Påsktryffel

Tryfflar är väl livet? Dessa påsktryfflar är läckra både i färgen och att äta. Bjud på hemmagjorda tryfflar gjorda på mörk och ljus choklad i påsk!

Betyg (26 st)

Ingredienser

1 dl vispgrädde
50 g smör eller margarin
200 g ljus choklad av hög kvalitet
100 g mörk choklad av hög kvalitet
1 lime, gärna obesprutad, rivet skal

Topping
100 g skållad, skalad, mald mandel
1 1/2 dl Dansukker Florsocker
1 msk Dansukker Glykossirap
gul och grön hushållsfärg
25 g vit choklad 

Instruktioner

Börja med att skölja limen noga och därefter riva skalet fint.

Koka upp grädde och matfett i en kastrull. Bryt chokladen i mindre bitar och lägg ner i chokladen. Rör tills chokladen smält. Tillsätt limeskalet. Häll upp i en folieform ca 10 x 20 cm och ställ för att stelna.

Blanda samman den malda mandeln med florsockret och glykossirapen. Dela i två lika stora delar och färga dem med hushållsfärg. Dela tryffeln i två lika stora delar. Kavla ut mandelmassan till lika stora plattor som tryffeln och lägg ovanpå denna.

Skär i rutor. Lägg den vita chokladen i en spritspåse av plast och knyt samman. Lägg påsen varmt vatten så att chokladen smälter. Klipp av spetsen på påsen och spritsa ut chokladen över godbitarna. Förvaras svalt.

Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Julbak med variation

Julen är glädjens högtid. Och fikans! Baka vackra kakor att njuta av. Fyll brödburken med bullar och kakor, så har du alltid något gott att bjuda på till kaffet.

Julgodis

Julgodis är ett måste för alla som gillar sötsaker. Duka fram hemgjord knäck, kola, praliner och tryfflar på godisbordet. Oavsett om du gillar det klassiska julgodiset eller de mer avancerade alternativen så har vi receptet.

Julens småkakor

Julens kakor är så mycket mer än pepparkakor! Klassiska småkakor med en julig twist passar perfekt till julfikat på dukat fat eller som små julklappar för den pysslige. Eller varför inte låta dem vara en del av julpyntet i vackra burkar och skålar.

Julens godaste paket

De absolut finaste julklapparna är hemmagjorda. Öppna tomteverkstad i köket och känn hur julstämningen sprider sig när du gör din egen ätbara julklapp – perfekt som adventspresent eller under granen.

Juliga desserter

Mitt i vintern doftar det av klementin och saffran, dofter som skvallrar om att det finns platser där det inte är lika mörkt och kallt som i Norden. Här kommer lite fler goda smakkombinationer att överraska med efter julmaten.

Juldrycker

Julhelgen bjuder på många tillfällen att träffas och mingla, med något gott att dricka i handen. Här är förslag för både stora och små julfirare.