Påsktårta

Påsktårta
Betyg: (531st)

Ingredienser

    Chokladbotten

    • 1 dl Dansukker Strösocker
    • 50 g smör
    • 1 ägg
    • 3/4 dl vetemjöl
    • 1 tsk Dansukker Vaniljsocker
    • 1 msk kakao
    • 100 g mörk choklad

    Hallonmousse

    • 250 g hallon
    • 1 dl Dansukker Gelésocker Multi
    • 3 dl grädde

    Vit chokladmousse

    • 100 g vit choklad
    • 3 dl grädde
    • 120 g kesella

    Garnering

    • 1 passionsfrukt
    • godisägg

    Chokladbottnen
    Sätt ugnen på 175 grader. Smöra en form med löstagbar kant, 19 cm i diameter.  Smält smör och vispa pösigt tillsammans med socker. Tillsätt ägget och vispa ytterligare. Blanda vetemjöl, vaniljsocker och kakao i en skål och vänd ner i äggsmeten. Hacka chokladen i mindre bitar och smält över ett vattenbad. Häll chokladen i smeten och häll sedan smeten i formen. Grädda i mitten av ugnen i 10-12 minuter. Låt svalna.

    Hallonmousse
    Värm upp hallonen i en kastrull i cirka 2 minuter och sila genom en finmaskig sil. Häll den släta hallonsaften och gelésocker i en kastrull och låt koka 1/2 minut. Ta bort från värmen och låt svalna något. Vispa under tiden grädden fluffig. Vänd ner lite av grädden i hallonblandningen och rör slät, vänd sedan ner resten av grädden. Rör tills moussen är helt slät. Häll moussen över chokladkakan och ställ i kylen i minst 3 timmar.

    Vit chokladmousse
    Hacka den vita chokladen och smält över vattenbad. Vispa grädden fluffig och tillsätt kesella. Vänd ner lite av gräddblandningen i chokladen och rör slät, tillsätt resten av gräddblandningen. Stryk chokladmoussen över den stelnade hallonmoussen och ställ i frysen ytterligare några timmar. Ta ut tårtan från frysen 5 minuter innan servering och lägg på ett fat. Skär passionsfrukten på mitten och ta ut fruktköttet. Torka av skalet och lägg i några godisägg. Placera på mitten av tårtan.

    Receptet är framtaget av

    Dansukker