Pannacotta

Pannacotta är snabbt och enkelt att göra. Garnera gärna med lite frukt, bär eller bärsås.

2 portioner

30 minuter + 25 minuter i kylskåp

Betyg (1276 st)

Ingredienser

1/2 dl Dansukker Gelésocker Multi
2 dl grädde, valfri fetthalt

Smaksättning
1 tsk Dansukker Vaniljsocker eller
1 tsk Dansukker Vaniljsocker + 1 tsk Neskaffe eller
1/2 msk färsk, riven ingefära eller
1 msk juicekoncentrat

Instruktioner

Blanda samman gelésocker multi, grädde och eventuell smaksättning i en kastrull och koka i 1/2 minut. Häll upp i portionsglas.

Garnera gärna pannacottan med lite frukt, bär eller bärsås.

Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Kanelbullens dag

Fira Kanelbullens dag 4 oktober – ladda upp med kanel och pärlsocker, hugg in på något av våra välbeprövade recept och bjud in någon som du tycker om. Hembakat är godast!

Baka med äpple och päron

Skörda från din trädgård eller plocka dem i butik och baka med äpple och päron! Paj är inte det enda du kan baka med äpple och päron, utan frukterna passar i många spännande bakverk och desserter.

Blåbär – skogens bästa bär

Blåbär är väl ändå skogens bästa bär. Blåbärssäsongen brukar ta fart i juli och kan sträcka sig en bit in på hösten. Ta vara på skogens blåbär och använd för att baka paj, göra sylt och kräm.

Sylta och Safta

Att koka sin egen sylt och saft är både enkelt och gott. Sockret lyfter fram smaken på bären och frukterna som du använder och ger ditt mästerverk längre hållbarhet.

Läckert med lingon

Visst är det läckert med lingon! Dessutom har bären många användningsområden. Vi använder lingonen bland annat i kakor, till sylt eller varför inte göra lingonsaft?

Chutney - kryddstark smaksättare

Chutney har sitt ursprung i den indiska matlagningen och består oftast av inkokt frukt, socker och kryddor. Chutney passar till det mesta och är en kryddstark smaksättare.