Ingredienser
Passionsfruktscurd
3 passionsfrukter
50 g smör
1 dl Dansukker Vit Sirap
pressad saft av 1 lime
½ msk majsstärkelse
1 äggula
1 ägg
Pavlova
3 äggvitor
1 tsk citronsaft
3 dl Dansukker Strösocker eller Ljust Muscovadorörsocker
1 tsk majsstärkelse
Mascarponekräm
3 dl vispgrädde
1 burk mascarpone, 250 g
Garnering
1 mango, skuren i bitar
2 passionsfrukter, urgröpta
Instruktioner
Krispigt, krämigt och syrligt. En dessert som har allt. Även god att servera med bär.
Gör så här
1. Sätt ugnen på 120°. Vispa äggvita och citron till skum. Tillsätt socker och majsstärkelse lite i taget och vispa till fast maräng.
2. Spritsa ut marängen på bakplåtspapper i cirklar, ca 10 cm, med en grop i mitten. Grädda 1½ timme på nedersta falsen. Ta ut och låt svalna på galler.
3. Curd: Gröp ur passionsfrukterna i en kastrull och låt sjuda 2 minuter med smöret och sirapen. Sila bort kärnorna och ställ tillbaka curden på plattan.
4. Blanda limesaft och majsstärkelse. Häll blandningen i curden. Vispa upp äggen och häll snabbt i curden. Vispa tills curden har fått en fin och krämig konsistens.
5. Vispa grädden. Tillsätt mascarponen och vänd ihop.
6. Klicka i curd och kräm i marängen. Toppa med mango och passionsfrukt.
Recept Charlotta Strohkirch, Lund
Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Från buske till burk!
Ta vara på sommarens frukter och bär och spana in våra läckra recept på sylt och marmelad. Perfekta att ha på frukostmackan, i yoghurten eller till pannkaksbuffén. Med hjälp av syltsocker är det extra enkelt att njuta av dina hemgjorda, läckra sylter och marmelader.

Inlagda sommargrönsaker
Spara ner en liten bit av sommaren i en burk. Med inlagda sommargrönsaker förlänger du smaken av sommaren. Perfekta att använda till sena grillkvällar. Följ recepten så har du snart kylen fylld med hemgjorda, inlagda sommargrönsaker!

Safta i sommar
Passa på att safta i sommar och spara ner dina favoritbär och frukter på flaska! Att safta är mycket enklare än vad man tror, se nedan för att bli inspirerad av våra härliga recept. Saften kan du servera omedelbart eller lagra för kommande mörka årstider. Förvara kallt eller i frysen.

Blåbär – skogens bästa bär
Blåbär är väl ändå skogens bästa bär. Blåbärssäsongen brukar ta fart i juli och kan sträcka sig en bit in på hösten. Ta vara på skogens blåbär och använd för att baka paj, göra sylt och kräm.

Plommonplock
Plommon är en av våra vanligaste trädgårdsfrukter och är goda att göra desserter och marmelader på. Varför inte göra en härlig plommonmarmelad eller plommonchutney att servera till ostbrickan? Eller testa vår härliga plommonpaj.

Björnbärslyx
Lyxa till det med björnbär i sommar! Björnbär passar utmärkt i bakverk, smoothies, sylt och saft. Dessutom är det extra fint att använda som dekoration och garnering. Björnbär växer under sensommaren och tidig höst.