Passionscurd

30 minuter
Passionscurd
Betyg: (38st)

Ingredienser

  • 5 passionsfrukter
  • Saften av 1 citron
  • 2 äggulor
  • 250 g Dansukker Syltsocker
  • 1 ägg
  • 50 g rumstempererat smör

Dela och gröp ut fruktköttet ur passionsfrukten och lägg i en kastrull tillsammans med saften av en citron. Värm cirka 1 minut under omröring och häll det sedan genom en finmaskig sil för att få bort kärnorna från passionsfrukten. Ta hjälp av en sked för att få ut så mycket saft som möjligt.
Häll passionssaften i en kastrull och vispa i äggulorna, ägget och syltsockret. Koka upp under konstant omrörning i cirka 5 minuter. Ta av från plattan och lägg i smöret lite åt gången.
Häll upp curden i en väl rengjord burk. Förslut och förvara svalt och mörkt.

Receptet är framtaget av

Dansukker