Påskpannacotta med kanelflarn

4-6 portioner
Påskpannacotta med kanelflarn är en enkel och läcker dessert. Pannacotta med torkade aprikoser tillsammans med ett knäckigt flarn är en härlig kombination.
Påskpannacotta med kanelflarn
Betyg: (0st)

Ingredienser

1/2 liter vispgrädde
1 dl Dansukker Gelésocker Multi
1 1/2 dl finhackade, torkade aprikoser

Flarn
50 g smör eller margarin
1/2 dl Dansukker Mörkt Muscovadorörsocker
3 msk Dansukker Ljus Sirap
6 msk vetemjöl
2 krm mald kanel
50 g flisad mandel

Garnering
Pralin

Blanda grädde, gelésocker och aprikoshack i en kastrull. Koka upp och koka i en halv minut. Låt svalna något innan blandningen fördelas i snygga glas. Ställ i kylskåp.

Smält matfettet i en kastrull på spisen. Tillsätt övriga ingredienser och blanda väl. Klicka och bred ut smeten glest på plåt med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen i 200 °C i cirka 8 minuter. Låt svalna helt. Garnera pannacottan med ett flarn och en pralin vid serveringen.

Receptet är framtaget av

Dansukker