Pannacotta
7 dl grädde
1,75 dl Dansukker Gelésocker Multi
1 tsk Dansukker Vaniljsocker
Fermenterade krusbär
500 g krusbär
150 g Dansukker Strösocker
Yuzukräm
3,5 dl Dansukker Rörsocker Strö
zest och saft från 1 citron
90 g yuzujuice
2 dl vispgrädde
6 ägg
3 gelatinblad
Pannacotta
Koka upp grädden med vaniljsocker och gelésockret.
Häll upp i valfri form och sätt i kylen tills det stelnat.
Fermenterade krusbär
Blanda strösocker och krusbär i en bunke och täck med lock.
Låt stå och jäsa i 48 timmar. Häll över i en kastrull och värm sakta upp till 75 grader.
Ta av från värmen och kyl ner.
Yuzukräm
Koka sakta upp rörsocker, citron, zest, yuzu, grädde och ägg till 85 grader. Tillsätt gelatin och mixa med stavmixer. Sila genom en finmaskig sil och mixa igen. Förvara i kyl.
Recept Joel Lindqvist