Påskformar

Påskformar

12 stycken
Påskformar är härliga småpajer fyllda med sylt och en mandelkräm. Gör påskdesserten i småformar och servera som efterrätt i påsk!
Påskformar
Betyg (0st)

Ingredienser

    Deg

    • 250 g vetemjöl
    • 1 1/4 dl Dansukker Ljust Muscovadorörsocker
    • 1 tsk Dansukker Vaniljsocker
    • 1 krm salt
    • 125 g smör eller margarin i bitar
    • 2 äggulor
    • 1 msk kallt vatten

    Fyllning

    • 3 äggvitor
    • 1 krm salt
    • 1/2 dl Dansukker Ekologiskt Rörsocker
    • 125 g rumstempererat smör eller margarin
    • 100 g mald, skalad mandel
    • 1 1/4 dl vetemjöl
    • 1 dl sylt, valfri sort

    Garnering

    • Dansukker Florsocker
    • Påskgodis

    Smörj 12 stycken brioche- eller andra veckade formar. Blanda mjöl, socker, vaniljsocker, salt och matfettet i en skål och rör om tills fettet är finfördelat. Tillsätt äggulor och vatten och arbeta samman till en deg. Lägg degen i en plastpåse och låt vila i kylskåp i cirka 30 minuter.

    Vispa vitor och salt till fast skum. Tillsätt därefter sockret under fortsatt vispning. Arbeta in matfettet och därefter mandel och vetemjöl.

    Tryck ut degen i formarna. Lägg en knapp matsked sylt i varje form. Fyll därefter formarna med mandelsmet. Grädda mitt i ugnen i 175 °C (varmluft 150 °C) och grädda i cirka 30 minuter. Dofta florsocker över kakorna vid serveringen. Lägg en bit påskgodis på varje kaka.

    Receptet är framtaget av

    Dansukker

    ;