Påskkakor med aprikoser

Påskkakor med aprikoser

cirka 32 stycken
Påskkakor med aprikoser är spröda småkakor som är lätta att baka. Bred en klick aprikossylt i mitten av påskkakan och bjud på fika i trädgården!
Påskkakor med aprikoser
Betyg (0st)

Ingredienser

    Deg

    • 200 g smör eller margarin
    • 1/2 dl Dansukker Strösocker
    • 1 tsk Dansukker Vaniljsocker
    • 4 1/4 dl vetemjöl
    • 1 äggula

    Fyllning

    • 100 g torkade aprikoser
    • 1 1/2 dl vatten
    • 1 dl Dansukker Syltsocker

    Garnering

    • 1/2 dl Dansukker Florsocker
    • Ett par droppar vatten

    Börja med att finhacka aprikoserna. Blanda aprikosbitarna och vatten i en kastrull och koka i 5 minuter. Tillsätt syltsockret och koka i ytterligare 2 minuter. Låt svalna.

    Arbeta samman ingredienserna till degen. Lägg degen i en plastpåse och låt vila i kylskåp i 1 timme. Rulla 32 kulor av en tredjedel av degen som läggs på plåtar med bakplåtspapper. Platta till degkulorna och bred ut en klick av sylten i mitten. Resten av degen spritsas runt kanten på kakorna. Grädda kakorna mitt i ugnen i 175 °C i cirka 7 minuter.

    Rör ut florsockret med lite vatten och bred glasyren på kakorna.

    Den överblivna sylten smakar utmärkt till nybakade scones eller rostat bröd.

    Receptet är framtaget av

    Dansukker

    ;