Päronglass med nougatkolasås

Gör hemgjorda päronglass, utan glassmaskin. Rör ihop glassen och frys några timmar, rör om då och då. Päronglass med nougatkolasås, en underbar kombination.

6-8 portioner

Betyg (128 st)

Sätt betyg

Ingredienser

4 dl vatten
3 dl Dansukker Svenskt Strösocker
1 dl färskpressad citronsaft
750 g päron


4 äggulor
1 dl Dansukker Svenskt Strösocker
2 dl mjölk
1 1/2 dl vispgrädde
1 dl Dansukker Glykossirap
grön hushållsfärg

Sås
2 dl vispgrädde
1 dl Dansukker Rörsocker
1 dl Dansukker Ljus Sirap
1 krm salt
1 tsk Dansukker Vaniljsocker
100 g mjuk nougat (Odense)

Instruktioner

Blanda vatten, socker och citronsaft i en kastrull och låt koka ett par minuter. Skala, halvera och kärna ur päronen. Lägg ner päronhalvorna i den kokande lagen och sjud i cirka 15 minuter. Låt päronen kallna i lagen. Mixa eller passera päronen genom en sil.

Vispa samman äggulor och socker. Koka upp mjölk, grädde och glykossirap. Vispa ner den varma mjölkblandningen i äggsmeten. Sila genom finmaskig sil. Tillsätt päronmassan och vaniljsockret samt ett par droppar grön hushållsfärg om så önskas. Låt smeten svalna innan den körs i glassmaskinen eller ställs in i frysen. Kör blandningen i glassmaskin eller ställ in i frysen i minst 5 timmar och rör om då och då.

Blanda samman alla ingredienser utom nougaten till såsen och sjud tills den är tjock och simmig. Skär nougaten i bitar och lägg ner i såsen och rör tills den löst sig.

Lägg upp glassen i skålar eller på assietter och ringla såsen över.

Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Fläderblomssaft, fläderisglass och flädersangria

Fantastiska fläder

Äntligen blommar den fantastiska flädern! Fläderblommorna kan du hitta i juni-juli och i augusti blir fläderbären mogna. Av både fläderblommorna och fläderbären kan du göra massvis med gott – och dessutom är det väldigt lätt att göra. Här har vi samlat alla våra fantastiska fläderrecept!

Enkel jordgubbstårta

Härliga jordgubbstider

Sommaren – härliga jordgubbstider! Nu gäller det att ta vara på alla jordgubbar. De är givetvis goda att äta som de är, men låt dig gärna inspireras av våra recept med jordgubbar som ingrediens. Om du inte hinner ta vara på denna härliga jordgubbstid, så är bären lätta att frysa in till vintern.

Vaniljglass med lemoncurd och bärripple

Sommardesserter

När det är varmt är det extra gott att bjuda på en sötsyrlig och fräsch sommardessert som avslutning på grillkvällen eller sommarfesten. Här hittar du våra tips på härliga sommardesserter, både för den som vill bjuda på ett enklare alternativ och för er som vill testa något lite mer avancerat.

Rabarbermarmelad med punsch

Läckra recept på sylt och marmelad

Ta vara på sommarens frukter och bär och spana in våra läckra recept på sylt och marmelad. Perfekta att ha på frukostmackan, i yoghurten eller till pannkaksbuffén. Med hjälp av syltsocker är det extra enkelt att njuta av dina hemgjorda, läckra sylter och marmelader.

Fläderisglass

Gör din egen glass

Gör din egen glass i sommar! För varför köpa glass om du kan göra den helt själv? Använd Glykossirap som ger glassen en krämig och mjuk konsistens. Här har vi samlat våra bästa glassrecept, men experimentera gärna fram dina egna favoriter!

Flädersangria

Sommardrinkar

Bjud någon du tycker om på en uppiggande drink med smak av sommar. Här hittar du läskande sommardrinkar för alla smaker och även alkoholfria alternativ. Varför inte testa Bubbelsangria eller Rabarber Margarita?