Pannacotta med vit choklad, hallon och italiensk maräng

- Recept köket.se
En lyxig dessert som passar perfekt till nyår - eller bara en festligare middag när som helst på året.

4 portioner

PT55M

60 min

Betyg (6 st)

Sätt betyg

Ingredienser

Pannacotta
100 g vit bakchoklad
3/4 dl Dansukker Gelésocker Multi
4 dl vispgrädde
1 tsk Dansukker Vaniljsocker

Italiensk maräng
1/2 dl vatten
2 1/4 dl Dansukker Svenskt Strösocker
4 äggvitor

Garnering
100 g hallon
1 kruka färsk citronmeliss

Instruktioner

Börja med pannacottan. Hacka chokladen och lägg i en bunke.

Blanda samman gelésocker, vispgrädde och vaniljsocker i en kastrull. Låt koka i 1 minut.

Häll den varma grädden över chokladen och rör om tills smeten är slät.

Häll upp i 4 glas och ställ in i kylskåpet cirka 1 timme. När pannacottan har stelnat kan du börja med marängen.

Knäck äggen på mitten och separera äggula och äggvita. Spara äggulan till annat tillfälle och häll äggvitan i en bunke.

Koka upp vatten och strösocker till 120 grader, när den når cirka 110 grader kan du vispa äggvitan till ett hårt skum med elvisp.

Häll med en tunn stråle ner sockerlagen i äggvitan och vispa samtidigt med elvispen på maxhastighet. Fortsätt att vispa tills marängen är kall.

Häll marängen i en spritspåse och spritsa ut på pannacottan. Bränn av toppen med en gasbrännare.

Toppa pannacottan med hallon och citronmeliss.

Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Saftig mandelkaka med grapefrukt

Baka till advent

Med första advent kommer julstämningen. Tänd det första stearinljuset, sätt på kaffe och bjud på ljuvligt doftande bakverk. Gör gärna en sats extra, så har du frysen laddad inför de kommande helgerna.

Friterade ostbollar och marmelader

Glögg och godsaker

Att bjuda på glöggmingel är ett enkelt sätt att samla vänner inför julen. Vi har plockat fram några goda recept som kan ge dig lite inspiration till dryck och tilltugg.

Saffransgifflar med vaniljfyllning

Baka med saffran

Saffran kallas ofta det röda guldet med sin distinkta färg och exklusiva smak. Saffran har en härlig rund och aromatisk karaktär som passar perfekt i bakning och är starkt förknippat med Lussebullar och jul.

Kola, fudge och bounty

Julgodis

Julgodis är ett måste för alla som gillar sötsaker. Duka fram hemgjord knäck, kola, praliner och tryfflar på godisbordet. Oavsett om du gillar det klassiska julgodiset eller de mer avancerade alternativen så har vi receptet.

Utbudet av svensk sirap

Sirapsskolan

Sätt smak på ditt godis, dina desserter och bakverk med någon av våra sirapar, de enda som är odlade och tillverkade i Sverige. Förutom att du stödjer svensk betodling, så gör sirapen att brödet jäser bättre, kakan håller sig färsk längre och att smakerna lyfter i både drinkar, bakverk och matlagning.

Brownie-mix på fin burk

Julens godaste paket

De absolut finaste julklapparna är hemmagjorda. Öppna tomteverkstad i köket och känn hur julstämningen sprider sig när du gör din egen ätbara julklapp – perfekt som adventspresent eller under granen.