Påsktårta

Denna påsktårta är en supergod dessert! Baka en pajdeg och fyll med en krämig mandelfyllning. Garnerna tårtan med en påskig glasyr och lite godisägg!

cirka 12 bitar

Betyg (37 st)

Ingredienser

Deg
3 dl vetemjöl
1/2 tsk bakpulver
100 g smör eller margarin
1/2 dl Dansukker Strösocker

Fyllning
150 g sötmandel
75 g smör eller margarin
3 ägg
1 1/2 dl Dansukker Strösocker
1 tsk Dansukker Vaniljsocker

Garnering
4 dl Dansukker Florsocker
vatten
gul hushållsfärg
påskgodis

Instruktioner

Arbeta samman ingredienserna till degen och stoppa den i en plastpåse som får vila 1 timme i kylskåp. Kavla ut degen och klä en springform, cirka 25 cm i diameter, med degen. Mal mandeln. Smält matfettet. Vispa äggen och de båda sockersorterna pösiga. Blanda i mandel och matfett. Häll smeten i den degklädda formen. Grädda mitt i ugnen i 175 °C i cirka 20 minuter. Låt svalna. Ta kakan ur formen. Blanda florsocker, vatten och färg till en slät glasyr. Garnera med påskgodis.

Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Kanelbullens dag

Fira Kanelbullens dag 4 oktober – ladda upp med kanel och pärlsocker, hugg in på något av våra välbeprövade recept och bjud in någon som du tycker om. Hembakat är godast!

Inlagda sommargrönsaker

Spara ner en liten bit av sommaren i en burk. Med inlagda sommargrönsaker förlänger du smaken av sommaren.

Baka med äpple och päron

Skörda från din trädgård eller plocka dem i butik och baka med äpple och päron!

Fredagsmys

Fredag är kanske veckans absolut bästa dag och fredagsmys är det bästa sättet att fira arbetsveckans slut.

Älskade äpplen

Vi har både läckra bakrecept med färska äpplen och förslag på hur du kan njuta av dina äpplen längre, som saft, äppelmarmelad eller äpplegelé.

Magiskt god Morotsbulle med frosting

Elsa Billgren och Sofia Wood har tagit fram ett helt nytt bakverk som är härligt saftigt, goffigt, kryddigt och alldeles underbart. Ett recept du inte vill missa!