Pannacottapaj

En enkel påskpaj toppad med härlig frukt. Pannacotta i pajskal gjort på kaksmulor som går snabbt att slänga ihop till påskfirandet.

8-10 bitar

PT1H

2 timmar + 12 timmar

Betyg (0 st)

Sätt betyg

Ingredienser

Botten
100 g digestive
2 msk Dansukker Farinsocker
60 g smör

Fyllning
2 dl grädde
1 dl Dansukker Gelésocker Multi
1 tsk Dansukker Vaniljsocker
250 g färskost

Dekoration
frukt och bär

Instruktioner

Börja med botten. Smält smör och tillsätt farinsocker. Mixa degestive och blanda i smörblandningen. 

Tryck ut blandningen i botten och längs med kanterna i en pajform, ca 20 cm i diameter. Ställ i frysen.

Blanda grädde och gelésocker i en kastrull, koka värm till kokning och i ca 1 minut. Ta av kastrullen från spisen och tillsätt färskosten. Vispa med en elvisp till smeten är slät. Låt svalna några minuter. 

Häll pannacottan över pajskalet och ställ i kylen ett dygn.

Skala frukten och skölj och rensa bären. Skär i mindre bitar och dekorera pajen.

Tips. Går lika bra att göra med veganska produkter.

Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Sylt och marmelad med Syltsocker

Från buske till burk!

Ta vara på sommarens frukter och bär och spana in våra läckra recept på sylt och marmelad. Perfekta att ha på frukostmackan, i yoghurten eller till pannkaksbuffén. Med hjälp av syltsocker är det extra enkelt att njuta av dina hemgjorda, läckra sylter och marmelader.

Inlagda gurkor

Inlagda sommargrönsaker

Spara ner en liten bit av sommaren i en burk. Med inlagda sommargrönsaker förlänger du smaken av sommaren. Perfekta att använda till sena grillkvällar. Följ recepten så har du snart kylen fylld med hemgjorda, inlagda sommargrönsaker!

Saft

Safta i sommar

Passa på att safta i sommar och spara ner dina favoritbär och frukter på flaska! Att safta är mycket enklare än vad man tror, se nedan för att bli inspirerad av våra härliga recept. Saften kan du servera omedelbart eller lagra för kommande mörka årstider. Förvara kallt eller i frysen.

Blåbärssylt

Blåbär – skogens bästa bär

Blåbär är väl ändå skogens bästa bär. Blåbärssäsongen brukar ta fart i juli och kan sträcka sig en bit in på hösten. Ta vara på skogens blåbär och använd för att baka paj, göra sylt och kräm.

Plommongalette med mandelspån

Plommonplock

Plommon är en av våra vanligaste trädgårdsfrukter och är goda att göra desserter och marmelader på. Varför inte göra en härlig plommonmarmelad eller plommonchutney att servera till ostbrickan? Eller testa vår härliga plommonpaj.

Björnbärscobbler i portionsformar

Björnbärslyx

Lyxa till det med björnbär i sommar! Björnbär passar utmärkt i bakverk, smoothies, sylt och saft. Dessutom är det extra fint att använda som dekoration och garnering. Björnbär växer under sensommaren och tidig höst.