Ingredienser
100 g mandelmassa
150 g smör eller margarin
3/4 dl Dansukker Ljust Muscovadorörsocker
1 krm salt
3 ägg
1 dl vetemjöl
1/2 dl potatismjöl
1/2 tsk bakpulver
1 tsk Dansukker Vaniljsocker
Kräm
200 g Philadelphia cheese naturell
1 dl Dansukker Florsocker
Gul hushållsfärg
Garnering
2 dl kokosflingor
Gul hushållsfärg
Godisbitar
Instruktioner
Börja med garneringen genom att blanda gul färg med vatten och blanda med kokosflingor och rör om tills flingorna är gula. Låt torka utbrett på en bricka eller plåt.
Riv mandelmassan och blanda den med smör, muscovadorörsocker och salt. Rör i äggen, ett i sänder. Blanda båda mjölsorterna, bakpulvret och vaniljsockret och rör sedan in i smeten. Häll upp i formar. Grädda mitt i ugnen i knappt 200 °C i cirka 25 minuter. Låt svalna på galler.
Blanda samman osten och florsockret och färga detta gult. Bred krämen uppe på muffinsen. Doppa dem därefter i kokosflingorna. Sätt godisbitar som ögon och näbb på muffinsen.
Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Gör din egen glass
Gör din egen glass i sommar! För varför köpa glass om du kan göra den helt själv? Använd Glykossirap som ger glassen en krämig och mjuk konsistens.

Sommardrinkar
Bjud någon du tycker om på en uppiggande drink med smak av sommar. Här hittar du läskande sommardrinkar för alla smaker och även alkoholfria alternativ.

Baka med sommarens bär
En paj eller kaka fylld med fräscha, syrliga bär är perfekt för eftermiddagsfikan. Ta vara på sommarens bär och fira att det är semester!

Sylta och Safta
Att koka sin egen sylt och saft är både enkelt och gott. Sockret lyfter fram smaken på bären och frukterna som du använder och ger ditt mästerverk längre hållbarhet.

Sommardesserter
När det är varmt är det extra gott att bjuda på en sötsyrlig och fräsch sommardessert som avslutning på grillkvällen eller sommarfesten. Här hittar du våra tips på härliga sommardesserter.

Sommarfrukost
Här har vi samlat våra favoriter till din bästa och stressfria sommarfrukost. Vad vill du starta dagen med?