Påsktrifle

Trifle är en enkel och mycket god efterrätt. Denna påsktrifle varvas med citronsockerkaka, mangokompott och rårörd vaniljkräm. En läcker påskdessert.

6 glas

PT1H

1,5 timme

Betyg (83 st)

Sätt betyg

Ingredienser

Citronsockerkaka
100 g smör
1 dl mjölk
2 ägg
1 dl Dansukker EKO socker
1 dl Dansukker Ljust Muscovadorörsocker
rivet skal från 1/2 citron, gärna obesprutad
1 msk citronsaft
3 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver

Mangokompott
300 g mango
1/2 citron, ca 2 msk
1/2 dl Dansukker Gélesocker Multi

Rårörd vaniljkräm
3 äggulor
3/4 dl Dansukker Ljust Muscovadorörsocker
1 tsk Dansukker Vaniljsocker
1 msk Dansukker EKO Ljus Sirap
3 dl vispgrädde
1 msk rom, valfritt

Garnering
4 dl vispgrädde

Instruktioner

Börja med citronsockerkakan. Sätt ugnen på 175°C, varmluft.

Smält smör och häll i mjölk. Ställ åt sidan. Vispa ägg och socker poröst. Tillsätt smörblandningen, citronskal- och saft. Blanda vetemjöl och bakpulver och vänd ner i smeten.

Smörj en springform, 23 cm i diameter. Grädda i nedre delen av ugnen cirka 18 minuter. Låt svalna.

Gör mangokompotten. Lägg mango och citronsaft i en kastrull och tina upp mangon. Tillsätt gelésocker och koka i 30 sekunder. Mixa kompotten nästan slät och häll i en varm, väl rengjord glasburk. Låt svalna i kylen.

Gör vaniljkrämen. Vispa ägg, muscovadorörsocker, vaniljsocker och sirap poröst. Tillsätt romen om så önskas. Vispa grädden i en annan skål och vänd ner.

Skär sockerkakan i mindre bitar och häll över vaniljkrämen så att kakan täcks. Vispa grädde lätt och ta fram 6 glas. Fördela hälften av sockerkakan i glasen och lägg på kompotten och grädde. Upprepa en gång till och servera triflen.

Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Kärleksmumskladdkaka

Fira Kladdkakans dag 7 november!

Kladdkakan kan varieras med smaker som hasselnöt, kokos och chili och den kan även göras helt glutenfri. Servera med grädde eller glass och gärna några färgglada bär!

Choklad- och tahinikakor

Gör livet mustigare med Muscovado!

Upptäck skillnaden med Muscovadorörsocker du också! Sockret är fuktigt, finkornigt och har en unikt mustig och fyllig smakton. Ljus muscovado påminner om ljuvlig smörkola och den mörka har en fin ton av lakrits. Går utmärkt att använda i all sorts bakning, matlagning och i dryck. Bara att prova och njuta!

Varm choklad

Värmer gott när det är kallt

Här hittar du varianter på te, kaffe och varm choklad. Recept som passar allt ifrån att ta med sig ut i termos, till att avnjuta hemma, morgon, eftermiddag eller kväll.

Äppelcocktail

Festliga drinkar

Upptäck våra läckra recept på festliga drinkar och hitta en favorit för varje smak och tillfälle. Med Svensk Vit Sirap går det snabbt och enkelt att blanda goda drinkar – helt utan att koka sockerlag.

Kokos- och karamellpopcorn

Fredagsmys

Fredag är kanske veckans absolut bästa dag och fredagsmys är det bästa sättet att fira arbetsveckans slut. Ladda upp inför helgen genom att kura ihop i TV-soffan tillsammans med familj, vänner och något särskilt gott. Vi har recepten till din myskväll!

Knäckig äppelpaj

Baka med äpple och päron

Skörda från din trädgård eller plocka dem i butik och baka med äpple och päron! Paj är inte det enda du kan baka med äpple och päron, utan frukterna passar i många spännande bakverk och desserter. Smakrik Pärongalette med chèvre och saftiga äppelmunkar är några av de goda recept som vi har samlat här.