Passionscheesecake

En enkel vegansk cheesecake med smak av passion och citron. En dessert att bjuda många på. Skär i rutor och dekorera vackert.

10-12 bitar

PT1H

1,5 timme + ett dygn

Betyg (1 st)

Sätt betyg

Ingredienser

Botten
100 g mjölkfritt margarin
1 dl Dansukker Farinsocker
300 g veganska digestivekex

Fyllning
2 dl Dansukker Svenskt Strösocker
1 tsk Dansukker Vaniljsocker
1 dl potatismjöl
2 dl passionspuré utan kärnor (250 g fryst passionsfrukt)
400 g vegansk kokosyoghurt
400 g vegansk färskost
saft och rivet skal av 1 obesprutad citron

Dekoration
hallon eller björnbär
örter 
ätbara blommor

Instruktioner

Sätt ugnen på 175°C.

Börja med botten. Smält margarin och tillsätt farinsocker. Mixa degestive och blanda i margarinblandningen. 

Klä en form, helst med löstagbara kanter, ca 20x30 cm med bakplåtspapper. Tryck ut blandningen jämnt i formen. 

Gör fyllningen. Blanda strösocker, vaniljsocker, potatismjöl, passionspuré och citronsaft och skal i en skål.  Tillsätt kokosyoghurt och färskost och blanda samman allt försiktigt. Häll fyllningen i formen och grädda i mitten av ugnen i ca 50-60 min. 

Låt cheesecaken svalna i kylen över natten. Mixa bär så att det blir en puré. Skär cheesecaken i bitar och toppa med bärpuré och hela bär.

Tips. Denna går lika bra att göra icke vegansk.

Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Sylt och marmelad med Syltsocker

Från buske till burk!

Ta vara på sommarens frukter och bär och spana in våra läckra recept på sylt och marmelad. Perfekta att ha på frukostmackan, i yoghurten eller till pannkaksbuffén. Med hjälp av syltsocker är det extra enkelt att njuta av dina hemgjorda, läckra sylter och marmelader.

Vaniljrutor med vinbär

Baka med sommarens bär

Baka med sommarens bär och bjud på något hembakat till kalaset. En paj eller kaka fylld med fräscha, syrliga bär är perfekt för eftermiddagsfikan. Ta vara på sommarens bär och fira att det är semester!

Saft

Safta i sommar

Passa på att safta i sommar och spara ner dina favoritbär och frukter på flaska! Att safta är mycket enklare än vad man tror, se nedan för att bli inspirerad av våra härliga recept. Saften kan du servera omedelbart eller lagra för kommande mörka årstider. Förvara kallt eller i frysen.

Blåbärssylt

Blåbär – skogens bästa bär

Blåbär är väl ändå skogens bästa bär. Blåbärssäsongen brukar ta fart i juli och kan sträcka sig en bit in på hösten. Ta vara på skogens blåbär och använd för att baka paj, göra sylt och kräm.

Key lime pie med hallonswirl

Himmelska hallon

Hallon är med sin söta smak perfekt till bakverk och desserter, och är nästan lika självklara för oss som jordgubbar. Hallon hittar vi i både trädgårdar och vilt i skogen. Använd dina hallon till allt från hemgjorda pajer till halloncurd.

Flädersangria

Sommardrinkar

Bjud någon du tycker om på en uppiggande drink med smak av sommar. Här hittar du läskande sommardrinkar för alla smaker och även alkoholfria alternativ. Varför inte testa Bubbelsangria eller Rabarber Margarita?