Ingredienser
Passionsfruktscurd
3 passionsfrukter
50 g smör
1 dl Dansukker Vit Sirap
pressad saft av 1 lime
½ msk majsstärkelse
1 äggula
1 ägg
Pavlova
3 äggvitor
1 tsk citronsaft
3 dl Dansukker Strösocker eller Ljust Muscovadorörsocker
1 tsk majsstärkelse
Mascarponekräm
3 dl vispgrädde
1 burk mascarpone, 250 g
Garnering
1 mango, skuren i bitar
2 passionsfrukter, urgröpta
Instruktioner
Krispigt, krämigt och syrligt. En dessert som har allt. Även god att servera med bär.
Gör så här
1. Sätt ugnen på 120°. Vispa äggvita och citron till skum. Tillsätt socker och majsstärkelse lite i taget och vispa till fast maräng.
2. Spritsa ut marängen på bakplåtspapper i cirklar, ca 10 cm, med en grop i mitten. Grädda 1½ timme på nedersta falsen. Ta ut och låt svalna på galler.
3. Curd: Gröp ur passionsfrukterna i en kastrull och låt sjuda 2 minuter med smöret och sirapen. Sila bort kärnorna och ställ tillbaka curden på plattan.
4. Blanda limesaft och majsstärkelse. Häll blandningen i curden. Vispa upp äggen och häll snabbt i curden. Vispa tills curden har fått en fin och krämig konsistens.
5. Vispa grädden. Tillsätt mascarponen och vänd ihop.
6. Klicka i curd och kräm i marängen. Toppa med mango och passionsfrukt.
Recept Charlotta Strohkirch, Lund
Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.
Halloween
Låt barnen klä ut sig, klä upp dig själv, och överraska med läskigt mumsiga godsaker.
Baka med äpple och päron
Skörda från din trädgård eller plocka dem i butik och baka med äpple och päron! Paj är inte det enda du kan baka med äpple och päron, utan frukterna passar i många spännande bakverk och desserter. Smakrik Pärongalette med chèvre och saftiga äppelmunkar är några av de goda recept som vi har samlat här.
Värmer gott när det är kallt
Här hittar du varianter på te, kaffe och varm choklad. Recept som passar allt ifrån att ta med sig ut i termos, till att avnjuta hemma, morgon, eftermiddag eller kväll.
Festliga drinkar
Upptäck våra läckra recept på festliga drinkar och hitta en favorit för varje smak och tillfälle. Med Svensk Vit Sirap går det snabbt och enkelt att blanda goda drinkar – helt utan att koka sockerlag.
Fira Kladdkakans dag 7 november!
Kladdkakan kan varieras med smaker som hasselnöt, kokos och chili och den kan även göras helt glutenfri. Servera med grädde eller glass och gärna några färgglada bär!
Gör livet mustigare med Muscovado!
Upptäck skillnaden med Muscovadorörsocker du också! Sockret är fuktigt, finkornigt och har en unikt mustig och fyllig smakton. Ljus muscovado påminner om ljuvlig smörkola och den mörka har en fin ton av lakrits. Går utmärkt att använda i all sorts bakning, matlagning och i dryck. Bara att prova och njuta!