Påskpannacotta med kanelflarn

Påskpannacotta med kanelflarn är en enkel och läcker dessert. Pannacotta med torkade aprikoser tillsammans med ett knäckigt flarn är en härlig kombination.

4-6 portioner

Betyg (0 st)

Ingredienser

1/2 liter vispgrädde
1 dl Dansukker Gelésocker Multi
1 1/2 dl finhackade, torkade aprikoser

Flarn
50 g smör eller margarin
1/2 dl Dansukker Mörkt Muscovadorörsocker
3 msk Dansukker Ljus Sirap
6 msk vetemjöl
2 krm mald kanel
50 g flisad mandel

Garnering
Pralin

Instruktioner

Blanda grädde, gelésocker och aprikoshack i en kastrull. Koka upp och koka i en halv minut. Låt svalna något innan blandningen fördelas i snygga glas. Ställ i kylskåp.

Smält matfettet i en kastrull på spisen. Tillsätt övriga ingredienser och blanda väl. Klicka och bred ut smeten glest på plåt med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen i 200 °C i cirka 8 minuter. Låt svalna helt. Garnera pannacottan med ett flarn och en pralin vid serveringen.

Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Päronkaka med rosmarin

Baka med äpple och päron

Skörda från din trädgård eller plocka dem i butik och baka med äpple och päron! Paj är inte det enda du kan baka med äpple och päron, utan frukterna passar i många spännande bakverk och desserter.

Chutney

Chutney - kryddstark smaksättare

Chutney har sitt ursprung i den indiska matlagningen och består oftast av inkokt frukt, socker och kryddor. Chutney passar till det mesta och är en kryddstark smaksättare.

Traditionell lingonsylt

Läckert med lingon

Visst är det läckert med lingon! Dessutom har bären många användningsområden. Vi använder lingonen bland annat i kakor, till sylt eller varför inte göra lingonsaft? Nedan hittar du våra syrliga lingonrecept.

Inlagda sommargrönsaker

Inlagda sommargrönsaker

Spara ner en liten bit av sommaren i en burk. Med inlagda sommargrönsaker förlänger du smaken av sommaren. Perfekta att använda till sena grillkvällar. Följ recepten så har du snart kylen fylld med hemgjorda, inlagda sommargrönsaker!

Plommonpaj

Plommonplock

Plommon är en av våra vanligaste trädgårdsfrukter och är goda att göra desserter och marmelader på. Varför inte göra en härlig plommonmarmelad eller plommonchutney att servera till ostbrickan? Eller testa vår härliga plommonpaj.

Äppelmos

Älskade äpplen

En av de frukter som är sist ut på sommaren är äpplet – läckert, saftigt och gott. Det går att göra så mycket med det. Vi har både läckra bakrecept med färska äpplen och förslag på hur du kan njuta av dina äpplen längre, som saft, äppelmarmelad eller äpplegelé.