Påskharar

Påskharar

cirka 20 stycken
Dekorativt påskbullar som passar perfekt att njut av i vårsolen på verandan. Baka påskharar med barnen och låt deras kreativa sida komma fram.
Påskharar
Betyg (0st)

Ingredienser

25 g jäst för söta degar
2 1/2 dl ljummen mjölk
1 dl flytande margarin
1/2 dl Dansukker Vit Sirap
1/2 dl Dansukker Strösocker
2 tsk Dansukker Vaniljsocker
1 tsk salt
2 ägg
8-10 dl vetemjöl

Garnering och pensling
1 ägg
russin
hasselnötskärnor
Dansukker Florsocker

Smula jästen i en skål. Häll på mjölk och margarin och rör tills jästen löst sig. Rör i sirap, socker, vaniljsocker och salt. Vispa upp äggen lätt och tillsätt till degspadet. Arbeta in mjöl tills degen släpper skålens kanter. Täck med bakduk och låt jäsa i 20-30 minuter.

Ta upp degen på mjölat bakbord och arbeta den smidig. Dela degen i två delar. Dela därefter den ena degbiten i 20 lite större och 20 något mindre bitar och forma till huvud och kropp. Den andra degbiten delas i lika bitar som formas till öron, "armar" och ben. Sätt samman delarna till harar på en plåt med bakplåtspapper. Pensla hararna med uppvispat ägg. Sätt fast russin till ögon och hasselnötter till nos. Låt jäsa på dragfri plats i 20 minuter. Grädda mitt i ugnen i 200 °C i 15 minuter. Låt svalna på galler under duk. Dofta florsocker över hararna vid serveringen.

Degen kan även formas till en enda stora hare som skivas vid serveringen, eller om man så vill, till runda, släta bullar.

Receptet är framtaget av

Dansukker

;