Passionscheesecake med lemoncurd och nötcrumble

En härlig dessert på passionscheesecake, lemoncurd och nötcrumble. En dessert som är perfekt att förbereda dagen innan.

6 glas

1 timme + 2 timmar kyltid

Betyg (365 st)

Ingredienser

Lemoncurd
1 dl färskpressad citronsaft
1 äggula
1 ägg
2 1/2 dl Dansukker Syltsocker
80 g smör

Nötcrumble
1/2 dl mandel
1/2 dl hasselnötter
50 g smör
1/4 dl kokos
2 msk Dansukker Svenskt Strösocker
1 msk Dansukker Svensk Ljus Sirap
1 dl vetemjöl
1 nypa salt

Passionscheesecake
2 dl vispgrädde
200 g färskost
1 dl Dansukker Florsocker
2 msk saft från passionsfrukt

Dekoration
citronmeliss

Instruktioner

Börja med curden så att den får stå till sig. Pressa saften ur citronerna och blanda äggula, ägg, syltsocker och citronsaft i en tjockbottnad kastrull. Låt sjuda 3 minuter, tills den börjar tjockna. Vispa hela tiden.

Tillsätt smör i omgångar under fortsatt vispning. Ta kastrullen från värmen och sila curden. Häll upp den i en varm, väl rengjord burk. Förvara i kylen.

Fortsätt med nötcrumble. Sätt ugnen på 175°C, varmluft.

Hacka nötterna och blanda alla ingredienser till en smulig deg. Strö ut på en bakpapperklädd plåt och grädda mitt i ugnen i cirka 10 minuter, till gyllenbrun färg.

Förbered passionscheesecaken. Blanda grädde, färskost och florsocker i en skål och vispa till en hård smet. Vänd ner saften från passionsfrukten och vispa lite till. Lägg cheesecaken i en spritspåse och ställ i kylen 1 timmar.

Montera desserten. Lägg lemoncurden i en spritspåse med liten tyll. Spritsa ut cheesecaken som toppar i 6 glas och spritsa curden som små toppar runt cheesecaken. Strö på nötcrumble och dekorera med citronmeliss.

Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Kanelbullens dag

Fira Kanelbullens dag 4 oktober – ladda upp med kanel och pärlsocker, hugg in på något av våra välbeprövade recept och bjud in någon som du tycker om. Hembakat är godast!

Baka med äpple och päron

Skörda från din trädgård eller plocka dem i butik och baka med äpple och päron! Paj är inte det enda du kan baka med äpple och päron, utan frukterna passar i många spännande bakverk och desserter.

Blåbär – skogens bästa bär

Blåbär är väl ändå skogens bästa bär. Blåbärssäsongen brukar ta fart i juli och kan sträcka sig en bit in på hösten. Ta vara på skogens blåbär och använd för att baka paj, göra sylt och kräm.

Sylta och Safta

Att koka sin egen sylt och saft är både enkelt och gott. Sockret lyfter fram smaken på bären och frukterna som du använder och ger ditt mästerverk längre hållbarhet.

Läckert med lingon

Visst är det läckert med lingon! Dessutom har bären många användningsområden. Vi använder lingonen bland annat i kakor, till sylt eller varför inte göra lingonsaft?

Chutney - kryddstark smaksättare

Chutney har sitt ursprung i den indiska matlagningen och består oftast av inkokt frukt, socker och kryddor. Chutney passar till det mesta och är en kryddstark smaksättare.