Ingredienser
Pannacotta
100 g vit bakchoklad
3/4 dl Dansukker Gelésocker Multi
4 dl vispgrädde
1 tsk Dansukker Vaniljsocker
Italiensk maräng
1/2 dl vatten
2 1/4 dl Dansukker Svenskt Strösocker
4 äggvitor
Garnering
100 g hallon
1 kruka färsk citronmeliss
Instruktioner
Börja med pannacottan. Hacka chokladen och lägg i en bunke.
Blanda samman gelésocker, vispgrädde och vaniljsocker i en kastrull. Låt koka i 1 minut.
Häll den varma grädden över chokladen och rör om tills smeten är slät.
Häll upp i 4 glas och ställ in i kylskåpet cirka 1 timme. När pannacottan har stelnat kan du börja med marängen.
Knäck äggen på mitten och separera äggula och äggvita. Spara äggulan till annat tillfälle och häll äggvitan i en bunke.
Koka upp vatten och strösocker till 120 grader, när den når cirka 110 grader kan du vispa äggvitan till ett hårt skum med elvisp.
Häll med en tunn stråle ner sockerlagen i äggvitan och vispa samtidigt med elvispen på maxhastighet. Fortsätt att vispa tills marängen är kall.
Häll marängen i en spritspåse och spritsa ut på pannacottan. Bränn av toppen med en gasbrännare.
Toppa pannacottan med hallon och citronmeliss.
Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Från buske till burk!
Ta vara på sommarens frukter och bär och spana in våra läckra recept på sylt och marmelad. Perfekta att ha på frukostmackan, i yoghurten eller till pannkaksbuffén. Med hjälp av syltsocker är det extra enkelt att njuta av dina hemgjorda, läckra sylter och marmelader.

Baka med sommarens bär
Baka med sommarens bär och bjud på något hembakat till kalaset. En paj eller kaka fylld med fräscha, syrliga bär är perfekt för eftermiddagsfikan. Ta vara på sommarens bär och fira att det är semester!

Safta i sommar
Passa på att safta i sommar och spara ner dina favoritbär och frukter på flaska! Att safta är mycket enklare än vad man tror, se nedan för att bli inspirerad av våra härliga recept. Saften kan du servera omedelbart eller lagra för kommande mörka årstider. Förvara kallt eller i frysen.

Blåbär – skogens bästa bär
Blåbär är väl ändå skogens bästa bär. Blåbärssäsongen brukar ta fart i juli och kan sträcka sig en bit in på hösten. Ta vara på skogens blåbär och använd för att baka paj, göra sylt och kräm.

Himmelska hallon
Hallon är med sin söta smak perfekt till bakverk och desserter, och är nästan lika självklara för oss som jordgubbar. Hallon hittar vi i både trädgårdar och vilt i skogen. Använd dina hallon till allt från hemgjorda pajer till halloncurd.

Sommardrinkar
Bjud någon du tycker om på en uppiggande drink med smak av sommar. Här hittar du läskande sommardrinkar för alla smaker och även alkoholfria alternativ. Varför inte testa Bubbelsangria eller Rabarber Margarita?