Pajpops med blåbär

10 stycken

Betyg (25 st)

Ingredienser

100 g smör eller margarin
2 1/2 dl vetemjöl
2 msk Dansukker Florsocker
2 msk vatten

Fyllning
2 dl blåbär
1/4 dl finhackad mynta
1/2 dl Dansukker Brun Farin Strö

Pensling
1 äggvita
1 dl Dansukker Rörsocker Strö
1 dl hackad mandel eller nötter, kan uteslutas
grillpinnar i trä

Instruktioner

Arbeta samman ingredienserna till degen och lägg i en plastpåse och låt vila i kylskåp i minst 30 minuter. Blanda samman bär, mynta och farin i en skål.

Kavla ut degen på mjölat bakbord och ta ut 20 cirklar, 8-10 cm i diameter, med hjälp av mått eller ett glas. Fördela blåbärsfyllningen på hälften av cirklarna. Pensla kanten med äggvita och lägg på de andra degcirklarna. Tryck fast kanten med hjälp av en gaffel. Pensla pajerna med äggvita och strö på rörsocker.

Grädda mitt i ugnen i 200 °C i cirka 15 minuter. Tryck en grillpinne i varje paj när de kommer ut ur ugnen. Låt svalna något innan de serveras.

Om så önskas kan man servera lite vaniljsås att doppa pajerna i.

Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Våffeldagen

Den 25 mars firar vi Våffeldagen. Och vad passar då bättre än att bjuda på frasiga, nygräddade våfflor med hemmagjord sylt.

Påskens godsaker

Här hittar du både bakverk, godis och desserter för en riktigt glad påskhelg.

Pannkakor

Barn älskar pannkakor. Och det gör vuxna med. Pannkakor är perfekta som mellanmål, utflyktsmat, brunch eller efterrätt – och så är de lätta att variera med olika goda tillbehör.

Citrusmarmelader

Finns det något godare än att börja morgonen med hemlagad marmelad på smörgåsen. Låt säsongens citrusfrukter inspirera dig.

Värmer gott när det är kallt

Varma drycker är bra under alla årstider i vårt lynniga, nordiska klimat. Men framförallt uppskattas de att värma sig med på vintern efter en tur i skidbacken.

Se till att du har svenskt socker i påsen.

När du väljer vårt svenska strösocker bidrar du till att stötta skånska sockerbetsodlare samtidigt som Sveriges inhemska produktion av livsmedel bevaras och stärks. Något som är viktigare än någonsin just nu. Läs varför här.