Påskharar

Dekorativt påskbullar som passar perfekt att njut av i vårsolen på verandan. Baka påskharar med barnen och låt deras kreativa sida komma fram.

cirka 20 stycken

Betyg (0 st)

Ingredienser

25 g jäst för söta degar
2 1/2 dl ljummen mjölk
1 dl flytande margarin
1/2 dl Dansukker Vit Sirap
1/2 dl Dansukker Svenskt Strösocker
2 tsk Dansukker Vaniljsocker
1 tsk salt
2 ägg
8-10 dl vetemjöl

Garnering och pensling
1 ägg
russin
hasselnötskärnor
Dansukker Florsocker

Instruktioner

Smula jästen i en skål. Häll på mjölk och margarin och rör tills jästen löst sig. Rör i sirap, socker, vaniljsocker och salt. Vispa upp äggen lätt och tillsätt till degspadet. Arbeta in mjöl tills degen släpper skålens kanter. Täck med bakduk och låt jäsa i 20-30 minuter.

Ta upp degen på mjölat bakbord och arbeta den smidig. Dela degen i två delar. Dela därefter den ena degbiten i 20 lite större och 20 något mindre bitar och forma till huvud och kropp. Den andra degbiten delas i lika bitar som formas till öron, "armar" och ben. Sätt samman delarna till harar på en plåt med bakplåtspapper. Pensla hararna med uppvispat ägg. Sätt fast russin till ögon och hasselnötter till nos. Låt jäsa på dragfri plats i 20 minuter. Grädda mitt i ugnen i 200 °C i 15 minuter. Låt svalna på galler under duk. Dofta florsocker över hararna vid serveringen.

Degen kan även formas till en enda stora hare som skivas vid serveringen, eller om man så vill, till runda, släta bullar.

Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Våfflor med salt karamell, banan och bär

Bjud på frasiga våfflor

Fira våffeldagen med att bjuda på frasiga, nygräddade våfflor med hemmagjord sylt.

Påskig Rocky Road

Påskens godsaker

Här hittar du både bakverk, godis och desserter för en riktigt glad påskhelg.

Blondies med krusbärsmarmelad

Baka i långpanna

Att baka i långpanna är både enkelt och praktiskt och framför allt blir det ju så mycket av ditt bak. Perfekt om du ska ha kalas eller bjuda på fika på jobbet.

Varm kaffedryck

Värmer gott när det är kallt

Här hittar du varianter på te, kaffe och varm choklad. Recept som passar allt ifrån att ta med sig ut i termos, till att avnjuta hemma, morgon, eftermiddag eller kväll.

Citrusmarmelad med saffran

Citrusmarmelader

Finns det något godare än att börja morgonen med hemlagad marmelad på smörgåsen. Låt säsongens citrusfrukter inspirera dig. Använder du dessutom vårt Syltsocker gör du din egen marmelad på några minuter.

Brownie med mjölkchokladganache och pekannötter

Ljuvlig choklad

Mmm! Finns det något godare än en riktigt fyllig och smarrig chokladkaka som får livsandarna att jubla. Som en extra guldkant på tillvaron eller som avslutning på en god måltid.