Påskig layer cake

Påskig layer cake, den ultimata tårtan i påsk! Ta fram din kreativa sida och baka en layer cake med hallonbottnar, citronkräm, glasyr och påskägg.

Cirka 10 bitar

2 timmar och 20 min

Betyg (228 st)

Ingredienser

Hallonbotten
4 ägg
4 dl Dansukker Svenskt Strösocker
1 dl hallon, ca 100 g
4 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 tsk Dansukker Vaniljsocker

Citronkräm
200 g vit choklad
250 g smör, rumstempererat
3 1/2-4 dl Dansukker Florsocker
300 g färskost
skalet av 1-2 citroner, gärna obesprutade

Glasyr med valfri smaksättning
saften av 3 passionsfrukter eller
2-3 msk färskpressad citronsaft eller
150 g mango, tinad och mixad
4-5 dl Dansukker Florsocker
gul karamellfärg

Dekoration
vit choklad, hyvlad
påskägg
ätbara blommor

Instruktioner

Börja med hallonbottnarna. Sätt ugnen 175 °C.

Vispa ägg och socker vitt och pösigt några minuter. Häll hallonen genom en finmaskig sil och tillsätt saften i ägg- och sockerblandningen.

Blanda vetemjöl, bakpulver och vaniljsocker i en bunke och vänd ned i smeten.

Häll smeten i 2 smörade löstagbara formar, 16-18 cm i diametern. Grädda bottnarna i nedre delen av ugnen i cirka 20-25 minuter. Låt bottnarna svalna på galler.

Gör citronkrämen. Smält vit choklad över ett vattenbad. Låt svalna.

Vispa upp smör och tillsätt den avsvalnade chokladen. Vispa samman florsocker och färskost i en separat skål. Tillsätt smörblandningen.

Riv ner citronskal och ställ krämen kallt.

Skär varje botten till två bottnar och lägg den ena på ett tårtfat. Stryk på ett lager citronkräm och lägg på nästa botten. Stryk på ett lager citronkräm och upprepa. Lägg på översta botten och stryk på ett tunt lager citronkräm över hela tårtan. Ställ i kylen cirka 30 minuter för att stelna.

Ta ut från kylen och stryk på ett sista lager citronkräm över hela tårtan och jämna ut. Ställ i kylen ytterligare cirka 30 minuter för att stelna.

Gör under tiden glasyren. Blanda ihop florsocker och valfri smaksättning, den ska vara tjock nog för att stanna kvar på toppen av tårtan. Tillsätt gul karamellfärg för extra färg.

Häll glasyren i en kanna eller sprits och häll den försiktigt på toppen av tårtan. Låt glasyren rinna ner över kanterna. Låt stelna.

Hyvla vit choklad och lägg som ett bo i mitten av tårtan, placera några godisägg uppe på. Dekorera resten av tårtan med godisägg och strö över ätbara blommor.

Se film: Så här gör du Påskig layer cake

Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Citrusmarmelad med saffran

Citrusmarmelader

Finns det något godare än att börja morgonen med hemlagad marmelad på smörgåsen. Låt säsongens citrusfrukter inspirera dig. Använder du dessutom vårt Syltsocker gör du din egen marmelad på några minuter.

Varm kaffedryck

Värmer gott när det är kallt

Här hittar du varianter på te, kaffe och varm choklad. Recept som passar allt ifrån att ta med sig ut i termos, till att avnjuta hemma, morgon, eftermiddag eller kväll.

Pannkakor med äpplekompott och citrongrädde

Pannkakor

Barn älskar pannkakor. Och det gör vuxna med. Pannkakor är perfekta som mellanmål, utflyktsmat, brunch eller efterrätt – och så är de lätta att variera med olika goda tillbehör.

Krämig citronpaj

Baka med citron och apelsin

Apelsin och citron är smaker som hör vintern till och passar jättebra att baka med. Citrus är uppfriskande och syrligt men passar även bra i kombination med andra smaker som choklad och kola.

Scones med ost och skinka

Vinterutflykter

Fyll på med energi i sportlovsbacken. Här har vi samlat goda recept som passar perfekt till utflykten och kan enkelt packas i termosen och ryggsäcken. 

Brownie med mjölkchokladganache och pekannötter

Ljuvlig choklad

Mmm! Finns det något godare än en riktigt fyllig och smarrig chokladkaka som får livsandarna att jubla. Som en extra guldkant på tillvaron eller som avslutning på en god måltid.