Ingredienser
3 ägg
2 dl mjölk
1 1/2 dl vetemjöl
1/2 tsk salt
1 tsk Dansukker Vaniljsocker
2 dl grädde, valfri fetthalt
Kompott
4 äpplen
1 dl vatten
1/2 dl färskpressad citronsaft
2 dl Dansukker Svenskt Strösocker
1 tsk Dansukker Vaniljsocker
2 krm mald kardemumma
Garnering
1 dl hackade valnötter
1 msk Dansukker Pärlsocker
Citrongrädde
1 1/2 dl vispgrädde
Saft och skal från 1/4 citron, gärna obesprutad
2 tsk Dansukker Florsocker
Smör eller margarin till gräddning
Instruktioner
Börja med att vispa grädden till fast skum. Tillsätt citronsaft och –skal samt florsocker. Ställ i kylskåp till serveringen. Skala, kärna ur och skär äpplena i bitar. Blanda äpplebitar, vatten, citronsaft och socker i en kastrull och sjud tills äpplebitarna är mjuka. Tillsätt vaniljsocker och kardemumma. Vispa samman ägg och mjölk lätt. Tillsätt vetemjöl, salt och vaniljsocker och blanda väl. Tillsätt grädden och låt stå i 10 minuter. Blanda samman hackade valnötter och pärlsocker. Grädda tunna pannkakor som läggs upp på assietter. Strö över lite av valnötsblandningen på pannkakorna. Lägg en klick av kompotten och citrongrädden vid sidan om pannkakorna.
Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Från buske till burk!
Ta vara på sommarens frukter och bär och spana in våra läckra recept på sylt och marmelad. Perfekta att ha på frukostmackan, i yoghurten eller till pannkaksbuffén. Med hjälp av syltsocker är det extra enkelt att njuta av dina hemgjorda, läckra sylter och marmelader.

Inlagda sommargrönsaker
Spara ner en liten bit av sommaren i en burk. Med inlagda sommargrönsaker förlänger du smaken av sommaren. Perfekta att använda till sena grillkvällar. Följ recepten så har du snart kylen fylld med hemgjorda, inlagda sommargrönsaker!

Safta i sommar
Passa på att safta i sommar och spara ner dina favoritbär och frukter på flaska! Att safta är mycket enklare än vad man tror, se nedan för att bli inspirerad av våra härliga recept. Saften kan du servera omedelbart eller lagra för kommande mörka årstider. Förvara kallt eller i frysen.

Blåbär – skogens bästa bär
Blåbär är väl ändå skogens bästa bär. Blåbärssäsongen brukar ta fart i juli och kan sträcka sig en bit in på hösten. Ta vara på skogens blåbär och använd för att baka paj, göra sylt och kräm.

Plommonplock
Plommon är en av våra vanligaste trädgårdsfrukter och är goda att göra desserter och marmelader på. Varför inte göra en härlig plommonmarmelad eller plommonchutney att servera till ostbrickan? Eller testa vår härliga plommonpaj.

Björnbärslyx
Lyxa till det med björnbär i sommar! Björnbär passar utmärkt i bakverk, smoothies, sylt och saft. Dessutom är det extra fint att använda som dekoration och garnering. Björnbär växer under sensommaren och tidig höst.