Päron- och mangochutney

1 burk 1 timme
Både päron och mango gifter sig perfekt med lagad mat och tillsammans är de väldigt goda i en härlig chutney. Denna päron- och mangochutney passar lika bra till den grillade kycklingen som ostbrickan.
Päron- och mangochutney
Betyg: (0st)

Ingredienser

  • 1 hel mango, (ca 150 g)
  • 1/2 rödlök
  • 1/2 chili, hackad
  • olja
  • 1 tsk färsk ingefära, riven
  • 1/2 dl vitvinsvinäger
  • 2 msk citronsaft
  • 1-1 1/2 dl vatten
  • 1 dl Dansukker Farinsocker
  • 2 päron

Skala, kärna ur och hacka mango och rödlök. Finhacka chilin och ta bort kärnorna. Fräs tillsammans i olja i några minuter i en kastrull. Riv ner ingefäran.

Tillsätt vitvinsvinäger, citronsaft, vatten och farinsocker och koka i 10 minuter.

Skala, kärna ur och skär päronen i bitar. Tillsätt i chutneyn. Koka i ytterligare 20-25 minuter.

Ta kastrullen från värmen. Häll upp chutneyn i en varm, väl rengjord burk. Förslut. Förvara svalt.

Receptet är framtaget av

Dansukker