Påsktårta

Påsktårta

cirka 12 bitar
Denna påsktårta är en supergod dessert! Baka en pajdeg och fyll med en krämig mandelfyllning. Garnerna tårtan med en påskig glasyr och lite godisägg!
Påsktårta
Betyg (40st)

Ingredienser

    Deg

    • 3 dl vetemjöl
    • 1/2 tsk bakpulver
    • 100 g smör eller margarin
    • 1/2 dl Dansukker Strösocker

    Fyllning

    • 150 g sötmandel
    • 75 g smör eller margarin
    • 3 ägg
    • 1 1/2 dl Dansukker Strösocker
    • 1 tsk Dansukker Vaniljsocker

    Garnering

    • 4 dl Dansukker Florsocker
    • vatten
    • gul hushållsfärg
    • påskgodis

    Arbeta samman ingredienserna till degen och stoppa den i en plastpåse som får vila 1 timme i kylskåp. Kavla ut degen och klä en springform, cirka 25 cm i diameter, med degen. Mal mandeln. Smält matfettet. Vispa äggen och de båda sockersorterna pösiga. Blanda i mandel och matfett. Häll smeten i den degklädda formen. Grädda mitt i ugnen i 175 °C i cirka 20 minuter. Låt svalna. Ta kakan ur formen. Blanda florsocker, vatten och färg till en slät glasyr. Garnera med påskgodis.

    Receptet är framtaget av

    Dansukker

    ;