och sätt ihop desserten. Varva kex, lemoncurd, grädde, blåbär och maränger i ett glas.

Toppa med blåbär och pudra över florsocker.

Se film: Så här gör du Påskdessert med hemmagjord lemoncurd

Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Sylt och marmelad med Syltsocker

Från buske till burk!

Ta vara på sommarens frukter och bär och spana in våra läckra recept på sylt och marmelad. Perfekta att ha på frukostmackan, i yoghurten eller till pannkaksbuffén. Med hjälp av syltsocker är det extra enkelt att njuta av dina hemgjorda, läckra sylter och marmelader.

Vaniljrutor med vinbär

Baka med sommarens bär

Baka med sommarens bär och bjud på något hembakat till kalaset. En paj eller kaka fylld med fräscha, syrliga bär är perfekt för eftermiddagsfikan. Ta vara på sommarens bär och fira att det är semester!

Saft

Safta i sommar

Passa på att safta i sommar och spara ner dina favoritbär och frukter på flaska! Att safta är mycket enklare än vad man tror, se nedan för att bli inspirerad av våra härliga recept. Saften kan du servera omedelbart eller lagra för kommande mörka årstider. Förvara kallt eller i frysen.

Blåbärssylt

Blåbär – skogens bästa bär

Blåbär är väl ändå skogens bästa bär. Blåbärssäsongen brukar ta fart i juli och kan sträcka sig en bit in på hösten. Ta vara på skogens blåbär och använd för att baka paj, göra sylt och kräm.

Key lime pie med hallonswirl

Himmelska hallon

Hallon är med sin söta smak perfekt till bakverk och desserter, och är nästan lika självklara för oss som jordgubbar. Hallon hittar vi i både trädgårdar och vilt i skogen. Använd dina hallon till allt från hemgjorda pajer till halloncurd.

Flädersangria

Sommardrinkar

Bjud någon du tycker om på en uppiggande drink med smak av sommar. Här hittar du läskande sommardrinkar för alla smaker och även alkoholfria alternativ. Varför inte testa Bubbelsangria eller Rabarber Margarita?