Sås
Blanda vatten, socker och citronsaft i en kastrull och låt koka ett par minuter. Skala, halvera och kärna ur päronen. Lägg ner päronhalvorna i den kokande lagen och sjud i cirka 15 minuter. Låt päronen kallna i lagen. Mixa eller passera päronen genom en sil.
Vispa samman äggulor och socker. Koka upp mjölk, grädde och glykossirap. Vispa ner den varma mjölkblandningen i äggsmeten. Sila genom finmaskig sil. Tillsätt päronmassan och vaniljsockret samt ett par droppar grön hushållsfärg om så önskas. Låt smeten svalna innan den körs i glassmaskinen eller ställs in i frysen. Kör blandningen i glassmaskin eller ställ in i frysen i minst 5 timmar och rör om då och då.
Blanda samman alla ingredienser utom nougaten till såsen och sjud tills den är tjock och simmig. Skär nougaten i bitar och lägg ner i såsen och rör tills den löst sig.
Lägg upp glassen i skålar eller på assietter och ringla såsen över.
Receptet är framtaget av