Pannacottarutor med hallon

8-10 portioner
Pannacottarutor med hallon
Betyg: ( 13 st)

Ingredienser

    Botten

    • 200 g digestivekex
    • 2 dl cornflakes
    • 1 tsk Dansukker Vaniljsocker
    • 125 g smör eller margarin
    • 200 g ljus choklad

    Fyllning

    • 1 liter hallon
    • 1 liter vispgrädde
    • 1/2 dl apelsinjuicekoncentrat
    • 2 1/2 dl Dansukker Gelésocker Multi

    Garnering

    • myntablad

    När du blir sugen på något riktigt lättlagat och gott, det behövs ingen ugn.

    Klä en form, 20 x 30 cm med plastfilm. Krossa kexen och blanda dem i en skål tillsammans med cornflakes och vaniljsocker. Smält matfettet och häll i skålen. Blanda noga innan blandningen trycks ut i formen. Ställ i kylskåp. Smält chokladen över vattenbad eller på svag effekt i mikro. Pensla chokladen över bottnen. När chokladen stelnat strös hallon över. Koka upp grädde, apelsinjuicekoncentrat och gelésocker och låt koka i en halv minut. Låt svalna något innan det hälls över hallonen. Ställ i kylskåp. Skär i rutor. Garnera med myntablad. God både som dessert eller som kaka till kaffet.

    Receptet är framtaget av

    Dansukker