Pannacottarutor med hallon

8-10 portioner

Betyg (25 st)

Ingredienser

Botten
200 g digestivekex
2 dl cornflakes
1 tsk Dansukker Vaniljsocker
125 g smör eller margarin
200 g ljus choklad

Fyllning
1 liter hallon
1 liter vispgrädde
1/2 dl apelsinjuicekoncentrat
2 1/2 dl Dansukker Gelésocker Multi

Garnering
myntablad

Instruktioner

När du blir sugen på något riktigt lättlagat och gott, det behövs ingen ugn.

Klä en form, 20 x 30 cm med plastfilm. Krossa kexen och blanda dem i en skål tillsammans med cornflakes och vaniljsocker. Smält matfettet och häll i skålen. Blanda noga innan blandningen trycks ut i formen. Ställ i kylskåp. Smält chokladen över vattenbad eller på svag effekt i mikro. Pensla chokladen över bottnen. När chokladen stelnat strös hallon över. Koka upp grädde, apelsinjuicekoncentrat och gelésocker och låt koka i en halv minut. Låt svalna något innan det hälls över hallonen. Ställ i kylskåp. Skär i rutor. Garnera med myntablad. God både som dessert eller som kaka till kaffet.

Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Baka med sommarens bär

Baka med sommarens bär och bjud på något hembakat till kalaset.

Magiskt god Morotsbulle med frosting

Elsa Billgren och Sofia Wood har tagit fram ett helt nytt bakverk som är härligt saftigt, goffigt, kryddigt och alldeles underbart. Ett recept du inte vill missa!

Härliga jordgubbstider

Låt dig inspireras av våra recept med jordgubbar som ingrediens.

Gör din egen glass

Här har vi samlat våra bästa glassrecept, men experimentera gärna fram dina egna favoriter!

Syltskolan

I vår Syltskola hittar du alla tips om hur du kokar sylt, frågor och svar och recept.

Sommardesserter

När det är varmt är det extra gott att bjuda på en sötsyrlig och fräsch sommardessert som avslutning på grillkvällen eller sommarfesten.