Ingredienser
100 g smör eller margarin
2 1/2 dl vetemjöl
2 msk Dansukker Florsocker
2 msk vatten
Fyllning
2 dl blåbär
1/4 dl finhackad mynta
1/2 dl Dansukker Brun Farin Strö
Pensling
1 äggvita
1 dl Dansukker Rörsocker Strö
1 dl hackad mandel eller nötter, kan uteslutas
grillpinnar i trä
Instruktioner
Arbeta samman ingredienserna till degen och lägg i en plastpåse och låt vila i kylskåp i minst 30 minuter. Blanda samman bär, mynta och farin i en skål.
Kavla ut degen på mjölat bakbord och ta ut 20 cirklar, 8-10 cm i diameter, med hjälp av mått eller ett glas. Fördela blåbärsfyllningen på hälften av cirklarna. Pensla kanten med äggvita och lägg på de andra degcirklarna. Tryck fast kanten med hjälp av en gaffel. Pensla pajerna med äggvita och strö på rörsocker.
Grädda mitt i ugnen i 200 °C i cirka 15 minuter. Tryck en grillpinne i varje paj när de kommer ut ur ugnen. Låt svalna något innan de serveras.
Om så önskas kan man servera lite vaniljsås att doppa pajerna i.
Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.
 
			Halloween
Låt barnen klä ut sig, klä upp dig själv, och överraska med läskigt mumsiga godsaker.
 
			Baka med äpple och päron
Skörda från din trädgård eller plocka dem i butik och baka med äpple och päron! Paj är inte det enda du kan baka med äpple och päron, utan frukterna passar i många spännande bakverk och desserter. Smakrik Pärongalette med chèvre och saftiga äppelmunkar är några av de goda recept som vi har samlat här.
 
			Värmer gott när det är kallt
Här hittar du varianter på te, kaffe och varm choklad. Recept som passar allt ifrån att ta med sig ut i termos, till att avnjuta hemma, morgon, eftermiddag eller kväll.
 
			Festliga drinkar
Upptäck våra läckra recept på festliga drinkar och hitta en favorit för varje smak och tillfälle. Med Svensk Vit Sirap går det snabbt och enkelt att blanda goda drinkar – helt utan att koka sockerlag.
 
			Fira Kladdkakans dag 7 november!
Kladdkakan kan varieras med smaker som hasselnöt, kokos och chili och den kan även göras helt glutenfri. Servera med grädde eller glass och gärna några färgglada bär!
 
			Gör livet mustigare med Muscovado!
Upptäck skillnaden med Muscovadorörsocker du också! Sockret är fuktigt, finkornigt och har en unikt mustig och fyllig smakton. Ljus muscovado påminner om ljuvlig smörkola och den mörka har en fin ton av lakrits. Går utmärkt att använda i all sorts bakning, matlagning och i dryck. Bara att prova och njuta!
