Påskformar

Påskformar är härliga småpajer fyllda med sylt och en mandelkräm. Gör påskdesserten i småformar och servera som efterrätt i påsk!

12 stycken

Betyg (1 st)

Sätt betyg

Ingredienser

Deg
250 g vetemjöl
1 1/4 dl Dansukker Ljust Muscovadorörsocker
1 tsk Dansukker Vaniljsocker
1 krm salt
125 g smör eller margarin i bitar
2 äggulor
1 msk kallt vatten

Fyllning
3 äggvitor
1 krm salt
1/2 dl Dansukker Ekologiskt Rörsocker
125 g rumstempererat smör eller margarin
100 g mald, skalad mandel
1 1/4 dl vetemjöl
1 dl sylt, valfri sort

Garnering
Dansukker Florsocker
Påskgodis

Instruktioner

Smörj 12 stycken brioche- eller andra veckade formar. Blanda mjöl, socker, vaniljsocker, salt och matfettet i en skål och rör om tills fettet är finfördelat. Tillsätt äggulor och vatten och arbeta samman till en deg. Lägg degen i en plastpåse och låt vila i kylskåp i cirka 30 minuter.

Vispa vitor och salt till fast skum. Tillsätt därefter sockret under fortsatt vispning. Arbeta in matfettet och därefter mandel och vetemjöl.

Tryck ut degen i formarna. Lägg en knapp matsked sylt i varje form. Fyll därefter formarna med mandelsmet. Grädda mitt i ugnen i 175 °C (varmluft 150 °C) och grädda i cirka 30 minuter. Dofta florsocker över kakorna vid serveringen. Lägg en bit påskgodis på varje kaka.

Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Halloweenkakor

Halloween

Låt barnen klä ut sig, klä upp dig själv, och överraska med läskigt mumsiga godsaker.

Knäckig äppelpaj

Baka med äpple och päron

Skörda från din trädgård eller plocka dem i butik och baka med äpple och päron! Paj är inte det enda du kan baka med äpple och päron, utan frukterna passar i många spännande bakverk och desserter. Smakrik Pärongalette med chèvre och saftiga äppelmunkar är några av de goda recept som vi har samlat här.

Chutney

Chutney - kryddstark smaksättare

Chutney har sitt ursprung i den indiska matlagningen och består oftast av inkokt frukt, socker och kryddor. Chutney passar till det mesta och är en kryddstark smaksättare. Här har vi samlat våra bästa recept på chutneys som du kan använda i din matlagning.

Lingondricka

Läckert med lingon

Visst är det läckert med lingon! Dessutom har bären många användningsområden. Vi använder lingonen bland annat i kakor, till sylt eller varför inte göra lingonsaft? Nedan hittar du våra syrliga lingonrecept.

Äppelmos

Älskade äpplen

En av de frukter som är sist ut på sommaren är äpplet – läckert, saftigt och gott. Det går att göra så mycket med det. Vi har både läckra bakrecept med färska äpplen och förslag på hur du kan njuta av dina äpplen längre, som saft, äppelmarmelad eller äpplegelé.

Choklad- och tahinikakor

Gör livet mustigare med Muscovado!

Upptäck skillnaden med Muscovadorörsocker du också! Sockret är fuktigt, finkornigt och har en unikt mustig och fyllig smakton. Ljus muscovado påminner om ljuvlig smörkola och den mörka har en fin ton av lakrits. Går utmärkt att använda i all sorts bakning, matlagning och i dryck. Bara att prova och njuta!