Påskig layer cake

Påskig layer cake, den ultimata tårtan i påsk! Ta fram din kreativa sida och baka en layer cake med hallonbottnar, citronkräm, glasyr och påskägg.

Cirka 10 bitar

PT1H

2 timmar och 20 min

Betyg (241 st)

Sätt betyg

Ingredienser

Hallonbotten
4 ägg
4 dl Dansukker Svenskt Strösocker
1 dl hallon, ca 100 g
4 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 tsk Dansukker Vaniljsocker

Citronkräm
200 g vit choklad
250 g smör, rumstempererat
3 1/2-4 dl Dansukker Florsocker
300 g färskost
skalet av 1-2 citroner, gärna obesprutade

Glasyr med valfri smaksättning
saften av 3 passionsfrukter eller
2-3 msk färskpressad citronsaft eller
150 g mango, tinad och mixad
4-5 dl Dansukker Florsocker
gul karamellfärg

Dekoration
vit choklad, hyvlad
påskägg
ätbara blommor

Instruktioner

Börja med hallonbottnarna. Sätt ugnen 175 °C.

Vispa ägg och socker vitt och pösigt några minuter. Häll hallonen genom en finmaskig sil och tillsätt saften i ägg- och sockerblandningen.

Blanda vetemjöl, bakpulver och vaniljsocker i en bunke och vänd ned i smeten.

Häll smeten i 2 smörade löstagbara formar, 16-18 cm i diametern. Grädda bottnarna i nedre delen av ugnen i cirka 20-25 minuter. Låt bottnarna svalna på galler.

Gör citronkrämen. Smält vit choklad över ett vattenbad. Låt svalna.

Vispa upp smör och tillsätt den avsvalnade chokladen. Vispa samman florsocker och färskost i en separat skål. Tillsätt smörblandningen.

Riv ner citronskal och ställ krämen kallt.

Skär varje botten till två bottnar och lägg den ena på ett tårtfat. Stryk på ett lager citronkräm och lägg på nästa botten. Stryk på ett lager citronkräm och upprepa. Lägg på översta botten och stryk på ett tunt lager citronkräm över hela tårtan. Ställ i kylen cirka 30 minuter för att stelna.

Ta ut från kylen och stryk på ett sista lager citronkräm över hela tårtan och jämna ut. Ställ i kylen ytterligare cirka 30 minuter för att stelna.

Gör under tiden glasyren. Blanda ihop florsocker och valfri smaksättning, den ska vara tjock nog för att stanna kvar på toppen av tårtan. Tillsätt gul karamellfärg för extra färg.

Häll glasyren i en kanna eller sprits och häll den försiktigt på toppen av tårtan. Låt glasyren rinna ner över kanterna. Låt stelna.

Hyvla vit choklad och lägg som ett bo i mitten av tårtan, placera några godisägg uppe på. Dekorera resten av tårtan med godisägg och strö över ätbara blommor.

Se film: Så här gör du Påskig layer cake

Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Sylt och marmelad med Syltsocker

Från buske till burk!

Ta vara på sommarens frukter och bär och spana in våra läckra recept på sylt och marmelad. Perfekta att ha på frukostmackan, i yoghurten eller till pannkaksbuffén. Med hjälp av syltsocker är det extra enkelt att njuta av dina hemgjorda, läckra sylter och marmelader.

Vaniljrutor med vinbär

Baka med sommarens bär

Baka med sommarens bär och bjud på något hembakat till kalaset. En paj eller kaka fylld med fräscha, syrliga bär är perfekt för eftermiddagsfikan. Ta vara på sommarens bär och fira att det är semester!

Saft

Safta i sommar

Passa på att safta i sommar och spara ner dina favoritbär och frukter på flaska! Att safta är mycket enklare än vad man tror, se nedan för att bli inspirerad av våra härliga recept. Saften kan du servera omedelbart eller lagra för kommande mörka årstider. Förvara kallt eller i frysen.

Blåbärssylt

Blåbär – skogens bästa bär

Blåbär är väl ändå skogens bästa bär. Blåbärssäsongen brukar ta fart i juli och kan sträcka sig en bit in på hösten. Ta vara på skogens blåbär och använd för att baka paj, göra sylt och kräm.

Key lime pie med hallonswirl

Himmelska hallon

Hallon är med sin söta smak perfekt till bakverk och desserter, och är nästan lika självklara för oss som jordgubbar. Hallon hittar vi i både trädgårdar och vilt i skogen. Använd dina hallon till allt från hemgjorda pajer till halloncurd.

Flädersangria

Sommardrinkar

Bjud någon du tycker om på en uppiggande drink med smak av sommar. Här hittar du läskande sommardrinkar för alla smaker och även alkoholfria alternativ. Varför inte testa Bubbelsangria eller Rabarber Margarita?