Passionscheesecake med lemoncurd och nötcrumble

En härlig dessert på passionscheesecake, lemoncurd och nötcrumble. En dessert som är perfekt att förbereda dagen innan.

6 glas

1 timme + 2 timmar kyltid

Betyg (362 st)

Ingredienser

Lemoncurd
1 dl färskpressad citronsaft
1 äggula
1 ägg
2 1/2 dl Dansukker Syltsocker
80 g smör

Nötcrumble
1/2 dl mandel
1/2 dl hasselnötter
50 g smör
1/4 dl kokos
2 msk Dansukker Svenskt Strösocker
1 msk Dansukker Svensk Ljus Sirap
1 dl vetemjöl
1 nypa salt

Passionscheesecake
2 dl vispgrädde
200 g färskost
1 dl Dansukker Florsocker
2 msk saft från passionsfrukt

Dekoration
citronmeliss

Instruktioner

Börja med curden så att den får stå till sig. Pressa saften ur citronerna och blanda äggula, ägg, syltsocker och citronsaft i en tjockbottnad kastrull. Låt sjuda 3 minuter, tills den börjar tjockna. Vispa hela tiden.

Tillsätt smör i omgångar under fortsatt vispning. Ta kastrullen från värmen och sila curden. Häll upp den i en varm, väl rengjord burk. Förvara i kylen.

Fortsätt med nötcrumble. Sätt ugnen på 175°C, varmluft.

Hacka nötterna och blanda alla ingredienser till en smulig deg. Strö ut på en bakpapperklädd plåt och grädda mitt i ugnen i cirka 10 minuter, till gyllenbrun färg.

Förbered passionscheesecaken. Blanda grädde, färskost och florsocker i en skål och vispa till en hård smet. Vänd ner saften från passionsfrukten och vispa lite till. Lägg cheesecaken i en spritspåse och ställ i kylen 1 timmar.

Montera desserten. Lägg lemoncurden i en spritspåse med liten tyll. Spritsa ut cheesecaken som toppar i 6 glas och spritsa curden som små toppar runt cheesecaken. Strö på nötcrumble och dekorera med citronmeliss.

Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Sprid kärlek på Alla Hjärtans Dag

Bjud på fika med något extra gott som är en fröjd såväl för ögat som för gommen. Och din Valentin blir garanterat glad.

Säsong för Semlor

Semlor, eller fastlagsbullar, finns i en rad olika varianter. Inspireras av våra recept och bjud på egna semlor.

Vinterutflykter

Fyll på med energi i sportlovsbacken. Här har vi samlat goda recept som passar perfekt till utflykten och kan enkelt packas i termosen och ryggsäcken.

Citrusmarmelader

Finns det något godare än att börja morgonen med hemlagad marmelad på smörgåsen. Låt säsongens citrusfrukter inspirera dig.

Värmer gott när det är kallt

Varma drycker är bra under alla årstider i vårt lynniga, nordiska klimat. Men framförallt uppskattas de att värma sig med på vintern efter en tur i skidbacken.

Det enda svenska strösockret!

Nu har vi tagit fram en ny design på vårt Från Sverige-märkta strösocker. Allt för att göra det enklare för dig att välja svenskt!