Ingredienser
Galettedeg
220 g smör
4 1/2 dl vetemjöl
2 msk Dansukker Florsocker
1/2 tsk salt
3/4 dl vatten
Topping
100 g Chèvre
2-3 päron
1 dl hasselnötter
2 msk Dansukker Mörk Sirap
Pensling
1 äggvita
Instruktioner
Börja med galettedegen. Dela smöret i mindre bitar och lägg det i en matberedare. Mixa snabbt ihop med vetemjöl, florsocker och salt. Tillsätt vatten och mixa till degen gått ihop.
Plasta degen och den låt vila i kylen i 30 minuter. Sätt ugnen på 175 °C.
Skär chèvren i tunna bitar. Skölj, kärna ur och skär päronen i skivor.
Häll hasselnötterna i en skål och tillsätt sirapen. Rör runt.
Ta ut pajdegen ur kylen och kavla ut den någorlunda rund, på ett mjölat bakbord, cirka 1/2 cm tunn. Lägg pajdegen på en plåt klädd med bakplåtspapper.
Lägg päronskivorna och chèvren i mitten av pajdegen och strö över hasselnötterna. Vik in pajkanterna mot mitten och pensla på uppvispad äggvita.
Grädda i nedre delen av ugnen i cirka 20 minuter. Låt svalna på galler.
Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.
Fredagsmys
Fredag är kanske veckans absolut bästa dag och fredagsmys är det bästa sättet att fira arbetsveckans slut. Vi har recepten till din myskväll!
Bjud på frasiga våfflor
Bjud på frasiga, nygräddade våfflor med hemmagjord sylt och andra toppings.
Baka i långpanna
Att baka i långpanna är både enkelt och praktiskt och framför allt blir det ju så mycket av ditt bak. Perfekt om du ska ha kalas eller bjuda på fika på jobbet.
Värmer gott när det är kallt
Här hittar du varianter på te, kaffe och varm choklad. Recept som passar allt ifrån att ta med sig ut i termos, till att avnjuta hemma, morgon, eftermiddag eller kväll.
Citrusmarmelader
Finns det något godare än att börja morgonen med hemlagad marmelad på smörgåsen. Låt säsongens citrusfrukter inspirera dig. Använder du dessutom vårt Syltsocker gör du din egen marmelad på några minuter.
Ljuvlig choklad
Mmm! Finns det något godare än en riktigt fyllig och smarrig chokladkaka som får livsandarna att jubla. Som en extra guldkant på tillvaron eller som avslutning på en god måltid.