Pannacottapaj

En enkel påskpaj toppad med härlig frukt. Pannacotta i pajskal gjort på kaksmulor som går snabbt att slänga ihop till påskfirandet.

8-10 bitar

PT1H

2 timmar + 12 timmar

Betyg (0 st)

Sätt betyg

Ingredienser

Botten
100 g digestive
2 msk Dansukker Farinsocker
60 g smör

Fyllning
2 dl grädde
1 dl Dansukker Gelésocker Multi
1 tsk Dansukker Vaniljsocker
250 g färskost

Dekoration
frukt och bär

Instruktioner

Börja med botten. Smält smör och tillsätt farinsocker. Mixa degestive och blanda i smörblandningen. 

Tryck ut blandningen i botten och längs med kanterna i en pajform, ca 20 cm i diameter. Ställ i frysen.

Blanda grädde och gelésocker i en kastrull, koka värm till kokning och i ca 1 minut. Ta av kastrullen från spisen och tillsätt färskosten. Vispa med en elvisp till smeten är slät. Låt svalna några minuter. 

Häll pannacottan över pajskalet och ställ i kylen ett dygn.

Skala frukten och skölj och rensa bären. Skär i mindre bitar och dekorera pajen.

Tips. Går lika bra att göra med veganska produkter.

Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Halloweenkakor

Halloween

Låt barnen klä ut sig, klä upp dig själv, och överraska med läskigt mumsiga godsaker.

Knäckig äppelpaj

Baka med äpple och päron

Skörda från din trädgård eller plocka dem i butik och baka med äpple och päron! Paj är inte det enda du kan baka med äpple och päron, utan frukterna passar i många spännande bakverk och desserter. Smakrik Pärongalette med chèvre och saftiga äppelmunkar är några av de goda recept som vi har samlat här.

Chutney

Chutney - kryddstark smaksättare

Chutney har sitt ursprung i den indiska matlagningen och består oftast av inkokt frukt, socker och kryddor. Chutney passar till det mesta och är en kryddstark smaksättare. Här har vi samlat våra bästa recept på chutneys som du kan använda i din matlagning.

Lingondricka

Läckert med lingon

Visst är det läckert med lingon! Dessutom har bären många användningsområden. Vi använder lingonen bland annat i kakor, till sylt eller varför inte göra lingonsaft? Nedan hittar du våra syrliga lingonrecept.

Äppelmos

Älskade äpplen

En av de frukter som är sist ut på sommaren är äpplet – läckert, saftigt och gott. Det går att göra så mycket med det. Vi har både läckra bakrecept med färska äpplen och förslag på hur du kan njuta av dina äpplen längre, som saft, äppelmarmelad eller äpplegelé.

Choklad- och tahinikakor

Gör livet mustigare med Muscovado!

Upptäck skillnaden med Muscovadorörsocker du också! Sockret är fuktigt, finkornigt och har en unikt mustig och fyllig smakton. Ljus muscovado påminner om ljuvlig smörkola och den mörka har en fin ton av lakrits. Går utmärkt att använda i all sorts bakning, matlagning och i dryck. Bara att prova och njuta!