Pärongalette med Chèvre - Recept

Pärongalette med Chèvre

10 portioner 1 timme och 15 minuter
Pärongalette med Chèvre, päron, hasselnötter och mörk sirap är en lyxig paj. Baka pärongalette och imponera på gästerna. Päron och Chèvre är en god kombo!
Pärongalette med Chèvre
Betyg (0st)

Ingredienser

    Galettedeg

    • 220 g smör
    • 4 1/2 dl vetemjöl
    • 2 msk Dansukker Florsocker
    • 1/2 tsk salt
    • 3/4 dl vatten

    Topping

    • 100 g Chèvre
    • 2-3 päron
    • 1 dl hasselnötter
    • 2 msk Dansukker Mörk Sirap

    Pensling

    • 1 äggvita

    Börja med galettedegen. Dela smöret i mindre bitar och lägg det i en matberedare. Mixa snabbt ihop med vetemjöl, florsocker och salt. Tillsätt vatten och mixa till degen gått ihop.

    Plasta degen och den låt vila i kylen i 30 minuter. Sätt ugnen på 175 °C.

    Skär chèvren i tunna bitar. Skölj, kärna ur och skär päronen i skivor.

    Häll hasselnötterna i en skål och tillsätt sirapen. Rör runt.

    Ta ut pajdegen ur kylen och kavla ut den någorlunda rund, på ett mjölat bakbord, cirka 1/2 cm tunn. Lägg pajdegen på en plåt klädd med bakplåtspapper.

    Lägg päronskivorna och chèvren i mitten av pajdegen och strö över hasselnötterna. Vik in pajkanterna mot mitten och pensla på uppvispad äggvita.

    Grädda i nedre delen av ugnen i cirka 20 minuter. Låt svalna på galler.

    Receptet är framtaget av

    Dansukker

    ;