Ingredienser
Pavlova
4 äggvitor
2 1/2 dl Dansukker Svenskt Strösocker
1 tsk Dansukker Vaniljsocker
1 msk maizena
1 tsk äppelcidervinäger
Lingonkolasås
1 dl Dansukker Ljust Muscovadorörsocker
1 dl Dansukker Eko Ljus Sirap
1 dl vispgrädde
75 g lingon
Dekoration
vispgrädde
lingon
rosmarinkvistar
Instruktioner
Sätt ugnen på 125°C. Vispa äggvitorna till ett fast skum och tillsätt hälften av sockret under vispning. Tillsätt resten av sockret och vaniljsockret efter 5 minuter och vispa sedan ytterligare 5 minuter. Vänd ner maizena och vinäger.
Rita 5 runda ringar i olika storlekar på bakplåtspapper, ex. 14 cm, 12 cm, 10 cm, 9 cm och 7 cm. Gör de 3 minsta på en plåt och de andra på en annan plåt. Klicka ut smeten i ringarna och bred ut jämt. Grädda i ca 1 1/2 timme, beroende på storlek. De ska vara sega i mitten. Stäng av ugnen och låt plåten stå kvar.
Gör under tiden lingonkolasåsen. Blanda muscovadosocker och sirap i en kastrull. Låt koka ca 2 minuter, tills den börjar karamellisera eller tjockna lite.
Häll i grädden lite i taget och koka ytterligare ca 4 minuter. Tillsätt lingonen och rör om. Låt svalna och ställ sedan i kylskåpet.
Montera julgrans-pavlovan. Börja med att vispa grädden och lägg sedan den största pavlovan på ett fat, bred på lite grädde och lingonkolasås.
Lägg på den näst största pavlovan och ett nytt lager med grädde och kolasås och fortsätt så till sista pavlovan. Lägg den minsta pavlovan på toppen och en klick grädde. Ringla över lingonkolasås, lingon och rosmarinkvistar. Serveras direkt.
Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Från buske till burk!
Ta vara på sommarens frukter och bär och spana in våra läckra recept på sylt och marmelad. Perfekta att ha på frukostmackan, i yoghurten eller till pannkaksbuffén. Med hjälp av syltsocker är det extra enkelt att njuta av dina hemgjorda, läckra sylter och marmelader.

Baka med sommarens bär
Baka med sommarens bär och bjud på något hembakat till kalaset. En paj eller kaka fylld med fräscha, syrliga bär är perfekt för eftermiddagsfikan. Ta vara på sommarens bär och fira att det är semester!

Safta i sommar
Passa på att safta i sommar och spara ner dina favoritbär och frukter på flaska! Att safta är mycket enklare än vad man tror, se nedan för att bli inspirerad av våra härliga recept. Saften kan du servera omedelbart eller lagra för kommande mörka årstider. Förvara kallt eller i frysen.

Blåbär – skogens bästa bär
Blåbär är väl ändå skogens bästa bär. Blåbärssäsongen brukar ta fart i juli och kan sträcka sig en bit in på hösten. Ta vara på skogens blåbär och använd för att baka paj, göra sylt och kräm.

Himmelska hallon
Hallon är med sin söta smak perfekt till bakverk och desserter, och är nästan lika självklara för oss som jordgubbar. Hallon hittar vi i både trädgårdar och vilt i skogen. Använd dina hallon till allt från hemgjorda pajer till halloncurd.

Sommardrinkar
Bjud någon du tycker om på en uppiggande drink med smak av sommar. Här hittar du läskande sommardrinkar för alla smaker och även alkoholfria alternativ. Varför inte testa Bubbelsangria eller Rabarber Margarita?