Påsktryffel

Tryfflar är väl livet? Dessa påsktryfflar är läckra både i färgen och att äta. Bjud på hemmagjorda tryfflar gjorda på mörk och ljus choklad i påsk!

Betyg (26 st)

Ingredienser

1 dl vispgrädde
50 g smör eller margarin
200 g ljus choklad av hög kvalitet
100 g mörk choklad av hög kvalitet
1 lime, gärna obesprutad, rivet skal

Topping
100 g skållad, skalad, mald mandel
1 1/2 dl Dansukker Florsocker
1 msk Dansukker Glykossirap
gul och grön hushållsfärg
25 g vit choklad 

Instruktioner

Börja med att skölja limen noga och därefter riva skalet fint.

Koka upp grädde och matfett i en kastrull. Bryt chokladen i mindre bitar och lägg ner i chokladen. Rör tills chokladen smält. Tillsätt limeskalet. Häll upp i en folieform ca 10 x 20 cm och ställ för att stelna.

Blanda samman den malda mandeln med florsockret och glykossirapen. Dela i två lika stora delar och färga dem med hushållsfärg. Dela tryffeln i två lika stora delar. Kavla ut mandelmassan till lika stora plattor som tryffeln och lägg ovanpå denna.

Skär i rutor. Lägg den vita chokladen i en spritspåse av plast och knyt samman. Lägg påsen varmt vatten så att chokladen smälter. Klipp av spetsen på påsen och spritsa ut chokladen över godbitarna. Förvaras svalt.

Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Gör din egen glass

Gör din egen glass i sommar! För varför köpa glass om du kan göra den helt själv? Använd Glykossirap som ger glassen en krämig och mjuk konsistens.

Sommardrinkar

Bjud någon du tycker om på en uppiggande drink med smak av sommar. Här hittar du läskande sommardrinkar för alla smaker och även alkoholfria alternativ.

Baka med sommarens bär

En paj eller kaka fylld med fräscha, syrliga bär är perfekt för eftermiddagsfikan. Ta vara på sommarens bär och fira att det är semester!

Sylta och Safta

Att koka sin egen sylt och saft är både enkelt och gott. Sockret lyfter fram smaken på bären och frukterna som du använder och ger ditt mästerverk längre hållbarhet.

Sommardesserter

När det är varmt är det extra gott att bjuda på en sötsyrlig och fräsch sommardessert som avslutning på grillkvällen eller sommarfesten. Här hittar du våra tips på härliga sommardesserter.

Sommarfrukost

Här har vi samlat våra favoriter till din bästa och stressfria sommarfrukost. Vad vill du starta dagen med?