Ingredienser
Pannacotta
100 g vit bakchoklad
3/4 dl Dansukker Gelésocker Multi
4 dl vispgrädde
1 tsk Dansukker Vaniljsocker
Italiensk maräng
1/2 dl vatten
2 1/4 dl Dansukker Svenskt Strösocker
4 äggvitor
Garnering
100 g hallon
1 kruka färsk citronmeliss
Instruktioner
Börja med pannacottan. Hacka chokladen och lägg i en bunke.
Blanda samman gelésocker, vispgrädde och vaniljsocker i en kastrull. Låt koka i 1 minut.
Häll den varma grädden över chokladen och rör om tills smeten är slät.
Häll upp i 4 glas och ställ in i kylskåpet cirka 1 timme. När pannacottan har stelnat kan du börja med marängen.
Knäck äggen på mitten och separera äggula och äggvita. Spara äggulan till annat tillfälle och häll äggvitan i en bunke.
Koka upp vatten och strösocker till 120 grader, när den når cirka 110 grader kan du vispa äggvitan till ett hårt skum med elvisp.
Häll med en tunn stråle ner sockerlagen i äggvitan och vispa samtidigt med elvispen på maxhastighet. Fortsätt att vispa tills marängen är kall.
Häll marängen i en spritspåse och spritsa ut på pannacottan. Bränn av toppen med en gasbrännare.
Toppa pannacottan med hallon och citronmeliss.
Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.
 
			Halloween
Låt barnen klä ut sig, klä upp dig själv, och överraska med läskigt mumsiga godsaker.
 
			Baka med äpple och päron
Skörda från din trädgård eller plocka dem i butik och baka med äpple och päron! Paj är inte det enda du kan baka med äpple och päron, utan frukterna passar i många spännande bakverk och desserter. Smakrik Pärongalette med chèvre och saftiga äppelmunkar är några av de goda recept som vi har samlat här.
 
			Värmer gott när det är kallt
Här hittar du varianter på te, kaffe och varm choklad. Recept som passar allt ifrån att ta med sig ut i termos, till att avnjuta hemma, morgon, eftermiddag eller kväll.
 
			Festliga drinkar
Upptäck våra läckra recept på festliga drinkar och hitta en favorit för varje smak och tillfälle. Med Svensk Vit Sirap går det snabbt och enkelt att blanda goda drinkar – helt utan att koka sockerlag.
 
			Fira Kladdkakans dag 7 november!
Kladdkakan kan varieras med smaker som hasselnöt, kokos och chili och den kan även göras helt glutenfri. Servera med grädde eller glass och gärna några färgglada bär!
 
			Gör livet mustigare med Muscovado!
Upptäck skillnaden med Muscovadorörsocker du också! Sockret är fuktigt, finkornigt och har en unikt mustig och fyllig smakton. Ljus muscovado påminner om ljuvlig smörkola och den mörka har en fin ton av lakrits. Går utmärkt att använda i all sorts bakning, matlagning och i dryck. Bara att prova och njuta!
