Ingredienser
Deg
200 g smör eller margarin
1/2 dl Dansukker Strösocker
1 tsk Dansukker Vaniljsocker
4 1/4 dl vetemjöl
1 äggula
Fyllning
100 g torkade aprikoser
1 1/2 dl vatten
1 dl Dansukker Syltsocker
Garnering
1/2 dl Dansukker Florsocker
Ett par droppar vatten
Instruktioner
Börja med att finhacka aprikoserna. Blanda aprikosbitarna och vatten i en kastrull och koka i 5 minuter. Tillsätt syltsockret och koka i ytterligare 2 minuter. Låt svalna.
Arbeta samman ingredienserna till degen. Lägg degen i en plastpåse och låt vila i kylskåp i 1 timme. Rulla 32 kulor av en tredjedel av degen som läggs på plåtar med bakplåtspapper. Platta till degkulorna och bred ut en klick av sylten i mitten. Resten av degen spritsas runt kanten på kakorna. Grädda kakorna mitt i ugnen i 175 °C i cirka 7 minuter.
Rör ut florsockret med lite vatten och bred glasyren på kakorna.
Den överblivna sylten smakar utmärkt till nybakade scones eller rostat bröd.
Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Baka med sommarens bär
Baka med sommarens bär och bjud på något hembakat till kalaset.

Magiskt god Morotsbulle med frosting
Elsa Billgren och Sofia Wood har tagit fram ett helt nytt bakverk som är härligt saftigt, goffigt, kryddigt och alldeles underbart. Ett recept du inte vill missa!

Härliga jordgubbstider
Låt dig inspireras av våra recept med jordgubbar som ingrediens.

Gör din egen glass
Här har vi samlat våra bästa glassrecept, men experimentera gärna fram dina egna favoriter!

Syltskolan
I vår Syltskola hittar du alla tips om hur du kokar sylt, frågor och svar och recept.

Sommardesserter
När det är varmt är det extra gott att bjuda på en sötsyrlig och fräsch sommardessert som avslutning på grillkvällen eller sommarfesten.