Påsktårta

Denna påsktårta är en supergod dessert! Baka en pajdeg och fyll med en krämig mandelfyllning. Garnerna tårtan med en påskig glasyr och lite godisägg!

cirka 12 bitar

Betyg (46 st)

Sätt betyg

Ingredienser

Deg
3 dl vetemjöl
1/2 tsk bakpulver
100 g smör eller margarin
1/2 dl Dansukker Svenskt Strösocker

Fyllning
150 g sötmandel
75 g smör eller margarin
3 ägg
1 1/2 dl Dansukker Svenskt Strösocker
1 tsk Dansukker Vaniljsocker

Garnering
4 dl Dansukker Florsocker
vatten
gul hushållsfärg
påskgodis

Instruktioner

Arbeta samman ingredienserna till degen och stoppa den i en plastpåse som får vila 1 timme i kylskåp. Kavla ut degen och klä en springform, cirka 25 cm i diameter, med degen. Mal mandeln. Smält matfettet. Vispa äggen och de båda sockersorterna pösiga. Blanda i mandel och matfett. Häll smeten i den degklädda formen. Grädda mitt i ugnen i 175 °C i cirka 20 minuter. Låt svalna. Ta kakan ur formen. Blanda florsocker, vatten och färg till en slät glasyr. Garnera med påskgodis.

Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Sylt och marmelad med Syltsocker

Från buske till burk!

Ta vara på sommarens frukter och bär och spana in våra läckra recept på sylt och marmelad. Perfekta att ha på frukostmackan, i yoghurten eller till pannkaksbuffén. Med hjälp av syltsocker är det extra enkelt att njuta av dina hemgjorda, läckra sylter och marmelader.

Inlagda gurkor

Inlagda sommargrönsaker

Spara ner en liten bit av sommaren i en burk. Med inlagda sommargrönsaker förlänger du smaken av sommaren. Perfekta att använda till sena grillkvällar. Följ recepten så har du snart kylen fylld med hemgjorda, inlagda sommargrönsaker!

Saft

Safta i sommar

Passa på att safta i sommar och spara ner dina favoritbär och frukter på flaska! Att safta är mycket enklare än vad man tror, se nedan för att bli inspirerad av våra härliga recept. Saften kan du servera omedelbart eller lagra för kommande mörka årstider. Förvara kallt eller i frysen.

Blåbärssylt

Blåbär – skogens bästa bär

Blåbär är väl ändå skogens bästa bär. Blåbärssäsongen brukar ta fart i juli och kan sträcka sig en bit in på hösten. Ta vara på skogens blåbär och använd för att baka paj, göra sylt och kräm.

Plommongalette med mandelspån

Plommonplock

Plommon är en av våra vanligaste trädgårdsfrukter och är goda att göra desserter och marmelader på. Varför inte göra en härlig plommonmarmelad eller plommonchutney att servera till ostbrickan? Eller testa vår härliga plommonpaj.

Björnbärscobbler i portionsformar

Björnbärslyx

Lyxa till det med björnbär i sommar! Björnbär passar utmärkt i bakverk, smoothies, sylt och saft. Dessutom är det extra fint att använda som dekoration och garnering. Björnbär växer under sensommaren och tidig höst.