Pärongalette med Chèvre

10 portioner 1 timme och 15 minuter
Pärongalette med Chèvre
Betyg: (0st)

Ingredienser

    Galettedeg

    • 220 g smör
    • 4 1/2 dl vetemjöl
    • 2 msk Dansukker Florsocker
    • 1/2 tsk salt
    • 3/4 dl vatten

    Topping

    • 100 g Chèvre
    • 2-3 päron
    • 1 dl hasselnötter
    • 2 msk Dansukker Mörk Sirap

    Pensling

    • 1 äggvita

    Börja med galettedegen. Dela smöret i mindre bitar och lägg det i en matberedare. Mixa snabbt ihop med vetemjöl, florsocker och salt. Tillsätt vatten och mixa till degen gått ihop.

    Plasta degen och den låt vila i kylen i 30 minuter. Sätt ugnen på 175 °C.

    Skär chèvren i tunna bitar. Skölj, kärna ur och skär päronen i skivor.

    Häll hasselnötterna i en skål och tillsätt sirapen. Rör runt.

    Ta ut pajdegen ur kylen och kavla ut den någorlunda rund, på ett mjölat bakbord, cirka 1/2 cm tunn. Lägg pajdegen på en plåt klädd med bakplåtspapper.

    Lägg päronskivorna och chèvren i mitten av pajdegen och strö över hasselnötterna. Vik in pajkanterna mot mitten och pensla på uppvispad äggvita.

    Grädda i nedre delen av ugnen i cirka 20 minuter. Låt svalna på galler.

    Receptet är framtaget av

    Dansukker