Paprika- och tomatchutney

Betyg (34 st)

Ingredienser

1 röd, 1 grön och 1 gul paprika
1/2 kg tomater
1/4 kg gul lök
1–2 vitlöksklyftor
5 msk balsamvinäger
1 1/2–2 dl Dansukker Mörkt Muscovadorörsocker
2 krm malda nejlikor
1 tsk salt
1 tsk paprikapulver

Instruktioner

Skålla och skala paprikor och tomater. Ta bort alla kärnor. Skala löken. Skär alla grönsaker i små tärningar. Riv eller hacka vitlöken.

Blanda paprika, tomat, lök, vitlök, balsamvinäger, muscovadorörsocker, nejlikor, slat och paprikapulver i en kastrull och sjud under omrörning i 30 minuter. Häll upp på varma, väl rengjorda burkar. Förvara kallt.

Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Baka med sommarens bär

Baka med sommarens bär och bjud på något hembakat till kalaset.

Magiskt god Morotsbulle med frosting

Elsa Billgren och Sofia Wood har tagit fram ett helt nytt bakverk som är härligt saftigt, goffigt, kryddigt och alldeles underbart. Ett recept du inte vill missa!

Härliga jordgubbstider

Låt dig inspireras av våra recept med jordgubbar som ingrediens.

Gör din egen glass

Här har vi samlat våra bästa glassrecept, men experimentera gärna fram dina egna favoriter!

Syltskolan

I vår Syltskola hittar du alla tips om hur du kokar sylt, frågor och svar och recept.

Sommardesserter

När det är varmt är det extra gott att bjuda på en sötsyrlig och fräsch sommardessert som avslutning på grillkvällen eller sommarfesten.