Pavlova-julgran

Baka din egen julgran med hjälp av pavlova och smaksätt med lingonkolasås, vispad grädde och lingon. Dekorera pavlova-julgranen med rosmarinkvistar.

ca 8 port.

PT1H

ca 2,5 tim

Betyg (26 st)

Sätt betyg

Ingredienser

Pavlova
4 äggvitor
2 1/2 dl Dansukker Svenskt Strösocker
1 tsk Dansukker Vaniljsocker
1 msk maizena
1 tsk äppelcidervinäger

Lingonkolasås
1 dl Dansukker Ljust Muscovadorörsocker
1 dl Dansukker Eko Ljus Sirap
1 dl vispgrädde
75 g lingon

Dekoration
vispgrädde
lingon
rosmarinkvistar

Instruktioner

Sätt ugnen på 125°C. Vispa äggvitorna till ett fast skum och tillsätt hälften av sockret under vispning. Tillsätt resten av sockret och vaniljsockret efter 5 minuter och vispa sedan ytterligare 5 minuter. Vänd ner maizena och vinäger.

Rita 5 runda ringar i olika storlekar på bakplåtspapper, ex. 14 cm, 12 cm, 10 cm, 9 cm och 7 cm. Gör de 3 minsta på en plåt och de andra på en annan plåt. Klicka ut smeten i ringarna och bred ut jämt. Grädda i ca 1 1/2 timme, beroende på storlek. De ska vara sega i mitten. Stäng av ugnen och låt plåten stå kvar.

Gör under tiden lingonkolasåsen. Blanda muscovadosocker och sirap i en kastrull. Låt koka ca 2 minuter, tills den börjar karamellisera eller tjockna lite.

Häll i grädden lite i taget och koka ytterligare ca 4 minuter. Tillsätt lingonen och rör om. Låt svalna och ställ sedan i kylskåpet.

Montera julgrans-pavlovan. Börja med att vispa grädden och lägg sedan den största pavlovan på ett fat, bred på lite grädde och lingonkolasås.

Lägg på den näst största pavlovan och ett nytt lager med grädde och kolasås och fortsätt så till sista pavlovan. Lägg den minsta pavlovan på toppen och en klick grädde. Ringla över lingonkolasås, lingon och rosmarinkvistar. Serveras direkt.

Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Halloweenkakor

Halloween

Låt barnen klä ut sig, klä upp dig själv, och överraska med läskigt mumsiga godsaker.

Knäckig äppelpaj

Baka med äpple och päron

Skörda från din trädgård eller plocka dem i butik och baka med äpple och päron! Paj är inte det enda du kan baka med äpple och päron, utan frukterna passar i många spännande bakverk och desserter. Smakrik Pärongalette med chèvre och saftiga äppelmunkar är några av de goda recept som vi har samlat här.

Varm choklad

Värmer gott när det är kallt

Här hittar du varianter på te, kaffe och varm choklad. Recept som passar allt ifrån att ta med sig ut i termos, till att avnjuta hemma, morgon, eftermiddag eller kväll.

Chutney

Chutney - kryddstark smaksättare

Chutney har sitt ursprung i den indiska matlagningen och består oftast av inkokt frukt, socker och kryddor. Chutney passar till det mesta och är en kryddstark smaksättare. Här har vi samlat våra bästa recept på chutneys som du kan använda i din matlagning.

Äppelmos

Älskade äpplen

En av de frukter som är sist ut på sommaren är äpplet – läckert, saftigt och gott. Det går att göra så mycket med det. Vi har både läckra bakrecept med färska äpplen och förslag på hur du kan njuta av dina äpplen längre, som saft, äppelmarmelad eller äpplegelé.

Choklad- och tahinikakor

Gör livet mustigare med Muscovado!

Upptäck skillnaden med Muscovadorörsocker du också! Sockret är fuktigt, finkornigt och har en unikt mustig och fyllig smakton. Ljus muscovado påminner om ljuvlig smörkola och den mörka har en fin ton av lakrits. Går utmärkt att använda i all sorts bakning, matlagning och i dryck. Bara att prova och njuta!