Pannacotta med pocherad rabarber och crumbles

4 portioner

PT25M

30 minuter + 2-3 timmar i kylen

Betyg (8 st)

Sätt betyg

Ingredienser

Pannacotta
4 dl växtbaserad grädde
1 dl Dansukker Gelésocker Multi
1 tsk Dansukker Vaniljsocker

Crumble
50 g plantbaserat smör, rumstempererat
2 msk Dansukker Farinsocker
1/2 dl vetemjöl
1/2 dl havregryn
2 nypor malen kardemumma

Pocherad rabarber
2 tunna rabarberstjälkar eller 1 tjock som kan delas
2/3 dl Dansukker Strösocker
saften från 1/2 citron
vatten

Instruktioner

Börja med pannacottan så att den hinner stå till sig.

Koka grädde och gelésocker i en kastrull i 1/2 minut. Häll över i 4 glas. Ställ i kylen ca 2-3 timmar.

Sätt ugnen på 175 °C, varmluft och blanda alla ingredienserna till crumbles. Smula ihop med händerna och bred ut på en plåt med bakplåtspapper. 

Grädda mitt i ugnen i ca 10 minuter, till de fått fin färg. Ta ut och blanda runt då och då under gräddning. Låt svalna.

Gör den pocherade rabarbern. Skölj och dela rabarbern till önskad storlek och tjocklek och lägg i en kastrull. Tillsätt socker och citronsaft. 

Häll på vatten så att rabarbern täcks. Koka upp i någon minut och ta bort från plattan. Låt stå och dra i lagen. Häll sedan av vattnet och skär i småbitar eller låt vara som stänger. 

Ta ut pannacottan från kylen och lägg på rabarber och strössla på crumbles. 

Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Sylt och marmelad med Syltsocker

Från buske till burk!

Ta vara på sommarens frukter och bär och spana in våra läckra recept på sylt och marmelad. Perfekta att ha på frukostmackan, i yoghurten eller till pannkaksbuffén. Med hjälp av syltsocker är det extra enkelt att njuta av dina hemgjorda, läckra sylter och marmelader.

Inlagda gurkor

Inlagda sommargrönsaker

Spara ner en liten bit av sommaren i en burk. Med inlagda sommargrönsaker förlänger du smaken av sommaren. Perfekta att använda till sena grillkvällar. Följ recepten så har du snart kylen fylld med hemgjorda, inlagda sommargrönsaker!

Saft

Safta i sommar

Passa på att safta i sommar och spara ner dina favoritbär och frukter på flaska! Att safta är mycket enklare än vad man tror, se nedan för att bli inspirerad av våra härliga recept. Saften kan du servera omedelbart eller lagra för kommande mörka årstider. Förvara kallt eller i frysen.

Blåbärssylt

Blåbär – skogens bästa bär

Blåbär är väl ändå skogens bästa bär. Blåbärssäsongen brukar ta fart i juli och kan sträcka sig en bit in på hösten. Ta vara på skogens blåbär och använd för att baka paj, göra sylt och kräm.

Plommongalette med mandelspån

Plommonplock

Plommon är en av våra vanligaste trädgårdsfrukter och är goda att göra desserter och marmelader på. Varför inte göra en härlig plommonmarmelad eller plommonchutney att servera till ostbrickan? Eller testa vår härliga plommonpaj.

Björnbärscobbler i portionsformar

Björnbärslyx

Lyxa till det med björnbär i sommar! Björnbär passar utmärkt i bakverk, smoothies, sylt och saft. Dessutom är det extra fint att använda som dekoration och garnering. Björnbär växer under sensommaren och tidig höst.