Pannacotta med mynta

Pannacotta med mynta toppad med fläder- och limemarinerade bär. En riktig succédessert med friska smaker.

4–6 portioner

PT1H

2 timmar

Betyg (11 st)

Sätt betyg

Ingredienser

4 dl vispgrädde
1 tsk Dansukker Vaniljsocker
1 dl Dansukker Gelésocker Multi
10 myntablad

Topping
2 dl färska bär av valfri sort
Skal och saft från 1 lime
4 msk koncentrerad flädersaft
2 tsk Dansukker Florsocker

Instruktioner

Blanda grädde, vaniljsocker, gelésocker och mynta i en kastrull och koka i 30 sekunder. Sila upp myntabladen. Häll upp i burkar eller glas och ställ i kylskåpet för att stelna.

Skölj och ansa bären, blanda dem med limeskal och -saft, flädersaft och florsocker. Låt stå tills de ska läggas på pannacottan.

Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Mandelkaka med rabarber

Rabarberdags

Nu skjuter rabarberna i höjden och det är dags att skörda de första mjälla stjälkarna. Rabarberpaj är en klassiker, men det finns en mängd andra läckra användningsområden.

Gräddglass på pinne

Gör din egen glass

Varför köpa glass om du kan göra den helt själv? Använd Glykossirap som ger glassen en krämig och mjuk konsistens. Här har vi samlat våra bästa glassrecept, men experimentera gärna fram dina egna favoriter!

Försommarfika

Försommarfika

Duka upp för en försommarfika i solen! Här har vi samlat våra bästa recept på bakverk och drycker för en härlig eftermiddag på balkongen, i parken eller i trädgården.

Sommartårta

Tårtor till vårens fester och firanden

Bjud på en härlig tårta till säsongens firanden så som student, skolavslutning, konfirmation och andra festliga tillfällen. Här hittar du inspirerande tårtor för vårens och sommarens fester!

Grillmarinader

Goda grillsåser, marinader och rubs

Sätt lite extra piff på grillkvällen med en riktigt god hemmagjord sås som tillbehör. Här hittar du snabbfixade såser för alla tillfällen.

Blondies med krusbärsmarmelad

Baka i långpanna

Att baka i långpanna är både enkelt och praktiskt och framför allt blir det ju så mycket av ditt bak. Perfekt om du ska ha kalas eller bjuda på fika på jobbet.