Ingredienser
Pannacotta
4 dl växtbaserad grädde
1 dl Dansukker Gelésocker Multi
1 tsk Dansukker Vaniljsocker
Crumble
50 g plantbaserat smör, rumstempererat
2 msk Dansukker Farinsocker
1/2 dl vetemjöl
1/2 dl havregryn
2 nypor malen kardemumma
Pocherad rabarber
2 tunna rabarberstjälkar eller 1 tjock som kan delas
2/3 dl Dansukker Strösocker
saften från 1/2 citron
vatten
Instruktioner
Börja med pannacottan så att den hinner stå till sig.
Koka grädde och gelésocker i en kastrull i 1/2 minut. Häll över i 4 glas. Ställ i kylen ca 2-3 timmar.
Sätt ugnen på 175 °C, varmluft och blanda alla ingredienserna till crumbles. Smula ihop med händerna och bred ut på en plåt med bakplåtspapper.
Grädda mitt i ugnen i ca 10 minuter, till de fått fin färg. Ta ut och blanda runt då och då under gräddning. Låt svalna.
Gör den pocherade rabarbern. Skölj och dela rabarbern till önskad storlek och tjocklek och lägg i en kastrull. Tillsätt socker och citronsaft.
Häll på vatten så att rabarbern täcks. Koka upp i någon minut och ta bort från plattan. Låt stå och dra i lagen. Häll sedan av vattnet och skär i småbitar eller låt vara som stänger.
Ta ut pannacottan från kylen och lägg på rabarber och strössla på crumbles.
Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.
Julgodis
Julgodis är ett måste för alla som gillar sötsaker. Duka fram hemgjord knäck, kola, praliner och tryfflar på godisbordet. Oavsett om du gillar det klassiska julgodiset eller de mer avancerade alternativen så har vi receptet.
Julbak med variation
Julen är glädjens högtid. Och fikans! Baka vackra kakor att njuta av. Fyll brödburken med bullar och kakor, så har du alltid något gott att bjuda på till kaffet.
Julens småkakor
Julens kakor är så mycket mer än pepparkakor! Klassiska småkakor med en julig twist passar perfekt till julfikat på dukat fat eller som små julklappar för den pysslige. Eller varför inte låta dem vara en del av julpyntet i vackra burkar och skålar.
Juldrycker
Julhelgen bjuder på många tillfällen att träffas och mingla, med något gott att dricka i handen. Här är förslag för både stora och små julfirare.
Sirapsskolan
Sätt smak på ditt godis, dina desserter och bakverk med någon av våra sirapar, de enda som är odlade och tillverkade i Sverige. Förutom att du stödjer svensk betodling, så gör sirapen att brödet jäser bättre, kakan håller sig färsk längre och att smakerna lyfter i både drinkar, bakverk och matlagning.
Julens godaste paket
De absolut finaste julklapparna är hemmagjorda. Öppna tomteverkstad i köket och känn hur julstämningen sprider sig när du gör din egen ätbara julklapp – perfekt som adventspresent eller under granen.