Ingredienser
4 dl vatten
3 dl Dansukker Svenskt Strösocker
1 dl färskpressad citronsaft
750 g päron
4 äggulor
1 dl Dansukker Svenskt Strösocker
2 dl mjölk
1 1/2 dl vispgrädde
1 dl Dansukker Glykossirap
grön hushållsfärg
Sås
2 dl vispgrädde
1 dl Dansukker Rörsocker
1 dl Dansukker Ljus Sirap
1 krm salt
1 tsk Dansukker Vaniljsocker
100 g mjuk nougat (Odense)
Instruktioner
Blanda vatten, socker och citronsaft i en kastrull och låt koka ett par minuter. Skala, halvera och kärna ur päronen. Lägg ner päronhalvorna i den kokande lagen och sjud i cirka 15 minuter. Låt päronen kallna i lagen. Mixa eller passera päronen genom en sil.
Vispa samman äggulor och socker. Koka upp mjölk, grädde och glykossirap. Vispa ner den varma mjölkblandningen i äggsmeten. Sila genom finmaskig sil. Tillsätt päronmassan och vaniljsockret samt ett par droppar grön hushållsfärg om så önskas. Låt smeten svalna innan den körs i glassmaskinen eller ställs in i frysen. Kör blandningen i glassmaskin eller ställ in i frysen i minst 5 timmar och rör om då och då.
Blanda samman alla ingredienser utom nougaten till såsen och sjud tills den är tjock och simmig. Skär nougaten i bitar och lägg ner i såsen och rör tills den löst sig.
Lägg upp glassen i skålar eller på assietter och ringla såsen över.
Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Från buske till burk!
Ta vara på sommarens frukter och bär och spana in våra läckra recept på sylt och marmelad. Perfekta att ha på frukostmackan, i yoghurten eller till pannkaksbuffén. Med hjälp av syltsocker är det extra enkelt att njuta av dina hemgjorda, läckra sylter och marmelader.

Inlagda sommargrönsaker
Spara ner en liten bit av sommaren i en burk. Med inlagda sommargrönsaker förlänger du smaken av sommaren. Perfekta att använda till sena grillkvällar. Följ recepten så har du snart kylen fylld med hemgjorda, inlagda sommargrönsaker!

Safta i sommar
Passa på att safta i sommar och spara ner dina favoritbär och frukter på flaska! Att safta är mycket enklare än vad man tror, se nedan för att bli inspirerad av våra härliga recept. Saften kan du servera omedelbart eller lagra för kommande mörka årstider. Förvara kallt eller i frysen.

Blåbär – skogens bästa bär
Blåbär är väl ändå skogens bästa bär. Blåbärssäsongen brukar ta fart i juli och kan sträcka sig en bit in på hösten. Ta vara på skogens blåbär och använd för att baka paj, göra sylt och kräm.

Plommonplock
Plommon är en av våra vanligaste trädgårdsfrukter och är goda att göra desserter och marmelader på. Varför inte göra en härlig plommonmarmelad eller plommonchutney att servera till ostbrickan? Eller testa vår härliga plommonpaj.

Björnbärslyx
Lyxa till det med björnbär i sommar! Björnbär passar utmärkt i bakverk, smoothies, sylt och saft. Dessutom är det extra fint att använda som dekoration och garnering. Björnbär växer under sensommaren och tidig höst.