Påsktrifle

Påsktrifle

6 glas 1,5 timme
Trifle är en enkel och mycket god efterrätt. Denna påsktrifle varvas med citronsockerkaka, mangokompott och rårörd vaniljkräm. En läcker påskdessert.
Påsktrifle
Betyg (0st)

Ingredienser

    Citronsockerkaka

    • 100 g smör
    • 1 dl mjölk
    • 2 ägg
    • 1 dl Dansukker EKO socker
    • 1 dl Dansukker Ljust Muscovadorörsocker
    • rivet skal från 1/2 citron, gärna obesprutad
    • 1 msk citronsaft
    • 3 dl vetemjöl
    • 2 tsk bakpulver

    Mangokompott

    • 300 g mango
    • 1/2 citron, ca 2 msk
    • 1/2 dl Dansukker Gélesocker Multi

    Rårörd vaniljkräm

    • 3 äggulor
    • 3/4 dl Dansukker Ljust Muscovadorörsocker
    • 1 tsk Dansukker Vaniljsocker
    • 1 msk Dansukker EKO Ljus Sirap
    • 3 dl vispgrädde
    • 1 msk rom, valfritt

    Garnering

    • 4 dl vispgrädde

    Börja med citronsockerkakan. Sätt ugnen på 175°C, varmluft.

    Smält smör och häll i mjölk. Ställ åt sidan. Vispa ägg och socker poröst. Tillsätt smörblandningen, citronskal- och saft. Blanda vetemjöl och bakpulver och vänd ner i smeten.

    Smörj en springform, 23 cm i diameter. Grädda i nedre delen av ugnen cirka 18 minuter. Låt svalna.

    Gör mangokompotten. Lägg mango och citronsaft i en kastrull och tina upp mangon. Tillsätt gelésocker och koka i 30 sekunder. Mixa kompotten nästan slät och häll i en varm, väl rengjord glasburk. Låt svalna i kylen.

    Gör vaniljkrämen. Vispa ägg, muscovadorörsocker, vaniljsocker och sirap poröst. Tillsätt romen om så önskas. Vispa grädden i en annan skål och vänd ner.

    Skär sockerkakan i mindre bitar och häll över vaniljkrämen så att kakan täcks. Vispa grädde lätt och ta fram 6 glas. Fördela hälften av sockerkakan i glasen och lägg på kompotten och grädde. Upprepa en gång till och servera triflen.

    Receptet är framtaget av

    Dansukker

    ;