Pannbröd

12 stycken

Betyg (26 st)

Ingredienser

12 g jäst
50 g flytande margarin
5 dl mjölk
1 tsk salt
3 msk Dansukker Ljus Sirap
1 msk brödkryddor t ex anis eller pomerans
1 dl havregryn
2 dl rågmjöl
6 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver

Instruktioner


1. Smula jästen i en bunke. Ljumma mjölken och häll över jästen. Rör tills jästen löst sig. Tillsätt flytande margarin, salt, sirap, brödkryddor, havregryn, rågmjöl, vetemjöl och bakpulver. Arbeta degen smidig. Strö över lite mjöl och täck med duk. Låt jäsa i ca 2 timmar.

2. Tag upp degen på mjölat bakbord och knåda den smidig. Dela degen i 12 bitar och kavla ut dem till tunna, runda kakor med en kruskavel.

3. Grädda pannbrödet på båda sidorna i torr stekpanna på medelvarm platta. Lägg dem ovanpå varandra på galler och lägg duk över så att de håller sig mjuka. Förvara pannbröden i plastpåse tills de skall ätas.

Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Baka med sommarens bär

Baka med sommarens bär och bjud på något hembakat till kalaset.

Magiskt god Morotsbulle med frosting

Elsa Billgren och Sofia Wood har tagit fram ett helt nytt bakverk som är härligt saftigt, goffigt, kryddigt och alldeles underbart. Ett recept du inte vill missa!

Himmelska hallon

Våra himmelska hallon är med sin söta smak perfekt till bakverk och desserter.

Gör din egen glass

Här har vi samlat våra bästa glassrecept, men experimentera gärna fram dina egna favoriter!

Syltskolan

I vår Syltskola hittar du alla tips om hur du kokar sylt, frågor och svar och recept.

Sommardesserter

När det är varmt är det extra gott att bjuda på en sötsyrlig och fräsch sommardessert som avslutning på grillkvällen eller sommarfesten.