Påskharar

Dekorativt påskbullar som passar perfekt att njut av i vårsolen på verandan. Baka påskharar med barnen och låt deras kreativa sida komma fram.

cirka 20 stycken

Betyg (0 st)

Sätt betyg

Ingredienser

25 g jäst för söta degar
2 1/2 dl ljummen mjölk
1 dl flytande margarin
1/2 dl Dansukker Vit Sirap
1/2 dl Dansukker Svenskt Strösocker
2 tsk Dansukker Vaniljsocker
1 tsk salt
2 ägg
8-10 dl vetemjöl

Garnering och pensling
1 ägg
russin
hasselnötskärnor
Dansukker Florsocker

Instruktioner

Smula jästen i en skål. Häll på mjölk och margarin och rör tills jästen löst sig. Rör i sirap, socker, vaniljsocker och salt. Vispa upp äggen lätt och tillsätt till degspadet. Arbeta in mjöl tills degen släpper skålens kanter. Täck med bakduk och låt jäsa i 20-30 minuter.

Ta upp degen på mjölat bakbord och arbeta den smidig. Dela degen i två delar. Dela därefter den ena degbiten i 20 lite större och 20 något mindre bitar och forma till huvud och kropp. Den andra degbiten delas i lika bitar som formas till öron, "armar" och ben. Sätt samman delarna till harar på en plåt med bakplåtspapper. Pensla hararna med uppvispat ägg. Sätt fast russin till ögon och hasselnötter till nos. Låt jäsa på dragfri plats i 20 minuter. Grädda mitt i ugnen i 200 °C i 15 minuter. Låt svalna på galler under duk. Dofta florsocker över hararna vid serveringen.

Degen kan även formas till en enda stora hare som skivas vid serveringen, eller om man så vill, till runda, släta bullar.

Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Sylt och marmelad med Syltsocker

Från buske till burk!

Ta vara på sommarens frukter och bär och spana in våra läckra recept på sylt och marmelad. Perfekta att ha på frukostmackan, i yoghurten eller till pannkaksbuffén. Med hjälp av syltsocker är det extra enkelt att njuta av dina hemgjorda, läckra sylter och marmelader.

Inlagda gurkor

Inlagda sommargrönsaker

Spara ner en liten bit av sommaren i en burk. Med inlagda sommargrönsaker förlänger du smaken av sommaren. Perfekta att använda till sena grillkvällar. Följ recepten så har du snart kylen fylld med hemgjorda, inlagda sommargrönsaker!

Saft

Safta i sommar

Passa på att safta i sommar och spara ner dina favoritbär och frukter på flaska! Att safta är mycket enklare än vad man tror, se nedan för att bli inspirerad av våra härliga recept. Saften kan du servera omedelbart eller lagra för kommande mörka årstider. Förvara kallt eller i frysen.

Blåbärssylt

Blåbär – skogens bästa bär

Blåbär är väl ändå skogens bästa bär. Blåbärssäsongen brukar ta fart i juli och kan sträcka sig en bit in på hösten. Ta vara på skogens blåbär och använd för att baka paj, göra sylt och kräm.

Plommongalette med mandelspån

Plommonplock

Plommon är en av våra vanligaste trädgårdsfrukter och är goda att göra desserter och marmelader på. Varför inte göra en härlig plommonmarmelad eller plommonchutney att servera till ostbrickan? Eller testa vår härliga plommonpaj.

Björnbärscobbler i portionsformar

Björnbärslyx

Lyxa till det med björnbär i sommar! Björnbär passar utmärkt i bakverk, smoothies, sylt och saft. Dessutom är det extra fint att använda som dekoration och garnering. Björnbär växer under sensommaren och tidig höst.