Ingredienser
Pannacotta
100 g vit bakchoklad
3/4 dl Dansukker Gelésocker Multi
4 dl vispgrädde
1 tsk Dansukker Vaniljsocker
Italiensk maräng
1/2 dl vatten
2 1/4 dl Dansukker Svenskt Strösocker
4 äggvitor
Garnering
100 g hallon
1 kruka färsk citronmeliss
Instruktioner
Börja med pannacottan. Hacka chokladen och lägg i en bunke.
Blanda samman gelésocker, vispgrädde och vaniljsocker i en kastrull. Låt koka i 1 minut.
Häll den varma grädden över chokladen och rör om tills smeten är slät.
Häll upp i 4 glas och ställ in i kylskåpet cirka 1 timme. När pannacottan har stelnat kan du börja med marängen.
Knäck äggen på mitten och separera äggula och äggvita. Spara äggulan till annat tillfälle och häll äggvitan i en bunke.
Koka upp vatten och strösocker till 120 grader, när den når cirka 110 grader kan du vispa äggvitan till ett hårt skum med elvisp.
Häll med en tunn stråle ner sockerlagen i äggvitan och vispa samtidigt med elvispen på maxhastighet. Fortsätt att vispa tills marängen är kall.
Häll marängen i en spritspåse och spritsa ut på pannacottan. Bränn av toppen med en gasbrännare.
Toppa pannacottan med hallon och citronmeliss.
Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.
Baka till advent
Med första advent kommer julstämningen. Tänd det första stearinljuset, sätt på kaffe och bjud på ljuvligt doftande bakverk. Gör gärna en sats extra, så har du frysen laddad inför de kommande helgerna.
Glögg och godsaker
Att bjuda på glöggmingel är ett enkelt sätt att samla vänner inför julen. Vi har plockat fram några goda recept som kan ge dig lite inspiration till dryck och tilltugg.
Baka med saffran
Saffran kallas ofta det röda guldet med sin distinkta färg och exklusiva smak. Saffran har en härlig rund och aromatisk karaktär som passar perfekt i bakning och är starkt förknippat med Lussebullar och jul.
Julgodis
Julgodis är ett måste för alla som gillar sötsaker. Duka fram hemgjord knäck, kola, praliner och tryfflar på godisbordet. Oavsett om du gillar det klassiska julgodiset eller de mer avancerade alternativen så har vi receptet.
Sirapsskolan
Sätt smak på ditt godis, dina desserter och bakverk med någon av våra sirapar, de enda som är odlade och tillverkade i Sverige. Förutom att du stödjer svensk betodling, så gör sirapen att brödet jäser bättre, kakan håller sig färsk längre och att smakerna lyfter i både drinkar, bakverk och matlagning.
Julens godaste paket
De absolut finaste julklapparna är hemmagjorda. Öppna tomteverkstad i köket och känn hur julstämningen sprider sig när du gör din egen ätbara julklapp – perfekt som adventspresent eller under granen.