Pannacottapaj

En enkel påskpaj toppad med härlig frukt. Pannacotta i pajskal gjort på kaksmulor som går snabbt att slänga ihop till påskfirandet.

8-10 bitar

2 timmar + 12 timmar

Betyg (0 st)

Ingredienser

Botten
100 g digestive
2 msk Dansukker Farinsocker
60 g smör

Fyllning
2 dl grädde
1 dl Dansukker Gelésocker Multi
1 tsk Dansukker Vaniljsocker
250 g färskost

Dekoration
frukt och bär

Instruktioner

Börja med botten. Smält smör och tillsätt farinsocker. Mixa degestive och blanda i smörblandningen. 

Tryck ut blandningen i botten och längs med kanterna i en pajform, ca 20 cm i diameter. Ställ i frysen.

Blanda grädde och gelésocker i en kastrull, koka värm till kokning och i ca 1 minut. Ta av kastrullen från spisen och tillsätt färskosten. Vispa med en elvisp till smeten är slät. Låt svalna några minuter. 

Häll pannacottan över pajskalet och ställ i kylen ett dygn.

Skala frukten och skölj och rensa bären. Skär i mindre bitar och dekorera pajen.

Tips. Går lika bra att göra med veganska produkter.

Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Päronkaka med rosmarin

Baka med äpple och päron

Skörda från din trädgård eller plocka dem i butik och baka med äpple och päron! Paj är inte det enda du kan baka med äpple och päron, utan frukterna passar i många spännande bakverk och desserter.

Chutney

Chutney - kryddstark smaksättare

Chutney har sitt ursprung i den indiska matlagningen och består oftast av inkokt frukt, socker och kryddor. Chutney passar till det mesta och är en kryddstark smaksättare.

Traditionell lingonsylt

Läckert med lingon

Visst är det läckert med lingon! Dessutom har bären många användningsområden. Vi använder lingonen bland annat i kakor, till sylt eller varför inte göra lingonsaft? Nedan hittar du våra syrliga lingonrecept.

Inlagda sommargrönsaker

Inlagda sommargrönsaker

Spara ner en liten bit av sommaren i en burk. Med inlagda sommargrönsaker förlänger du smaken av sommaren. Perfekta att använda till sena grillkvällar. Följ recepten så har du snart kylen fylld med hemgjorda, inlagda sommargrönsaker!

Plommonpaj

Plommonplock

Plommon är en av våra vanligaste trädgårdsfrukter och är goda att göra desserter och marmelader på. Varför inte göra en härlig plommonmarmelad eller plommonchutney att servera till ostbrickan? Eller testa vår härliga plommonpaj.

Äppelmos

Älskade äpplen

En av de frukter som är sist ut på sommaren är äpplet – läckert, saftigt och gott. Det går att göra så mycket med det. Vi har både läckra bakrecept med färska äpplen och förslag på hur du kan njuta av dina äpplen längre, som saft, äppelmarmelad eller äpplegelé.