Passionscheesecake

En enkel vegansk cheesecake med smak av passion och citron. En dessert att bjuda många på. Skär i rutor och dekorera vackert.

10-12 bitar

PT1H

1,5 timme + ett dygn

Betyg (1 st)

Sätt betyg

Ingredienser

Botten
100 g mjölkfritt margarin
1 dl Dansukker Farinsocker
300 g veganska digestivekex

Fyllning
2 dl Dansukker Svenskt Strösocker
1 tsk Dansukker Vaniljsocker
1 dl potatismjöl
2 dl passionspuré utan kärnor (250 g fryst passionsfrukt)
400 g vegansk kokosyoghurt
400 g vegansk färskost
saft och rivet skal av 1 obesprutad citron

Dekoration
hallon eller björnbär
örter 
ätbara blommor

Instruktioner

Sätt ugnen på 175°C.

Börja med botten. Smält margarin och tillsätt farinsocker. Mixa degestive och blanda i margarinblandningen. 

Klä en form, helst med löstagbara kanter, ca 20x30 cm med bakplåtspapper. Tryck ut blandningen jämnt i formen. 

Gör fyllningen. Blanda strösocker, vaniljsocker, potatismjöl, passionspuré och citronsaft och skal i en skål.  Tillsätt kokosyoghurt och färskost och blanda samman allt försiktigt. Häll fyllningen i formen och grädda i mitten av ugnen i ca 50-60 min. 

Låt cheesecaken svalna i kylen över natten. Mixa bär så att det blir en puré. Skär cheesecaken i bitar och toppa med bärpuré och hela bär.

Tips. Denna går lika bra att göra icke vegansk.

Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Sylt och marmelad med Syltsocker

Från buske till burk!

Ta vara på sommarens frukter och bär och spana in våra läckra recept på sylt och marmelad. Perfekta att ha på frukostmackan, i yoghurten eller till pannkaksbuffén. Med hjälp av syltsocker är det extra enkelt att njuta av dina hemgjorda, läckra sylter och marmelader.

Inlagda gurkor

Inlagda sommargrönsaker

Spara ner en liten bit av sommaren i en burk. Med inlagda sommargrönsaker förlänger du smaken av sommaren. Perfekta att använda till sena grillkvällar. Följ recepten så har du snart kylen fylld med hemgjorda, inlagda sommargrönsaker!

Saft

Safta i sommar

Passa på att safta i sommar och spara ner dina favoritbär och frukter på flaska! Att safta är mycket enklare än vad man tror, se nedan för att bli inspirerad av våra härliga recept. Saften kan du servera omedelbart eller lagra för kommande mörka årstider. Förvara kallt eller i frysen.

Blåbärssylt

Blåbär – skogens bästa bär

Blåbär är väl ändå skogens bästa bär. Blåbärssäsongen brukar ta fart i juli och kan sträcka sig en bit in på hösten. Ta vara på skogens blåbär och använd för att baka paj, göra sylt och kräm.

Plommongalette med mandelspån

Plommonplock

Plommon är en av våra vanligaste trädgårdsfrukter och är goda att göra desserter och marmelader på. Varför inte göra en härlig plommonmarmelad eller plommonchutney att servera till ostbrickan? Eller testa vår härliga plommonpaj.

Björnbärscobbler i portionsformar

Björnbärslyx

Lyxa till det med björnbär i sommar! Björnbär passar utmärkt i bakverk, smoothies, sylt och saft. Dessutom är det extra fint att använda som dekoration och garnering. Björnbär växer under sensommaren och tidig höst.